Hei, hei! Uzmanies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Maciņa papildināšana neuzrādas portālā

Mēģināju šovakar papildināt maciņu. Veicu maksājumu internetbankā un pabeidzot maksājumu atgriezos Andeles mandeles portālā , kur uzrādīja ka sistēma vēl ielādē informāciju. Tā kā pagāja minūte , tad mēģināju atjaunot andelemandele interneta lapu, kas uzreiz piedāvāja veikt maksājumu. Nodomāju,ka bankas vaina un izdarīju maksājumu vēlreiz. Rezultāts bija tāds pats. Lādējas un lādējas mājas lapa , bet nekas nenotiek. Atvēru Andeles mājas lapu citā lodziņā un pārbaudīju maciņu, bet tas tukšs!!! Iegāju savā internetbankā un nauda ir samaksāta andelei divas reizes.
Divreiz papildināts maciņš portāla kļūdas dēļ, bet summas pat neparādās maciņā un administrācija neatbild, lai gan uzrakstīju par to jau pirms kādām 10 minūtēm
kristata
Administrācija atbildēja , ka pārsūtīs manus bankas maksājuma orderus, kurus viņiem nosūtīju savam grāmatvedim, jo viņiem uzrādoties tikai viens maksājums. Tas gan bija 13:30 šodien. Kopš tā brīžā vairs nekādu ziņu no viņiem.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.