Hei, hei! Uzmanies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Vēl viena sasāpējusi tēma

Šodien viena potenciālā pircēja noveda mani līdz nereālam besim, tāpēc nolēmu uzrakstīt par sūtīšanas izdevumu "diedelētājām". Negribu aizvainot pircējas, kuras ik pa laikam palūdz sadalīt sūtīšanas izmaksas uz pusēm vai uzsaukt sūtīšanas izdevumus, ja prece maksā ievērojamu naudas summu. Pati arī šad tad pakaulējos par cenu.
Runa ir par principiāli nekaunīgām diedelētājām, kuras prasa uzsaukt Omnivu pat pāris eiro vērtām precēm. Nesen man viena dāma prasīja iekļaut Omnivu praktiski jaunai precei, ko pārdevu par 7 EUR. Šodien cita dāma atteicās no preces, jo principa pēc negribēja apmaksāt pilnu Omnivas cenu 8 EUR vērtai lietai, tas ir, 0.88 centu dēļ. Apskatot šīs dāmas profilu Andelē un Facebook, secināju, ka cilvēks nepavisam nedzīvo trūkumā, bet gan gluži pretēji. Izskatās, ka drīz praktiski jaunas lietas sāks par paldies prasīt.
Man tādos gadījumos arī ieslēdzas princips. Uzskatu, ka man nav jāuzsauc Omniva katrai pircējai pēc pirmā svilpiena. Kāds ir jūsu viedoklis un pieredze tādos gadījumos?
pērļu pūralāde
Julia ;)
Jums pilnīgi identiska situācija,man REGULĀRI diedelē atlaides un uzsaukt omnivu.es,protams,pretī uzrakstu,lai iet veikalā un pieprasa atlaides.
man nekad neviena pārdevēja,no kuras esmu ko pirkusi nav piedāvājusi ne centa atlaidi,es arī neprasu.
es varu sakopēt tekstus no diedelētājām,ja vajag,esmu dažus saglabājusi.ne jau pāris eiro prasa atlaidi,bet padsmit.
vienmēr visus šos tekstus pārsūtu administrācijai,bet NEKAD neesmu saņēmusi atlaidi.
janetajumtina
No vienas puses vienalga,bet no otras,pašsaprotami,ka ir,vienkārši izsakoties -WTF?! :))
Pirmais,kas man atnāk atmiņā ,bija stāsts par dāmu,kura pieteicās pie kādas preces,vaicājot vai iedošu atlaidi precei,padomāju,ka ok,nav problēmu,ja nemaldos,iedevu 5 vai vairāk eiro atlaidi. Tālāk sekoja,lai vedu uz Rīgu! Kad teicu,ka diemžēl iedot atlaidi un vēl aizvest uz Rīgu gan nevēlēšos,saņēmu komentārus,ka man ir drausmīga attieksme! :D Paskatoties profilu,tāda simpātiska lēdija,kura ļoti uzsvēra,ka visas drēbes ir pirktas ārzemēs,fencī šmencī. :) Lika izdarīt secinājumus. :D

Omnivas uzsaukšana man personīgi ir pēc sajūtām,skatoties kā cilvēks ar mani komunicē,reizēm,ja pat paprasa 4 eur vērtai lietai segt omnivu,piedāvāju sadalīt uz pusēm,tiešām vienalga. Tas darbojas tikai tad,ja cilvēks spēj komunicēt adekvāti,nevis uzstājīgi,bezkaunīgi. Protams,ja cilvēks,kuram andelē viss maksā 50eur+,man prasīs,lai sedzu Omnivu 5 eur vērtai lietai,tad man tas gan šķitīs dīvaini.


Kopumā man personīgi nav skaidrs,kādēļ cilvēki nevēlas apmaksāt Omnivu,jo tā nav pārdevēja peļņa,pieminēšu,šeit vispār nekas nav peļņa. Tā ir maksa par pakalpojumu,lai šo paciņu varētu nogādāt pircējam,pārdevējam ar šo naudu nav sakars. Turklāt tā summa ir tiešām gana simboliska-2.59eur(ja pērk ar atlaižu kodiem)! Ja nav opcijas apmaksāt Omnivu,varbūt tad labāk neko nepirkt? Cita lieta ir,ja tā ir andelēšanās lieta,pērkot vairumā vai dārgākas lietas,bet tā,lai atteiktos no preces,ja pārdevējs neapmaksā Omnivu,man nešķiet pareizi.





Julia ;)
Es tipiskas sieviešu zinātkāres vadīta vienmēr paskatos to pircēju profilus, kuras negrib apmaksāt piegādi - 99% no tām tirgo "fencī šmencī" drēbes par brangu naudu, pie kam profilos tiek norādīts, ka omnivu apmaksā pircējs ?
laureen
Es vienmēr uz to skatos tā: Omniva ir lētāk, ērtāk, ātrāk, ja vien neatrodamies vienā pilsētas rajonā. Lai es brauktu pa pus Rīgu pakaļ precei, man būtu japiemaksā. Ja var aiziet ar kājām, tad ok. Sporta un labas figūras vārdā!
punduris
sūtīšanas izdevumi ir stipri simboliski jebkuram kurjerdienestam. ja tie divi eiro tik ļoti sāp, tad vajag meklēt preci, kas ir lētāka, nevis diedelēt. es uzskatu, ka kaulēšanās ir diedelēšana 90% gadījumu, pie tam nekaunīga.
Julia ;)
Nez kāpēc, iepērkoties interneta veikalos, kur arī jāmaksā par preces piegādi, neviens neiedomājas prasīt iekļaut piegādes izmaksas preces cenā. Te tas ir kļuvis par ierastu lietu, kas ļoti tracina. Tagad laikam pie katra sludinājuma būs jāraksta, ka sūtīšanu apmaksā pircējs, neskatoties uz to, ka tas jau ir norādīts profila info.
punduris
es personīgi atlaides neprasu un negaidu arī ka man tās kāds piedāvās. parasti pērku lietas, kas man ir pa kabatai, nevis truli kaulējos pa divīti :D nezinu, ir pircējas, kas to uzskata par normālu praksi visādi izspiest un censties apvārdot, lai tikai pēc tam justos baigās ieguvējas, lai gan realitātē atgādina gnīdas :D
pati mēdzu uzsaukt sūtīšanu, ja pērk komplektus vai vairākas preces.
freesia
Es varu pastāstīt vienu superpozitīvu piemēru no savas pieredzes. Nesen pārdevu sāls lampu, kurai cena bija 6eur. Sanāca tā, ka man bija nosacīti pa ceļam preci piegādāt. Kad satikāmies ar pircēju, viņa man samaksāja 10eur, teikdama, ka ir ļoti pateicīga, ka atvedu. Toreiz tik forša sajūta bija. Bet par Omnivu.. pašai tik vienreiz bijis gadījums, kad lūdza sadalīt maksu uz pusēm. Tā kā prece bija dārgāka, tad piekritu. Bet principā arī uzskatu, ka, ja vēlies preci pirkt, tad rēķinies ar sūtīšanas izdevumiem. Un vēl ļoti nepatīk pircējas, kuras grib, lai pieved preci klāt. Ok, ja ir pa ceļam, es neko nesaku, bet cilvēki ir tik dažādi. Man pat ir gadījies, ka preci atdodu par brīvu un tad vēl prasa, vai varu atvest? Jo redziet vīrs negribot iet pakaļ, bet pati esot grūtniece. Sorry, bet tad šo preci saņēma cilvēks, kurš gan pakaļ atbrauca, gan konču kasti atveda. Bieži vien tas ir principa jautājums. Nez kāpēc, pērkot preces veikalā, neviens neizdomā neņemt tikai tāpēc, ka par piegādi jāmaksā. Viss atkarīgs, cik ļoti preci gribas. Taču ir arī tādi "kapeikpis... ji", kuri jebkurā gadījumā kaulēsies?
Julia ;)
Nu vnk vāks. Tā ir neizskaužama sērga Andelē. Tikko atkal viena pircēja prasīja iekļaut Omnivu cenā jaunai lietai par 7 EUR. Atteicās no preces, pamatojot ar to, ka veikalā var nopirkt par tādu pašu cenu. It kā es kādam aizliedzu iet uz veikalu un pirkt tur ?
Laura Lori
Tas vēl ir sīkums, paprasīt omnivu uzsaukt. Man ir gadījušās “pircējas” , kuras paprasa, lai burtiski klāt pieved un dzīvoklī ienes. ? Bija divi gadījumi kuri uzsildīja asinis. Vienai nepietika ar to ka biju gatava atvest no Siguldas uz Rīgu (bija nosacīti pa cełam),gribēja, lai pievedu vińai pie mājas Brīvības ielā (iedomājaties cik “ērts” parkings). Piedāvājums pievest uz dažus desmitus metru attālu vietu nederēja ??‍♀️.
manasperles7
MAN IR NO 5 EIRO VERTAM LIETUSBIKSEM PRASITA NAUDA PAR OMNIVA PAKALPOJUMU 2,88, KAD JAUTAJU , VAI NAV KAUNA, SANEMU ATBILDI - NU BET KAA? VAI TAD ES NEESMU IEINTERESETA PRECI PARDOT? TEICU , KA VAIRAAK IEINTERESETAM JABUT PIRCEJAM, LAI IEPATIKUSIES PRECE TIESAM TIKTU VINAM , JO MAN TAK PIRCEJS AGRI VAI VELU ATRADISIES, UZ KO DAAMA TEICA KA MAN NAV VISI PRATI MAAJAA
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.