Hei, hei! Izvairies no pircējiem, kuri pārvirza saraksti ārpus portāla! Neievadi maksājumu kartes datus lapās, kuras Tev atsūta pircējs!

Kafijas automāti mūsu kafijas rituāliem – kādi tie ir?

Vienam kafijas pagatavošana ir vesela ceremonija, citam steidzīgs pienākums pirms skriešanas ārā pa durvīm. Cik dažādi esam mēs, tik dažādi ir arī mūsu kafijas rituāli. Tomēr viens ir skaidrs – ir ideāli, ja garda kafija ir pieejama savā virtuvē, turklāt tieši tad, kad to vēlamies. Mūsdienās pieejami ļoti dažādu tehniku, budžetu un dizainu kafijas automāti, kas nodrošina iespēju tikt pie kafijas gan samaļot kafijas pupiņas, gan saputojot pienu, gan paveicot vēl īpašākas lietas. Kādi kafijas automātu veidi ir pieejami, kādas ir to galvenās īpašības un atšķirības un kāpēc to meklēt tieši Andelemandele.lv – par to vairāk šī raksta turpinājumā.

Kapsulu kafijas automāti – tīri un vienkārši

Foto: freepik.com/jofreepik

Kafijas automāts ar kapsulām šobrīd ir savā slavas zenītā. Šādi automāti nav ļoti dārgi, tie ir vienkārši lietošanā – ievieto kapsulu, piespied pogu – un gatavs! Šo ērtību nodrošina iepriekš īpaši augstā spiedienā sagatavotā kapsula, kas satur maltu vai šķīstošu kafiju. Dažādu stiprumu un aromātu melnās kafijas vai espresso pagatavošanai pieejams ļoti plašs kapsulu klāsts. Atkarībā no modeļa, automātos izmanto gan dabisku pienu, gan piena pulvera kapsulas – ja kafija ar pienu ir būtisks jautājums, tad tas noteikti jāpārbauda pirms automāta iegādes. Par lielākajiem šo automātu plusiem uzskata

  • zemo cenu,
  • vieglo lietošanu,
  • vieglo apkopšanu.

Par mīnusiem uzskata faktu, ka kapsulu ražošana ir saistīta ar plastmasas patēriņu un faktu, ka kafija tiek samalta ilgi pirms tās lietošanas un arī to, ka dažādām ierīcēm nepieciešamas atšķirīgas kapsulas.

Pupiņu kafijas automāti – tikko maltas kafijas smarža un garša

Foto: freepik.com/nipol

Ja vēlamies baudīt kafiju no tikko samaltām kafijas pupiņām, tad jāmeklē pusautomātisks vai automātisks kafijas automāts:

Pusautomātiskajos automātos izmanto maltas kafijas pupiņas. Šāda kafijai būs profesionāli sagatavotas kafijas īpašības un garšas nianses, turklāt katru tasīti iespējams pagatavot atšķirīgu, īpaši aromātisku un vēlamajā stiprumā. Protams, lai to izdarītu, ir nepieciešams treniņš un prasmes – jāpārzina kafijas pagatavošanai nepieciešamais spiediena spēks, ūdens un tvaika temperatūra, tvaika sprauslas izmantošana piena pagatavošanai u.c. Izcilā kafijas kvalitāte tiek uzskatīta par vienu no šī kafijas automātu modeļa labākajām īpašībām. Protams, šim automātam ir arī mīnusi – bez iepriekšējām zināšanām kafiju pagatavot būs grūti vai pat neiespējami, apkope, kas jāveic regulāri, prasīs laika ieguldījumu. Turklāt, ja vēlēsies kafiju pagatavot viesiem – tas būs laikietilpīgs pasākums;

Automātiskie pupiņu automāti ietver daudzas no pusautomātisko aparātu labajām īpašībām un vēl vienu būtisku priekšrocību – tikko maltu pupiņu kafiju var iegūt ar vienu pogas spiedienu! Nav nepieciešamas īpašas zināšanas – tērauda vai keramikas dzirnaviņas samals kafiju vajadzīgajā daudzumā tieši pirms tās pagatavošanas un izmantojot iestatītu spiedienu ātri pagatavos kafiju Tev vai Taviem viesiem. Šādos automātos pagatavojamās kafijas receptes jau ir iestatītas (vai dažos modeļos var iestatīt arī savējās). Kafijas kvalitāte, līdzīgi kā pusautomātiskajiem modeļiem, ir augsta, bet jāpievērš uzmanība, piemēram, malšanas troksnim, lietošanas, apkopes un skalošanas funkciju vienkāršībai. Mūsdienīgās virtuvēs bieži kopā ar iebūvējamiem ledusskapjiem, trauku mašīnām un cepeškrāsnīm var izvēlēties arī iebūvējamus kafijas automātus, daudzi šo priekšrocību labprāt izmanto. Šī tipa automātus varētu uzskatīt par ideāliem, ja ne viens trūkums – tie ir dārgāki par kapsulu un filtru automātiem.

 

Klasiku klasika – automāts ar filtru maltai kafijai

Filtra kafijas automāti vēl pavisam nesenā pagātnē bija katra biroja un katras virtuves aprīkojumā, arī šodien daudzviet tie ir izplatīti un tam ir vairāki iemesli:

  • tie iegādājami par salīdzinoši zemu cenu;
  • ideāls risinājums, ja nepieciešams uzreiz sagatavot vairākas kafijas tasītes;
  • kafiju var saglabāt siltu vairākas stundas pēc sagatavošanas;
  • ļoti viegla izmantošana;
  • kafijas pagatavošanai izmanto maltu kafiju, nav nepieciešams papildu aprīkojums, piemēram, pupiņu samalšanai.

Kafijai, ko pagatavo filtru automātā parasti stiprumu regulēt nav iespējams, tomēr darbojas vienkāršs princips – izmantojot smalkāka maluma pupiņas kafija būs spēcīgāka, izmantojot rupjāka maluma – mazāk spēcīga. Īstiem kafijas mīļiem jāņem vērā, ka šādā veidā pagatavotā kafijā parasti ir vairāk kofeīna. Pie šī automāta trūkumiem parasti min to, ka kafijas pagatavošanai tiek izmantotas iepriekš samaltas pupiņas, garša un aromāts visticamāk nebūs tik iespaidīgas kā tikko maltai kafijai, kā arī nebūs iespējams pagatavot espresso.

 

Kafijas automāti digitālajā tirdziņā Andelemandele.lv – liela izvēle, laba cena, neredzētas pērles

Ja esi kafijas automāta meklējumos, noteikti ieskaties Andelemandele.lv piedāvājumā. Lietoti kafijas automāti ir tikpat labi kā jauni, bet tie pieejami daudz labākos budžetos. Tā ir laba iespēja izmēģināt, kurš no veidiem Tev patīk vislabāk, jo, kā iepriekš teikts – kafijas automāti ir tik dažādi! Andelemandele.lv sniedz iespēju aprunāties ar pārdevēju, konsultēties par lietošanu un izmantošanas izmaksām, ja nepieciešams, arī kaulēties, izmēģini! Savu iepriekšējo kafijas automātu droši ievieto Andelemandele.lv pārdošanā, kas zina, iegūsi budžetu vai daļu budžeta jaunā automāta iegādei.


 

Pievienotie foto

Pievienotās pērles