Hei, hei! Uzmanies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.
  • 28. jūlijs, 2021, 14:05
  • Ieteikumi
  • Edīte Mežciema

Kā atšķirt īstās Ray-Ban saulesbrilles no viltojumiem?

Iegādājoties zīmolu preces, esi kādreiz pieķērusi sevi pie domas – vai šis ir oriģināls? Mūsdienās krāpnieki berzē rokas, ieraugām jaunākās Guess, Valentino, Ray-Ban saulesbrilles, lai steigtu meistarot to pakaļdarinājumus, kas mats matā izskatās kā īsti. Tāpēc vērts būt acīgiem, lai atšķirtu lētu pakaļdarinājumu no izcila aksesuāra. Esi gatava uzzināt, kā atšķirt saulesbrilles, lai nekļūtu par krāpnieku upuri? Lasi turpinājumā!

 

Kas raksturīgs Ray-Ban zīmolam?

Kvalitāte, kvalitāte un vēlreiz – kvalitāte. Ne par velti gan Ray-Ban saulesbrilles sievietēm (un arī saulesbrilles vīriešiem) ir kļuvušas par TOP zīmolu visā pasaulē. Ray-Ban, kas dibināts 1937. gadā, sniedz vienu briļļu dizainu pēc otra. Gadiem ilgi šie darinājumi ir ietekmējuši briļļu tendences visā pasaulē. Neatkarīgi no tā, vai tas ir Clubmaster, Wayfarer, Aviator vai spoguļveida brilles, Ray-Ban brilles jebkuram apģērbam pievienos vajadzīgo akcentu.

Unsplash.com, Dhaya Eddine Bentaleb

 

Kā atšķirt īstas Ray-Ban saulesbrilles no viltojuma?

Laiks ieņemt detektīva lomu un sākt izpēti! Kādi faktori ļauj noteikt – brilles ir īstas vai tomēr prasmīgs viltojums? 

 

1. Izmantotie materiāli

Īstās Ray-Ban brilles ir teicamas kvalitātes, izstrādātas no augstas kvalitātes materiāliem. Sākot ar apdari ap eņģēm un beidzot ar materiāla radīto svaru – šie faktori palīdz noteikt, vai Ray-Ban ir oriģināls.

Piemēram, tādus modeļus kā Wayfarer ražo no veidnes, izgriežot no materiāla bloka, pirms tos pulē ar rokām. Acetāta materiāls ir gluds un bezšuvju, kas pierāda tā kvalitāti. Oriģinalitāti var pārbaudīt, pavelkot pirkstu gar brilles rāmja malām. Ja tās šķiet robainas vai raupjas, modelis varētu būt viltojums. 

 

2. Lēcas

Arī lēcas šī zīmola saulesbrillēm ir izcilas kvalitātes. Stikla lēcas ir redzamas lielākajā daļā modeļu. Atceries divus raksturojošos elementus:

  • īstajiem Ray-Ban stikliem būs ar lāzeri iegravēts "RB" kreisās lēcas ārējas daļas iekšpusē vai ārpusē. Polarizētajām lēcām objektīva augšējā stūrī uz labās lēcas būs iegravēts "Ray-Ban P", ko nav iespējams viegli nokasīt vai nomazgāt;
  • oriģinālās Ray-Ban briļļu lēcas arī nesaskrāpējas tik viegli kā viltojumi, kuros bieži izmanto lētu pārklājumu vai krāsainu plēvi, radot polarizētu efektu.
"Take a Look" Briļļu galerija

 

Ja šie faktori iztrūkst – vari būt gandrīz 100% pārliecināta, ka brilles ir viltotas. Der zināt, ka lēcu nozīme ir būtiska arī veselības apsvērumu dēļ. Lētām, viltotām saulesbrillēm var būt arī nepareizā leņķī sagrieztas lēcas, kas samazina redzamību, rada diskomfortu acīs un izraisa galvassāpes.

 

3. Cena

Vilinošas šķiet polarizētas saulesbrilles un tās cena? Ak, apdomā vēlreiz – vai tiešām ražotājs par šādu cenu piedāvātu augstas klases preci?

Jārēķinās, ka par labas kvalitātes precēm ir atbilstoši jāmaksā. Jaunas Ray-Ban saulesbrilles nemaksās 10, 20 un pat 30 vai 40 eiro. Ja kāds pārdod šķietami jaunas saulesbrilles un mēģina Tev ieskaidrot, ka tās ir oriģinālas – bēdz ko kājas nes, jo tā nav patiesība! 

Oriģinālo modeļu cena var svārstīties no aptuveni 130 līdz 430 eiro, kas atspoguļo briļļu kvalitāti.

 

4. Tehniskais apraksts

Katram Ray-Ban briļļu modelim tiek piešķirts savs modeļa numurs, kas veidots četru ciparu kombinācijā. Tam blakus kreisās kājiņas iekšpusē norādīts krāsas kods, platuma izmērs un gaismas caurlaidības pakāpe.

"Take a Look" Briļļu galerija

 

Savukārt, otras (labās) kājiņas iekšpusē būs norādīta ražotājvalsts – Itālija. Vienmēr pārbaudi, vai ir uzgravēts Made in Italy (made in China, Taiwan u.c. netiek rakstīts oriģinālajām brillēm).

 

"Take a Look" Briļļu galerija

 

Tagad, kad esi uzzinājusi tik daudz jauna – laiks savas detektīva zināšanas lietot dzīvē!

 

Izvēlies Ray-Ban saulesbrilles Andelē!

Andelē pieejamas visdažādākās brilles – tostarp prāvs pulciņš stilīgu briļļu pāru no Ray-Ban! Tev nebūs jāmeklē polarizētas saulesbrilles akcijas veikalos - polarizētas saulesbrilles cenas Andelē būs vienmēr draudzīgas, jo, kā saka – kas vienam lieks, citam liets! 

Aktuālais dažādu formu, dizainu, krāsu Ray-Ban polarizētās briļļu skaits pārsniedz 50, ļaujot ko noderīgu atrast ikvienam!

 

Atrast un izvēlēties vēlamās saulesbrilles Andelemandele.lv ir pavisam vienkārši:

  1. autorizējies, jo tikai tādējādi varēsi vēlāk pieteikties kādai no noskatītajām pērlēm;
  2. apskati piedāvājumu – atlasi kategoriju, vadoties pēc sadaļām, vai ieraksti meklētājā vēlamo zīmolu;
  3. starp visām pērlēm izvēlies to, kura, Tavuprāt, mirdz visspožāk;
  4. spied “pieteikties”, lai pārdevējs var sazināties ar Tevi, kamēr neviens cits Tavu noskatīto pērli nav nomedījis;
  5. vienojies ar pārdevēju par preci. Ja nepieciešams, uzdod interesējošos jautājumus, un kādas mazākas detaļas, kuras Tev šķiet svarīgas.

 

Nebaidies komunicēt ar pārdevēju. Izvēloties saulesbrilles, nekautrējies pajautāt papildu fotogrāfijas, kas ļauj novērtēt preces oriģinalitāti. Ikviens pircējs Andelē ir pelnījis saņemt godīgu pirkumu!

Ceram, ka Tev šis raksts noderēja, lai saprastu, kā attīstīt savas super-detektīva spējas, kas palīdzēs iepirkties droši un apdomāti! Bet tagad – meklē jaunas saulesbrilles un atlaides? Laižam uz Andeli, lai iegādātos jaunas Ray-Ban saulesbrilles par patīkamu cenu!

 

Informācija tapusi sadarbībā ar "Take a Look" Briļļu galerija