Hei, hei! Nezaudē modrību arī svētku laikā - izvairies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz nosaukt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Attieksme

Sveikas dāmas!
Es ilgi turējos, jo domāju, ka nav jau liela jēga par to runāt, bet kas zina, varbūt ir.
Mani ļoti neapmierina tas kā šeit notiek komunikācija. Uzraksta, ir interese, izjautā 10000 jautājumus, uz kuriem atbildu un tad sākas ignorēšana, bet pieteikums vēl stāv. Un var redzēt, ka ziņas lasa. Vai tiešām ir tik grūti atbildēt? Un arī tas, kā komunicē. Ne labdien, nekā. Ļoti pat rupjas reizēm gadās. Un tad es atsakos pārdot, jo negribas tādiem nepatīkamiem cilvēkiem neko pārdot. Lai vai cik jauki es neatbildētu, tāpat nekas nemainas. Un tas pats ar cenu sišanu uz leju. Ja nepiekrītu nolaist cenu (jo jau tā tirgoju par ļoti zemām cenām), tad velta kādu sulīgu vārdu pirms atsakās. Kādēļ ir tik grūti būt vienkārši laipniem? Tas ir bezmaksas!
kristine.k
Es Jums pilnībā Paula piekritu uz visiem 100%!!Manuprāt laba komunikācija,atsaucība un laipnība neko nemaksā ,un tā ir Tava pievienota vērtība!Es viennozīmīgi esmu par principu :”Nesaki otram to,ko nevelies lai pasaka Tev”!un es nekad neattaisnošu cilvēka nelaipno attieksmi,uzbraucienus utt -ar to ,ka man ir slikta diena,man bija tas un šitas ,sasodīts -nē!!!Ja es pret tevi esmu laipna ,atsaucīga un nerunāju prokurora tonī,tev nav nekādu attaisnojumu,lai runātu savādāk!!bet tas diemžēl ir atkarīgs no cilvēka audzināšanas,izpratnes par lietām ,un cik cilvēks ir vieds,vai ir takta sajūta utt.Tapec laipni lūdzam klubiņā 😉😂🤗,esmu jūsu pusē !
jamaika
Es pati tādus pieteikumus izdzēšu un ja cena nav nolaižama, tad nav, kādu lietu arī piekrītu atdot lētak, saprāta robežās. Sen netirgoju, lai pārdotu par katru cenu un jebkam, jo man nav humpalu drēbju un mantu. Bet dažiem sist cenu uz leju te ir kā sports.
janetajumtina
Ikdienā,darbojoties ar cilvēkiem,katru dienu citiem un komunicējot caur sarakstēm,saprotu,ka pasaule ir ļoti dažāda un visi nekad nebūs vienādi. Ir divi varianti-pārdzīvot un ņemt to personīgi vai otrs ir vienkārši šīs nepatīkamās emocijas nelaist caur sevi un dzīvot happy,koncentrējoties uz labajām lietām,jo nevaram aizmirst,ka arī tādas apkārt ir!
Mūsu domas vai mūsu nostāju ,citādāk domājošie,nekad nesapratīs un vienalga,ko darītu,Tu viņu acīs būsi nekas.

Es pati esmu vienmēr bijusi jūtīga uz to,bet pašlaik vislabāk strādā metode,kurā to visu nelaižu caur savām sajūtām. Tā jau pati sev tikai daru pāri citādāk.

Mēs neviens neesam ideāls,katram ir labās un sliktās dienas,bet kopsavilkumā patiesi-cik grūti ir būt labam cilvēkam?

innuendo
diemžēl andelē ir tāda pircēju attieksme - it kā mums, pārdevējām, jāapkalpo. oO Butiks!!!! Vai tirgus...kāds sajaukums))

Nav prieka pašlaik šeit tirgot jo visi visu grib par ļoti mazām cenām... Iepriekš domāju, ka vismaz pārdošu šeit kādas dargākas lietas, bet ne - liekas, jo dargāka un kvalitatīvāka lieta ir, jo letāk grib nopirkt oO Ārpus andeles pārdevu dažas labas mantas par labu cenu un bez atlaidēm, bez liekiem jautājumiem, bez "omniva cenā?" un bez bailēm saņemt sliktu atsauksmi...Visi kas kaut ko nopirka, noņema savus mērus bez jautājumiem un risināja - pirkt vai nē...

Es labprāt skaidrotu katrai pircējai kā nomērīt savu pēdu vai augumu, par apavu fasoniem, par to, ka katram ražotājam ir savs izmēru tīkliņš, par audumiem un par to, kā ņemt vērā sava auguma veidu:)) BET es to darītu par lielāku ienākumu... Tomēr andelē pašlaik sanāk tā - ilgāk un letāk nekā citur =/ Un vēl jāmaksā par sludinājumiem:))
andeletiesprieks
Es laikam varu nopriecāties un tikai teikt to, ka man nav gadījušies tādu baigi nepieklajīgo gadījumu, kurus vēl tagad atceros. Tākā man nav bijusi ar to daudz pieredze, tad grūti spriest par šo tēmu, bet, lasot citu pieredzes, saprotu, ka tā ir problēma šajā platformā. Nu domāju, ka izskaust to nevar - vienkārši jāpieņem kā lieta, kura šeit pastāv. Pats galvenais ir saglabāt pieklajīgi attieksmi pat tad, kad otrs tāds nav, jo jāvairo pozitīvais, nevis otrādi.
Var "nesaiet" ar cilvēkiem un tas ir pilnīgi normāli , jo neesam vienādi, bet svarīgākais varbūt nav bloķēt , bet gan vienkārši nesadarboties, jo cilvēki arī mainās :)
Par to ignorēšanu - tādu gadījumu gan ir bijuši un vēl daudz, bet par tiem vispār neko nedomāju, jo ne visi šo vietni izmanto ikdienišķi, ne visi saprot, ka vajag atteikties un citiem šķiet vienkārši normāli nepateikt neko. Tādā gadījumā vienkārši paši atsakām darījumu un miers sirdī, prātā.
Mēs daudz neko ietekmēt nevaram, bet mēs varam paši būt jauki, neatbildēt arī ar naidu un būt pozitīvi :)
Es tomēr ticu, ka labais vairo labo, ne otrādi !
Man meitene atsūtīja preci pilnīgi brāķētu. Bija caurumiņš vienā piedurknē un visa piedurkne bija nošūta ar tādām kā neveiklām puķītēm. Es pieprasīju, lai atdod naudu un sūtu atpakaļ. Tad nu sākās brīnumi- tādu, lūk, esot nopirkusi par lielu cenu, it kā tā būtu mana problēma. Defekts NEBIJA MINĒTS aprakstā. Tā nu es zaudēju naudu un vel saņēmu ļoti nekaunīgu komunikāciju)-:
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.