Apavu iekšzoles mērīšana

Pārdevu Viking apavus.Pircējs ar stāžu,,10 gadi, daudz pirkumi. Vienā no bildēm bija iekšzoles izmēri, tika norādīts arī ražotāja piešķirtais apavu izmērs. Pircējs neapmierināts, jo apavi neder. Es esot nepareizi mērījusi iekšzoli.Esot jāmēra no baltās atzīmes. Man vienmēr licies, ka apavu iekšzoli mēra visā garumā un tad rēķina nost rezervi. Kā jūs mērat apavu zoli, kā norādat pircējam? Ko sakāt par šo situāciju kopumā ?
sirdspukkiite
Sveika. Es tāpat mēru iekšzoles garumu kā jūs. Kādas varbūt pretenzijas, ja sludinājumā pat ir bilde ar to, kā mērīts. Nekādu rezervi nerēķinu nost mērot iekšzoles garumu. Uzskatu, ka no jūsu puses viss ir korekti.
aelita333
Manuprāt, jūs visu pareizi darījāt. Esmu pati pirkusi, gan šeit, gan Vinted, man pēdas garums ir 26 cm un ņēmu apavus, kam iekšzoles garums norādīts vismaz 26,5 līdz 27 cm un nekad neesmu kļūdījusies, bija tieši laikā. Tātad citi tāpat mēra, pilnā garumā.
dalija.02
Protams,ka mēru visu zoli garumā! Pircējam pašam jāzina,cik cm ir pēda un, ka nepieciešama rezerve! Kaut gan- ir bijuši gadījumi,kad prasa,vai piem. uz 20 cm garu pēdu derēs 20 cm gari apavi! Nu,protams,ka nederēs! Man pēda 26 cm- pērku 26,5 cm garus apavus (27 cm ir par lielu)!
anna.deri
Apavu iekšzoli nemēra vispār. Es nekad nekur iepriekš neesmu redzējusi, ka viens no kurpju izmēra parametriem ir iekšzoles mērījums, tas ir kaut kas unikāls Andelei. Un neieteiktu mērīt tieši tēmā minētās situācijas dēļ - pārdevēja esot nepareizi nomērījusi! Ir apavi ar smailu purnu, kur mērlentu vispār nevar iekšā dabūt, ir apavi, kuriem purngalā nemaz nav paredzēts kāju pirkstus iekšā dabūt. Ja apaviem ir kādas īpatnības, teiksim ir pašauri vai paplati konkrētajam izmēram, to var pieminēt aprakstā, bet citādi - tikai izmērs.

Autorei - ja visādi citādi apavi atbilst aprakstam, lai pircēja pārdod tālāk (ar "pareizi" samērītām iekšpēdiņām).
atradujums
Bērnu apaviem tas ir ļoti svarīgi - zināt apavu garumu (arī platumu). Pēc pieredzes dažādiem ražotājiem (un pat viena ražotāja dažādiem modeļiem) ir dažādi izmēri pat 2 izmēru robežās. Pieaugušajiem tas nav tik izteikti. Bet šajā gadījumā autore ir izdarījusi visu pareizi. Ja pircēju interesētu vēl specifiski mērījumi, tad jājautā individuāli.
dimante04
Bērnu apavi viena izmēra ietvaros atšķiras pat par 2 cm! Nevar taču vienkārši pirkt,,uz dullo’’- bez pēdas un iekšpēdas mērījumiem ATTĀLINĀTI nopirkt apavus ir neiespējami! 🤔
ilona.ilonic
Pilnībā piekrītu. Kaut kāds "kašmars" ar tām centimetru meklētājām. Nemēru un nemērīšu, neuzņemos atbildību. 40. ir 40., ja šķiet, ka nav- lūdzu, ej garām, bet, ja esi nopirkusi, nu dod tālāk un liec mierā to pārdevēju :)
dace.bite
Arī es pārdevu Viking. Klāt biju pielikusi iekšpedinas foto ar cm mēru (bet vai tad pircējas lasa, skatās? ) . Ir tā, ka ne visiem apaviem ir norādīta tā baltā (ieteicamā )līnija. Kā arī ir šeit ļoti daudzas tādas pircējas, kas pērk pēc izmēra, ne norādītiem cm. Ne vienmēr cm atbilst izmēram. Bērniem vispār patīk, ja apavi ir brīvi. Es teiktu, ka zābaki ir jāpērk vismaz ar 1,5 cm rezervi un sandales/botas ar 1 cm rezervi. Inetā ir arī raksts par šo. Kā arī daudzi prasa- kā nomērīt pēdu?