Hei, hei! Uzmanies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

klusējošie pircēji

Jautājums administrācijai un pieredzējušiem pārdevējiem: ko darīt ar pircējām, kuras piesakas precei, kaut ko pajautā un pazūd (ziņas lasa, bet klusē pat vairākas dienas). Saprotu, ka pēc noteikumiem nevaru atsauksmi atstāt (darījums nav noticis), atliek tikai dzēst pieteikumu pēc 1 dienas, bet tracinoši, ka tadā veidā veidojas pircēju rinda, kas varbūt attur no pieteikšanās citus, bet reāli pircēju nav. Vai pieteikums reāli nenozīmē vēlmi preci iegādāties? Jautājumus var uzdod komentāros, tāpēc jau nav jāpiesakās.
janetajumtina
Vislabākais ir par to neiespringt un izdzēst pieteikumu. Ir tādi cilvēki,neko darīt nevar un nevajag,jo faktiski neko sliktu nav izdarījuši,vienkārši nedaudz smieklīgi,tas arī viss.
Ir ļoti populāri nelasīt to,kas ir aprakstā vai profilā norādīts,tādēļ vienmēr var vienkārši atbildēt vēlreiz un ja nav reakcijas,tad izdzēst pieteikumu. To es saucu par tūrismu. :) Kā tad citādāk var nosaukt meitenes,kuras prasa ''pieejams?'' un pēc atbildes,ka ir pieejams,uzreiz atteikties. :D Meitenes rūpējas,pārbauda vai tiešām tas,ko tirgojam,vēl ir!! :D
manasperles7
normala paradiba, paprasa jautajumus par preci.......pec dienam divam atkal pajauta kaut ko......tad atkal uzrodas, kad prasu vai nems vai nenems , tad oi, oi nems nems, dodat kontu, ......un tad pazud . . NU NEADEKVATAS , MAN VIENA NESEN NEDELU NO VIETAS PRASIJA VAI ZABAKI ESOT SILTI, JO BERNAM SALST KAJAS, UN SALST UN SALST , NU VISOS ZABAKOS SALST, IETEICU IET PIE ARSTA, NU CIK VAR? UN VEL TOPA IR TEICIENS ......OI PAJAUTASU VIRAM....NU KADS SAKARS VIRAM GAR BERNU LUPATAM>VAI VINAM TIK VIEN TO RUPJU, ? JA UN VEL.....TIESAM PAJAUTA VAI IR PIEEJAMA DREBITE , KA TULIT PIRKS, KAD SAKA KA IR, TAD PAZUZ.......NOPIETNI CILVEKI TA NEDARA, KADREIZ DOMAJU , KA PRASTAIS GALS IR ATVERSKAPI, DOMAJU KA ANDELEMANDELE IR NOPIETNAKU DAMU IEPIRKSANAS VIETA TACU NEEEEEEE
Kristīne Skujiņa
Un tieši šādu iemeslu dēļ es vairs ne uz vienu negaidu un nerezervēju,jo ar šīm rezervācijām jau entās reizes nācies aplauzties - kad pārjautāju vai tiešām ņems,ziņa izlasīta un klusums ...
Tādēļ pārdodu tai,kura pirmā vienojas par darījumu/pārskaitījumu :)
pērļu pūralāde
Sveiki. Vai prece vēl ir pieejama?-valerija-b uzjautā,redzot ka ir pieejams un nesagaidot atbildi-klikšķis: atteicās.šādi gadījumi arī brīžiem ir vairāki dienas laikā.Labi,es saprotu ka lielai daļai šādi patīk izklaidēties un pievērst sev uzmanību.
Ar acī var apskatīt,izlasīt,padomāt un ja ir vēlme un brīvi līdzekļi,tad var pieteikties-vismaz es tā daru.
bri16
Pārdevējām arī ir savi mīnusi, ne tikai pircējām! Man bija sarunāta tikšanās kad, kur un cikos pērku preci aizbraucot klātienē pakaļ, bet skatos, ka prece pārdota citai meitenei un mani par to pat neinformē!
Otrs gadījums, piesakos pirmā , prasu kontu, ka preci pērku un tā tiek pārdota citai! Tā ka komunikācijas problēmas ir abām pusēm!
sirsne
Pilnīgi piekrītu - arī man ir nācies saskarties ar šādām pārdevējām - viss jau ir sarunāts par pirkšanu un viss - pazūd! Protams, saprotu, ka var gadīties, ka kāda cita pircēja iepatīkas labāk vai vnk sarunā, ka pērk no vairākiem sludinājumiem lietas, bet cilvēcīgi taču būtu kaut vai uzrakstīt, ka plāni mainās.
solvitaz
Arī man tā gadījās, pieteicos uz preci pirmā, uzreiz pateicu, ka pirkšu, prasīju konta Nr., gribēju uzreiz samaksāt, kaut varētu saņemt tikai pēc dažām dienām, jo meitene atbildēja, ka ir sastopama Rīgā vietā, kur vajadzēja būt arī man pēc pāris dienām. Tad rakstīju vēl, lai atsūta konta Nr., lai apmainītos ar tel.Nr., vēstules izlasītas, bet atbildes nekādas! Tad pēc vairākām dienām atbilde - prece pārdota! Ta bija mana pirmā pieredze ar Andeli, labi, ka vienīgā bēdīgā, visas pārējās ir ļoti veiksmīgas. Paldies!
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.