Hei, hei! Uzmanies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Dažādas bērnu gultas Andelē – kuru izvēlēties?

Hei, hei! Mazie žipčiki aug tik zibenīgi! Nepaspēj ne acu nomirkšķināt, kā pēdas jau karājas pāri gultas malai, un jāmeklē jauna, lielāka gulta. Ņemot vērā to, cik mēbeles ir dārgas, gribas teikt: “Paldies Dievam, ka ir tāda Andele!”, jo šeit dažādas bērnu istabas mēbeles, tostarp arī dažādu veidu bērnu gultas, var iegādāties par daudz izdevīgākām cenām nekā veikalos. Kādi ir šie gultiņu veidi un kas no tā visa pieejams Andelē, uzzini turpinājumā!

Zīdaiņu gultiņa (cot, baby crib)

Bērnu gultas sākas ar zīdaiņu gultiņu. Tā ir mazuļa pirmā privātā telpa. Tipiskais standarta zīdaiņu gultiņas izmērs ir aptuveni 133 x 71 cm, taču ir pieejamas arī mini zīdaiņu gultiņas 96,5 x 61 cm izmērā un gultiņas, kas ir nedaudz lielākas par standarta izmēru. Zīdaiņu gultiņām ir redeļu malas un iespēja mainīt gultiņas dziļumu, nolaižot guļamo pamatni zemāk vai paceļot to augstāk. Mūsuprāt, vislabākās gultiņas ir tās, kurām vienu vai abas garās redeļu malas var nolaist, lai būtu ērtāk izcelt mazuli. Laba ekstra ir arī gultiņas karkasā iebūvēti plauktiņi vai kaste zem gultas – praktiski, jo visas mazuļa lietas ir vienuviet.

Šī zīdaiņu gultiņa atrodama šeit.

Bērnu gulta (toddler bed)

Nākamais solis pēc zīdaiņu gultiņas, ko bērns sper aptuveni 1-3 gadu vecumā. Tipiskais bērnu gultas izmērs – 140 x 70 cm. Šī vecuma pārstāvjiem ir visplašākā gultu veidu izvēle: klasiskās, izvelkamas, dizaina, mašīngultas, gultas ar iebūvētiem skapīšiem, dubultās. 

Izvelkamā bērnu gulta ir lieliska ar to, ka, laikam ejot, gultas garumu ir iespējams pielāgot bērna garumam. Konkrētā atzīmētā gulta ir izvelkama līdz 2 metru garumam, kas nozīmē, ka tā kalpos ilgi un ir labs variants, kā ietaupīt uz bērnu gultu iegādi.

Gulta ar skapīšiem (cabin bed) ir izcils variants mazo istabu iemītniekiem, jo tā sniedz papildu mantu glabātavas iespēju – izvēloties gultu ar skapīšiem nebūs vajadzības jau tā mazajā telpā iespiest vēl kādu kumodi vai skapi bērna rotaļlietu vai apģērbu glabāšanai.

Dubultā gulta (trundle bed) ir gulta, kas sabīdīta izskatās pēc vienvietīgās gultas, bet, to izvelkot, kļūst par divvietīgu gultu. Teicams variants gadījumā, ja mazā istabā dzīvo divi bērni, kā arī tad, ja šad tad jāizgulda kāds viesis.

Šo bērnu gultu Zibens Zelli no "Vāģiem'' apskati šeit

Gultas skolas vecuma bērniem

Nākamais solis augšup pa “gultu kāpnēm” ir gultas, kas piemērotas 7+ gadus veciem bērniem. Šeit mašīngultas un dizaina gultas vairs nebūs aktuālas, tāpat arī nav jēgas iegādāties izvelkamo gultu ar iespēju mainīt tās garumu. Tā vietā ir vērts apsvērt klasisku vienvietīgo gultu, gultu ar skapīšiem, divstāvu gultu, gultu ar paaugstinājumu vai papildfunkcijām, kā arī kā izvelkamo dīvānu. 

Parastās vienvietīgās gultas visbiežāk ir pieejamas divos izmēros – single bed, kas ir 190 x 76 cm liela, un twin bed, kas ir nedaudz platāka nekā single bed, proti, 190 x 95 cm liela. Parasti visas zemāk minētās gultas tiek balstītas uz twin bed gultas izmēra.

Divstāvu gultām (bunk bed) ir vērts pievērst uzmanību tad, ja tev ir vismaz 2 bērni, kas jāizgulda vienā istabā, un ir nepieciešams telpu izmantot ekonomiski.

Šo bērnu divstāvu gultu meklē šeit

Savukārt paaugstinātās gultas (treehouse bed) un gultas ar papildfunkcijām (cabin bed) ir izcils variants, ja istabā dzīvo viens bērns, un ir nepieciešams ieekonomēt vietu. Tāpat šie varianti ir lieliski, ja bērns vēlas vairāk privātuma, jo gulta atrodas apmēram 150 cm virs zemes, kas nozīmē, ka tā nav tik pārskatāma, kā gultas, kas atrodas “uz zemes”.

Šīs gultas ir pieejamas dažādos augstumos – mazākiem skolēniem aptuveni metru virs zemes, lielajiem bērniem, tīņiem – aptuveni 150 cm virs zemes. Telpā zem gultas ir iespējams ierīkot darba telpu, mantu glabātavu (daļai gultu skapīši ir jau iebūvēti telpā zem gultas) vai atpūtas zonu ar pufiem un pupu maisiem. Mazākajiem bērniem paredzētās gultas nereti ir ar namiņa dizainu, dažām ir pat tāda ekstra kā slidkalniņš.

Ņem bērnu pie rokas, un, aiziet, šopingā!

Atceries, ka bērnu gultas izvēles procesā ir jābūt iesaistītam arī pašam bērnam – viņam ir jābūt apmierinātam ar izvēlēto mēbeli, gultai ir viņam jāpatīk, jo gulta ir tā vieta, kur cilvēks atslābinās, atpūšas un atjauno spēkus, bet kā gan ir iespējams atslābināties kaut kur, kas nepatīk?

Ņem bērnu pie rokas un kopā iemetiet aci Andelē! Te pieejamas dažādas bērnu mēbeles, atradīsies gan tādas, kas patiks pašam bērnam, gan tādas kas patiks tavam maciņam, un noteikti arī tādas, kas patiks gan bērnam, gan maciņam. Ieskaties mēbeļu sadaļā un sarūpē super Ziemassvētku dāvanu savam žipčikam!