Hei, hei! Nezaudē modrību arī svētku laikā - izvairies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz nosaukt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Jautā atlaides.

Intereses pēc gribu Jums pajautāt vai Jums tiek prasīts nolaist precei cenu un/vai uzsaukt omnivu? Vai tādi gadījumi ir bieži un vai tas ir precēm ar augstu, vai jau tā salīdzinoši zemu cenu?
deby
Sveika!
Agrāk tā bija reta reize, kad kāda pircēja pajautāja, vai par cenu var padiskutēt. Vai arī - vai Omniva ir jau cenā. Tagad ļoti bieži. Neskatoties uz to, kāda cena ir pērlei. Dīvaini šķiet, kad jautā precei, piem., par 4,00EUR vai 3,00EUR, vai Omniva ir cenā?!... Ir tiešām pieklājīgas pircējas, kurām tā vien gribas nākt pretī. Un, tad mēs varam arī vienoties par gala cenu. Jo, īpaši, ja pērk vairākas precītes. Ir reizes, kad jautā, vai Omniva ir cenā, piedāvāju to dalīt uz pusēm.
Bet, tas ir tiesa - pēdējā laikā tendence prasīt atlaidi vai uzsaukt Omnivu ir ļoti izsteikta.
janetajumtina
Jā,regulāri. Jo lētāka lieta andelē,jo VĒL lētāk grib,kā jau iepriekš minēja,ka prece maksās 2-5 eur,liela iespējamība,ka vēlēsies atlaidi un/vai iekļautu Omnivu cenā. :) Gribas teikt,ka varbūt ne jau naudā ir nozīme,bet principā-kādēļ no lēti grib vēl lētāk?
Toties meičuki,kuri skatās uz 10+ eur lietām,gandrīz nekad nejautā atlaidi. Ja ir bijusi forša komunikācija,būsim reāli,reizēm baigi labās sarunas izveidojas no nekā,uznāk luste uzsaukt Omnivu mazam prieciņam. :)

Rezumē-jo lētāk kaut ko pārdosi,jo piesaistīsi auditoriju,kura visu grib par velti un lai vēl uzsauc. Jo dārgāk,jo tomēr cilvēki ar citām manierēm. Protams,tas nav par visām,jo katrs gadījums ir ar izņēmumiem,visi nekad nav vienādi.
skaistaslietas
Esmu andelē vairāk kā četrus gadus un pēdējā pus gada laikā ar šo saskaros ar vien biežāk. Piekritīšu tam, ka dažreiz ir tiešām patīkami komunicēt un labprāt uzsaucu omniva vai ja ņem divas lietas no mana piedāvājuma tad piedāvāju atlaides. Bet tad, kad raksta viens cilvēks vienā vēstulē, trīs reizes pēc kārtas prasot atlaides vai iekļaut omnivu, tā jau man šķiet bezkaunība. Pēdējā laikā arī precēm kuras maksā 10eur, jautā 50% atlaidi.
Nekad neesmu likusi augstas cenas savām precēm, jo šis nav peļņas bizness, bet iespēja atbrīvoties no liekā pret kādu eiro, tāpēc mani izbrīna tā atlaižu prasīšana. Es saprotu ja vēl jautā vai cena ir pēdējā, bet kad bezkaunīgi precei par 5eur jautā iekļaut omnivu cenā, man vienkārši gribas pasūtīt trīs mājas tālāk. Es nesaprotu arī tos, kas prasa uz pusi atlaidi vai precei par 5eur iekļaut omnivu, nu ja nevari atļauties nopirkt, nu nepērc un nediedelē atlaides. Iekrāj naudu un nopērc.
andeletiesprieks
Man liekas tā - ja lieta maksā ap 5-10€, tad atlaidi prasīt ir diezgan nepieklajīgi un pat muļķīgi (protams, skatoties kāda lieta), bet ja lietas ir 20-40€ un tās nu nav nekādas jaunās un krutās, bet vienkārši pārdevēja grib kārtīgi “uzvārīties”, tad, manuprāt, tas nav nekas traks vai nu TĀDS pajautāt “Hey, vai nevar sarunāt 5-10€ lētāk?” Bieži vien cilvēki atsaka, jo domā, ka nu nēē, gan jau man kāds nopirks pa pilnu cenu, bet arī ļoti bieži vien šiem cilvēkiem beigās neviens to lietu nenopērk un sanāk diezgan muļķīgi cerēt nopārdot, bet beigās pat neviens nepaņem...
Nu, daudzi vienkārši neizprot to Andeles burvību - kvalitatīvas, labas lietiņas pa draudzīgām cenām, nevis tikai brendi, brendi, breni un skrūvē nenormālās cenas 😊😁 Bet nu katrs esam ļoti dažādi, katrā ziņā savām lietām vienmēr lieku jau ļoti zemas cenas, bet nekad nedusmojos vai man tas nešķiet nekas traks, ja kāda paprasa atlaidi - visbiežāk arī iedodu, jo man patīk, la var atrast vidusceļu, nevis konkrēti nē un nē.
skaistaslietas
Piekrītu, ka ja lietas ir cenā 20+ tad ir normāli pajautāt atlaidi vai par omnivu, bet tur arī vis atkarīgs kā jautā, ja man prasti uzrakstīs to kā pašsaprotamu lietu tad noteikti negribēšu dot atlaidi, man nav žēl, bet princips par cilvēcīgumu gan. Es uzskatu,ka ir smuki pajautāt - "vai cena pēdējā?" Nevis atrakstīt - "gribu uz pusi letak, sutu kontu ok?"

Un piekritīšu arī tam, ka ir daudzi,kas atsaka, jo domā,ka kāds nopirks par augstāku cenu, pirms pāris mēnešiem mani uzrunāja vieni apavi šeit, tika aprakstīti kā praktiski jauni, bet bija caurums, redzams, liels caurums, cena bija laikam 25eur, tā kā ir caurums, reāls redzams defekts tad ari es nepakautrējos pajautāt vai varētu iekļaut omnivu cenā, uz ko man kundze atbildēja, ka nē, ka cena jau tā esot pārāk zema, pacēla cenu uz 40eur un tā arī joprojam mēģina tos zābakus nopārdot ik pa bridim pazeminot cenu, bet nevienam nevajag.

Es arī ļoti bieži tirgoju brendus, bet ar diezgan lielām atlaidēm, esmu tirgojusi amoralle bodiju un Tommy Hilfiger jaku par kurām saņēmu jautājumus kāpēc atdevu tik lēti, ka kāds cits būtu paņemis dārgāk:))
janetajumtina
Daudzi arī nezina,cik tās lietas maksā jaunas. Andelēties ir forši,bet ar mēru. Ja nenovērtē,piemēram,tā jau 50% no jauna cenas(vai pat lielāku atlaidi),tad labāk nevajag nemaz pirkt. Ir jābūt kādai proporcijai starp jauna cenu. Protams,ir redzēts arī,ka jauna lieta maksā,piemēram 29.99 un andelē ieliks pa 29.00 eur :D lieliska atlaide no jaunas cenas! :D
andeletiesprieks
Jā, jābūt - noteikti! :)) Bet esmu manījusi, piemēram, ka kedas pārdod pa 70€ un jaunas var dabūt par 80€. Nu , kāpēc lai kāds ietaupītu tos 10€, ja pat nezina, cik daudz nēsātas, nav garantijas un tt.. Nu ļoti daudzi negrib tomēr lietām dot to 50% atlaidi (dažreiz es pat uzskatu, ka jādod arī vairāk par 50%, jo šis NAV veikals - šīs būtībā ir humpalas interneta vidē, aplikācijas veidā)
skaistaslietas
Man liekas tā, ka ja prece tiek iznesta no veikala tad viņa jau zaudē pusi no savs vērtības, attiecīgi pēc tam tirgojot tai cenai būtu jābūt vēl zemākai. Ja esi nopircis jaunu un neesi uzvilcis tad ir ok tirgot par to pašu pus cenu piemēram. Tas ir mans viedoklis.
i.i.
Piekrītu par visiem 100%

Un ja tā padomā, tad omnivas cena ir 1 vai max 2 neizdzertas take away kafijas. Un ja tik ļoti grib kāroto mantu, tad neviena nekaulēsies par omnivas cenu.

Bet lai nerastos pārpratumi, tad es pie sludinājumiem norādu vai omniva ir cenā vai nav.

Kuriozi ir bijuši visādi, bet tas tiešām atkarīgs no tā kā cilvēks ir audzināts. Man, parasti, vislielākais čakars ir sanācis ar lētajiem sludinājumiem. Piemēram, DKNY maks( bez defektiem,bet pašai morāli novecojis) pa 3,50 un tad sarakste no rīta līdz vēlam vakaram un vairāku nedēļu garumā un tad vēl beigās vai tomēr nevaram satikties, jo tā būtu ērtāk, nevis samaksāt par omnivu. Pēdējais hīts bija par jaunu telefona vāciņu pa 2eur, pircēja gribēja, lai par šādu cenu nosūtu uz valsti, kura nav ES. 🙈
rebeka-r
Jā, es arī pēdējā laikā saskaros tieši ar šo - pat nejautā vairs par preci, bet uzreiz - par cik esi gatava nolaist cenu?
Vispār standartā, ja ņem divas preces no manis, varu to omnivu uzsaukt, nekas traks jau nav un pārdodu to lietiņu, jo pati nelietoju, bet nu pavisam nesen arī šokējos, kad kurpēm no laba, kvalitatīva zīmola jau tā esmu uzlikusi cenu - 7 EUR, jo ir lietojuma pazīmes, kaut gan minimālas, bet ir, un ir dāma, kas piesakās un tad pajautā vēl par omnivas uzsaukšanu - nu tas neliekas forši. Es tādās reizēs pat nezinu, ko pieklājīgi atbildēt.
Patiesībā jau ir ieguldīts arī laiks un darbs sagatavojot pērles, fotografējot + sludinājuma izmaksas. Reāli ieguvums pārdevējam šeit butu 3.50 EUR un vēl jāskrien uz pakomātu, jo kurpes vajag asap... :D
Nu tas liekas par daudz.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.