Hei, hei! Uzmanies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

IHerb sūtījums

Varbūt kāda taisa koppasūtījumu no IHerb.? Vai arī kāda var pastāstīt kàda situàcija ir muitu, ja es pati sūtīšu? Ir jāmaksā nodoklis, pie saņemšanas vai nē?
La Isla Bonita
Muitas nodoklis maksājams no 150 eiro pasūtījuma vērtības un ir 12%! Par pasūtījumiem virs 22 eiro jāmaksā tikai PVN 21%. Tas ir elektroniski pēc jūsu sūtījums saņemšanas Latvijā, nekur nav jābrauc. Koppasūtījumi ir izdevīgi, ja tāpat plānos ir pasūtīt vairāk nekā par 22 eiro, toties ar preču daudzumu un svaru var panākt bezmaksas piegādi, ko vienam pašam var neizdoties sasniegt. Ja vari viens pats noturēties summā līdz 22 eiro un piegādes maksa apmierina, tad koppasūtījums tiešām neko nelīdzēs. Vienīgais ja negribi pati ņemties ar muitu, tad to izdarīs cits cilvēks. Jāņem vērā, ka piegādes maksu arī iekļaus nodokļa aprēķinā.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.