Hei, hei! Izvairies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Šī brīža situācija

Sveikas,meitenes!Man ir jautājums-ņemot vērā,ka mums Latvijā ir jau daudzi saslimušie,diemžēl,interesē jautājums par to,cik šobrīd droši ir saņemt/sūtīt preces?jo ,kā zināms vīruss turās uz virsām līdz pat trīs dienām.Un nav zināms,vai cilvēks ir atgrieizies no ārzemēm vai nav.Cik piesardzīgas Jūs esat?negribu celt paniku,tikai aizdomājos par šo...🤔
anita-n.
Šito man vīrs katru reizi skandina, kad es saņemu paciņu, ka jādezinficē un vēl nezin ko jādara, es neklausos. Neticu, ka tā var atsūtīt vīrusu. Un nedomāju, ka slims cilvēks ies uz pakomātu sūtīt paciņu. Nezinu, varbūt man nav taisnība. 🤷‍♀️
preloved items
Vīruss var būt saglabāts uz iepakojumiem līdz pat 3 dienām, izlasīju internetā! Tāpēc vīram vien būs taisnība! :))
Jā, iesaka dezinficēt pirms saņemšanas, bet tad jau laikam ir jābūt ar cimdiem, lai aizsargā...tāpat kā iepērkoties lielveikalā ar cimdiem ;)
anna-kocina
Ņemot vērā pakomātu piegādes ātrumu, pieļauju, ka vīruss uz virsmām vairs nebūs. :D
Sūtīju meitenei paciņu, kura pie viņas caur Pasta staciju nonāca pēc 11(!) darba dienām kopš izsūtīšanas brīža...Pasta stacija telefonsarunā teica, ka kavēšanās saistīta tieši ar šo situāciju valstī, un saņēmēji savas paciņas neizņemot, nākamās nosūtītās atgriežas noliktavā,jo fiziski nav skapīši, kur tās ievietot, un pēcāk uz saņemšanas vietu brauc otreiz vai pat trešo reiz. Nezinu, vai man vienīgajai, bet tieši izmantojot Pasta stacijas pakalpojumus esmu saskārusies ar neērtībām, kā piemēram, kurjers manus 2 vienādi iesaiņotus sūtījumus, sajauc vietām un nogādā nepareizos galapunktos, vairākas dienas sola situāciju labot atsūtot sūtījumiem pakaļ kurjeri, kurš tos nogādās īstajos galapunktos, telefoniski grūti sakontaktēt ar šo Pasta staciju.. Viss diezgan lēni. Nezinu, varbūt tikai man tā neveiksmīgi gadījies..
p.s
Bet drošības labad jau par ļaunu nenāks saņemto paciņu nodezinficēt...:)
artmax
Man visā šajā sakarā vispār nav nekāda stresa - somiņā ir mazais dezinfekcijas flakoniņš, ko lietoju katru reizi, kad esmu pieskārusies virsmām (Omniva, bankomāts utt). Apslauku auto rokturus, iekšpusi.
Mājās - vīrs iedeva spirta pudeli, (mājinieku sirdsmieram) uzvelku gumijas cimdus un apslauku pirkumus (maisiņus uzreiz izmetu), durvju rokturus, telefonus, pultis, brilles, gaismas slēdžus ,krānus, virsmas, vannasistabu populārākās ierīces ;)
Jāpiebilst ka pagaidām vēl iztiekam ar jau sen iegādātiem dezinfekcijas līdzekļiem, jo kad pirmajās epidēmijas dienās pajautāju aptiekā, farmaceite no smiekliem gandrīz pakrita.
lana.s
Drošības pēc vajadzētu izmest saņemtās paciņas iepakojumu un dezinficēt preci. Par pakomātu tīrīšanu: šodien izsūtīju 2 sūtījumus no rīta un vakarā no 1 pakomāta. Gan no rīta, gan vakarā pakomāta nodalījumi bija netīri, pārklāti ar putekļiem. Šaubos, ka pakomātu "dezinficē pēc katra sūtījuma ievietošanas".
janetajumtina
Jāsāk pie info norādīt-ārzemēs neesmu bijusi,sabiedrībā neuzturos,stulbus lēmumus nepieņemu,citus neapdraudu,sevi arī nē. :D

Pēc katras paciņas saņemšanas,iepakojumu izmetu,rokas dezinficēju,easy. :) Galvenais nebakstīt seju ar tām pašām rokām,kurām izpako paciņu vai izņem no pakomāta. Nekā sarežģīta.
punduris
pēc trīs dienām vīrusa dzīvotspēja vairs nav tik aktīva, kā pirmajā mirklī. visādā ziņā kurjeri ir pakļuti lielākam riskam, nekā pakas saņēmējs pēc pāris dienām. piesardzība ir laba lieta, bet nevajag krist galējībās.
janetajumtina
Neticu,ka kāds uzskata par vajadzīgu to paziņot,zinot,cik cilvēki vieglprātīgi tam pieiet un vispār netaisās ne uz pusi ievērot to,kas būtu jāievēro. :) Tā jau ir cita diskusija,diemžēl.
Vēl aizvien no lielas daļas cilvēku dzirdu-ai,kam man to vajag,pilnīgi vienalga.

Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.