Hei, hei! Nezaudē modrību arī svētku laikā - izvairies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz nosaukt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.
  • 14. aprīlis, 2020, 12:35
  • Ieteikumi
  • andelemandele.lv stils

Second hand sieviešu apģērbi: kā un kur pārdot lietotu apģērbu?

Ja esot mājās, veici garderobes ģenerātīrīšanu, tad tev noteikti ir sakrājušies skaisti sieviešu apģērbi, ar kuriem labprāt andelētos. Un papildus ienākumi lieti var noderēt. Veiksmīgai pārdošanai nepietiks vien ar lielisku apģērba gabalu, ir jāzina arī daži knifiņi, piemēram, kur pārdot lietotu apģērbu, kā nofotografēt drēbes un izveidot sludinājuma aprakstu. To atklāsim šajā bloga rakstā!

Kas jāņem vērā, pārdodot lietotu apģērbu internetā sludinājumu portālā?

Bez šaubām, meklējot second hand apģērbus, pievilcīga cena uzrunā mūs visvairāk. Bet tas var nebūt noteicošais kritērijs, jo apģērba izskats, zīmols un materiāls nereti spēlē lielāku lomu. Vieglāk būs pārdot labas kvalitātes dizaineru drēbes. Arī sieviešu apģērbi no dabīgajiem materiāliem ir labs medījums, kuru Pērļu mednieces labprāt izķers. Varbūt pagājušogad iegādātā H&M jaciņa vēl joprojām ir modē, bet tās vērtība ir krietni zemāka un pircējus piesaistīt būs grūtāk, jo uzņēmums jau ir zināms kā lēto apģērbu zīmols.

Svarīgs ir arī faktors, kur pārdot drēbes. Tā var būt kāda no sociālo tīklu platformām, vai arī Pērļu mednieču tik ļoti iecienītā Andelemandele.

Second-hand sieviešu apģērbi internetā pieejami plašā izvēlē, tāpēc ir jāprot pārdošanas sludinājumā izcelt drēbes, ko vēlies pārdot. Pirmkārt, ar fotogrāfiju, jo to pircējs pamana pirmo. Otrkārt, sludinājumi jāveidot tā, lai apģērba apraksts būtu pēc iespējams precīzāks un tajā  viss būtu skaidri saprotams. Kā šīs divas minētās lietas izdarīt pēc iespējas labāk? Lasi tālāk!

Foto: Unsplash.com

 

Kā fotografēt second hand apģērbu?

Viena no svarīgākajām detaļām pārdošanas procesā ir pareizi nofotografēts apģērbs neatkarīgi no platformas vai vietnes kur plānots pārdot drēbes. Lietoti apģērbi reizēm bildē neizskatās vizuāli pievilcīgi. Seko šiem padomiem, lai uzņemtu lielisku fotogrāfiju un tavi apģērbu sludinājumi būtu saistoši, neatkarīgi no tā, kā un plāno pārdot drēbes.

  • Pirms bildēšanas izgludini apģērbu, ja nepieciešams – izmanto atpūkotāju.
  • Visprecīzāk saprast kāds ir apģērbs var, ja tas ir bildēts uz auguma vai manekena.
  • Izvēlies piemērotu fonu. Ja drēbes ir gaišākas, piemērotāks būs tumšs fons, lai tās izceltos. Galvenais, lai tas ir vienkrāsains.
  • Esi radoša, izmanto kādu aksesuāru, lai veidotu skaistu kompozīciju.
  • Ņem verā, lai drēbes ir fotografētas no priekšas, aizmugures un pietiekami tuvu, lai saskatītu kvalitāti.
  • Ja apģērbs ir jauns, atstāj etiķetes, tā pārdot būs vieglāk.
  • Ja ir iespēja, bildē ar fotoaparātu, bildes būs kvalitatīvākas un sliktākā apgaismojumā detaļas tomēr būs labāk saredzamas.
  • Izvēlies dabisku dienas apgaismoju, nevis lampu, jo tā bildi padarīs dzeltenīgu.
  • Fotogrāfiju nevajadzētu apstrādāt ar dažādiem filtriem, var pielabot gaismu vai apģērba krāsu, ja bildē tā izskatās citādi.

Foto: Unsplash.com

Kā pareizi veidot preces aprakstu?

Ja kādu dāmu būs ieinteresējis tavs sludinājums – tava apģērba fotogrāfija un cena –, atliek tikai to notirgot ar spilgtu preces aprakstu. Veidojot aprakstu, padomā par to, kas tev ir svarīgs, izvēloties apģērbu un cik sīki to izpēti pirms pirkšanas. Tajā noteikti vajadzētu ietvert šādu informāciju:

Zīmols – ļoti bieži pēc tā tiek meklēti apģērbi sievietēm. Tas sniedz gana daudz informācijas, sevišķi, ja pieder kādam no top dizaineriem. Varbūt kādai konkrētais zīmols ir ļoti iecienīts, līdz ar to izvēle var tikt izdarīta par labu tavam piedāvājumam. Pēc zīmola aptuveni var nojaust, vai norādītā cena ir adekvāta.

Izmērs – ideālā variantā izmēru norāda centimetros, ne tikai S vai M. Gandrīz katram ražotājam izmēri atšķiras, ja vienam tev der 36 izmērs, tad citam jāņem 38. Krekliņiem varbūt tas nebūs tik svarīgi, bet kleitām, biksēm un svārkiem gan.

Materiāls – svarīga informācija, kas palīdz saprast drēbes vērtību.

Krāsa – ne vienmēr bildē redzama apģērbu patiesā krāsa, tāpēc noteikti var pierakstīt konkrētāk, piemēram, tirkīzzila vai bordo, jo apģērbi sievietēm ir visdažādākajos toņos.

Trūkumi – pārdodot apģērbu jābūt godīgai, jo tu taču arī negribētu nopirkt džemperi ar izrautiem diegiem, par kuriem iepriekšējā drēbes īpašniece neko neminēja.

Pārdošanas procesa laikā, pircējam var rasties jautājumi, īpaši, ja prece ir dārga. Esi pretimnākoša, pieklājīga un pozitīva, tas var radīt lielāku uzticību pircēja acīs. 

Pievieno savas pērles Andelē, jo sieviešu apģērbi šeit ir ļoti pieprasīti. Par to, kur pārdot lietotu apģērbu, nav šaubu! Izvēlies Andeli Mandeli. Tas ir sludinājumu portāls, kurā andelēšanās ir lielā cieņā.

Ņem vērā šos padomus un atbrīvo vietu savā gardeobē jauniem atradumiem!