Hei, hei! Uzmanies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Nekādas atbildes

Sveikas! Vai jums ir gadījies tā, ka ļoti vēlaties iegādāties kādu preci, uzrakstiet pārdevējai , viņa ziņu izlasa, bet neatbild ? Ari mani tā notiek jau otro reizi, pirmajā reizē es pat biju 1.pircējs, pārdevēja ziņu izlasīja un neatbildēja. Tagad atkal ir tāpat, bet šoreiz es gan neesmu 1.pircējs ? Ļoooti gribas to pērli, bet pārdevēja neatbild. Kāpēc tā ? Kāds tam ir iemesls ? Jauku vakaru!☀️
innuendo
Vai jums uzreiz bija jautājums, nevis vēlme nopirkt:)
Es visiem dodu atbildi, bet pārdodu pircējai, kura ir gatava apmaksāt. Bet tomēr ne visiem ir griba sarunāties ar visiem pircējiem , varbūt ignorē kad ir skaidrs, ka ir iespēja ātri pārdot citai pircējai. Vispār nav labi, vajag uzreiz cilvēkam dot atbildi...
p.s. ir iespējams, ka pārdevēja vienkārši pārdeva lietu savai pastāvīgai pircējai...:) jo pastāvīgiem ir priekšroka:) Un tad nav ko jums atbildēt - " sorry, neņemšu jūsu apmaksu, jo ņemšu apmaksu no otrās pircējas!" :)
simsis
Man arī tā ir bijis. Rakstīju, ka ņemu, lai sūta savus rekvizītus...ziņa izlasīta un klusums. Vēlāk pārdevēja pat vairākas reizes vēl to preci cēla augšā (sanāk tērēja vēl naudu). Arī nevarēju saprast kas ir par iemeslu tādai rīcībai.
zane-f
Man tā šad un tad bijis. Vairs nebrīnos. Komunikācija "augstā līmenī".
Svetlana...un kādēļ gan nevar jūsu minēto atbildi vēstules rakstītājam aizsūtīt? Tas ir tikai pieklājīgi. 30 sek. no jūsu dzīves, bet cilvēks zin kas un kā...
andeletiesprieks
visvieglāk ir vienkārši atbildēt, ka prece pārdota un miers :) ja cilvēkam rodas vēl kādi jautājumi, tad vienkārši var pateikt, ka pārdod tam, kas visraitāk veic darījumu un viss - es nekad negaidītu uz kādu pircēju, ja nākamais jau ir gatavs uzreiz maksāt un visu pateikt , galvenais ir neklusēt un neignorēt savus pircējus, bet informēt, lai ir lietas kursā un zina - vai maz uz šo preci var cerēt.
gliemezvaks
Piekrītu citiem rakstītājiem, ka šeit komunikācija diemžēl ir diezgan zemā līmenī.Pēdējā laikā andelē esmu novērojusi arī augstu agresijas līmeni, neadekvātas rekacijas no pārdevēju puses. Jo uzdodot konkrētus jautājumus par preci vai arī atsakoties no preces, esmu saņēmusi lamas un personiskus apvainojumus, kā arī vienkāršu nobloķēšanu.
Par laimi, šeit ir arī daudz inteliģentu un ļoti patīkamu pircēju/pārdevēju.
Bet jebkurā gadījumā, vēstules un pieteikuma ignorēšana ir ļoti nepatīkami.
Vienkārši neuztvert personiski un pozitīvi, pat mazliet filosofiski, jo ja šī prece nav lemta, noteikt atradīsiet labāku piedāvājumu!:)
janetajumtina
Te ir jāskatās arī kāda veida jautājumi tie ir. Reāls piemērs,kurš notika vakarnakt. Raksta meitene par preci,kura maksā 4 eur,lai iedodu atlaidi,labi,tas vēl nekas,tālāk lūdz,lai preci rezervēju uz vairākām dienām. Protams,atbildot,ka diemžēl tā tas nenotiek,ko esmu norādījusi arī profila informācijā(jo kādēļ tad šāda aile ir nepieciešama?),atbildēja,ka man ir briesmīga attieksme. :D Tikai kā tieši es esmu sliktā,ja cilvēku neapmierina informācija,kuru esmu norādījusi un tas,ka rezervācijas neveicu? Šie apvainojumi reizēm var būt pilnīgi nepamatoti.
Protams,šādu personu arī es nobloķēju,bet vai tas mani padara par sliktāku cilvēku ar sliktāku attieksmi? Īsti nedomāju.
Cieņai ir jānāk no abām pusēm,tikai tad viss būs burvīgi.
zjaaaaa
Es pēdējā laikā cenšos iegādāties tikai tādu preci, kurai ir izlasāmi izmēri, piem. biksēm garums, sastāvs u.t.t. Jo tā prasīšana pēc mēriem apnikusi.....šobrīd redzu simpātiskas zaļas džinsenes ar elastānu, bet nezinu garumu, nezinu elastāna procentus, jo vēlos ne mazāk kā 3. Lai jau nopērk kāda cita, kurai ir pacietība. Jo jautājumus par preci pārdevējas uztver patiešām ļoti dažādi :)
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.