Hei, hei! Uzmanies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Lietotas automašīnas iegāde – kā izvēlēties labāko

Iegādājoties lietotu automašīnu, svarīgi ir pārliecināties vai tā ir piemērota Tavām vajadzībām, kā arī ir tehniski labā stāvoklī.

Domājot par automašīnas iegādi, noteikti ir vērts apsvērt lietota auto iegādi, tādējādi ietaupot krietnu naudas summu citām vajadzībām. Pirms lēmuma veikšanas gan ir kārtīgi jāizvērtē vai konkrētais transportlīdzeklis būs piemērots Tavām vajadzībām, kā arī „nenoplīsīs” ceļa malā jau pirmajās dienās. Esam pārliecināti, ka, sekojot dažiem vienkāršiem ieteikumiem, Tu atradīsi labu lietotu auto, nepārtērējot savu budžetu.

Auto tehniskais stāvoklis

Viens no galvenajiem kritērijiem, pēc kura izvēlēties auto, protams, ir gaume un nepieciešamība. Labi lietoti auto būs tādi, kuri kalpos tiem paredzētajam mērķim gadiem ilgi. Kad zini, kādu auto patiešām vēlies, tad galvenais pārbaudi tā tehnisko stāvokli:

  • Riepas – pārbaudi vai tās nav pārāk nodilušas un kāds ir to ražošanas gads. Pārāk vecām riepām gumija kļūst cieta un var novest pie plīsumiem.
  • Virsmas bojājumi – rūpīgi apskati automašīnas virsbūvi, lai redzētu vai tā nav pārāk apskādēta, kas prasītu papildu līdzekļus remontam.
  • Šķidrumu līmenis – atver motortelpu un pārbaudi motoreļļas, bremžu eļļas un stūres pastiprinātāja šķidruma līmeni. Ja tas ir zems, tas varētu norādīt uz to, ka īpašnieks par auto nav pietiekami rūpējies.
  • Elektronika – pārliecinies, ka viss strādā kā vajag. Pārbaudi logus, gaisa kondicionieri, gaismas un radio. Šādi bojājumi var nebūt pārāk dārgi, taču palīdzēs nokaulēt cenu.
  • Salons – kārtīgi apskati vai uz sēdekļiem nav traipi un vai nav dīvainas smakas. No daudzām smakām ir grūti atbrīvoties, piemēram, ja automašīnā ir ticis smēķēts.
  • Stikli un logi – pārliecinies, ka stiklos nav plaisas. Arī mazas plaisas var ar laiku izplesties, kas galu galā var prasīt logu nomaiņu.

Lietotas automašīnas var šķist labā tehniskā stāvoklī, taču noteikti pārbaudi to vai auto nav iepriekš avarējis. Godīgs pārdevējs to laicīgi pieminēs, taču, ja auto ir bijuši vairāki īpašnieki, pēdējais var to pat nezināt.

Foto: Pexels.com

Vai auto ir bijis bojāts avārijas rezultātā?

Ir daži vienkārši soļi, pēc kuriem iespējams noteikt vai auto ir iepriekš bijis avārijā.

  • Sāc ar to, ka pārbaudi spraugas starp visiem paneļiem. Tiem jābūt vienā līmenī ar nelielu un vienmērīgu spraugu visā garumā.
  • Ja krāsas tonis dažādiem paneļiem atšķiras, tas arī varētu norādīt uz veiktu remontu pēc avārijas.
  • Ja virsbūves virsma vietām ir viļņaina, izmanto magnētu, lai pārbaudītu vai konkrētajā vietā nav izmantots auto špaktelis.

Protams, nelielā avārijā iekļuvis auto tehniskā ziņā visticamāk būs kārtībā, taču nopietnākas avārijas gadījumā var būt bojāta ne tikai virsbūve, bet arī  šasija, kas auto var padarīt nedrošu.

Auto nobraukums

Lietotas automašīnas ar lielu nobraukumu ne vienmēr ir sliktākais variants. Viss galu galā ir atkarīgs no tā, cik labi iepriekšējais saimnieks par to ir rūpējies. Ja odometrā nobraukums ir liels, tad pārbaudi auto vispārējo tehnisko stāvokli. Ja stāvoklis nav pārāk labs, tad ļoti iespējams, ka var rēķināties ar tehniskiem bojājumiem vien neilgu laiku pēc auto iegādes. 

Ņem vērā mūsu ieteikumus, kad plāno iegādāties savu nākamo auto – tie aptuveni palīdzēs saprast, kam jāpievērš uzmanība, lai netiktu pie „kaķa maisā”. Lietoti auto pie mums pieejami dažādām vēlmēm un gaumēm, tāpēc apmeklē TRANSPORTS sadaļu – Vieglie auto un tiec pie sava spēkrata.