Populārākās galda spēles ģimenes lokā vai ballītēs


Galda spēles ir zināmas jau vairākus gadsimtus, piemēram, šahs. Tomēr laiks nestāv uz vietas, un arī galda spēļu spēlētāju prasības pieaug. Pateicoties tam, plašais galda spēļu tirgus pieaudzis līdz tādiem apmēriem, ka nupat jau kļuvis grūti izvēlēties. Lai sniegtu ieskatu spēļu pasaulē, apskatīsim, kuras ir populārākās galda spēles starp daudzajiem to variantiem.

popularakasgaldaspeles

Klasiskās galda spēles

Jau daudzu gadu garumā veikalu plauktos ir tādas populārākās galda spēlesRiču – Raču, Cirks, Bingo, Loto. Kur slēpjas to panākumu atslēga? Iespējams, tajā faktorā, ka, tās spēlējot, uzvarēt var jebkurš, neskatoties uz spēlētāja vecumu vai zināšanām. Visu izšķir veiksme.

Izteikti intelektuālākas ir Monopols, šahs un dambrete. Tās liek smadzenēm kārtīgi pastrādāt, lai, loģiski domājot, gudri apspēlētu savu pretinieku. Pie klasikas var pieskaitīt arī Domino, Jengu, Rummy un dažādās UNO variācijas. Tās patiešām aizrauj tā, ka laiks burtiski pazūd. Svarīgi, ka gandrīz visas iespējams spēlēt gan divatā, gan lielākā kompānijā.

Stratēģijas galda spēles

Stratēģijas galda spēles aizraus tos, kam patīk veidot dažādas loģiskās ķēdītes. Tās saistās ar dažādu uzdevumu vai misiju pildīšanu, piemēram, Exit sērijas galda spēles. Detektīvu mīļotājiem noteikti patiks spēles, kuru laikā ir jāveic pašam sava izmeklēšana, atklājot noziegumus, piemēram, Cluedo vai Paranormal detectives.

Nedomājiet, ka daudzas no šīm spēlēm prasīs ilgu laiku. Lielākā daļa ir uzveicamas apmēram stundas laikā. Šai spēļu grupai varētu pieskaitīt arī erudīcijas spēles, kur ar metamajiem kauliņiem jāveido dažādas skaitļu virkņu kombinācijas, piemēram, Clever

Asociāciju galda spēles

Šajā spēļu grupā ietilpst daudzas spēles, kas attīsta iztēli, piemēram, Alias. Vēl viena no populārākajām ir spēle Dixit, kam ir iespējams iegādāties vairākus papildu kāršu komplektus. Tā ļauj iepazīt ne tikai senus draugus un ģimenes locekļus, bet arī jaunpienācējus. 

Ja esat kompānija, kas mīl vārdu minēšanu, tad jums patiks galda spēle Tikai viens, kas gan atklās, cik labi spējat sniegt asociāciju par lietām, izmantojot tikai vienu vārdu, gan sniegs lielu pozitīvisma devu uz ilgu laiku. Kā salīdzinošs jaunums parādījusies What do You MEME galda spēle, kurā spēlētāji sacenšas, kurš piemeklēs smieklīgāku aprakstu dotajam attēlam.

Populārākās galda spēles ģimenei

popularakasgaldaspeles

Ar jaunākiem spēlētājiem kopīgi var uzspēlēt dažādas atmiņas spēles, kas bērniem īpaši patīk.

  • Spēles, kur jāiesaistās ar sejas mīmiku vai ķermeņa kustībām. Tas vienmēr bērnos rada prieku un smieklus – ākstīties kopā ar saviem vecākiem.

  • Ar bērniem laba ideja ir izvēlēties spēles, kur visi spēlē kā viena komanda pret galda spēles radītu varoni, kā tas ir, piemēram, spēlē Out foxed vai Bandido. Tas gan saliedē, gan māca sadarboties.

  • Populārākās galda spēles titulu pasaulē jau ilgu laiku saglabā Scrabble jeb vārdu minēšanas spēle. Te nu gan uzvaras laurus visbiežak plūc cilvēki ar plašu vārdu krājumu.

  • Spēles uz ātrumu ir vēl viena plaša niša, kas bērnos rada azarta prieku. Aizraujošas ir Ligretto, Halli galli.

  • Double ir vēl viena jauka spēle, ko varat uzspēlēt ar saviem mazajiem ķipariem. Atliek tikai izvēlēties animāciju plašajā piedāvājumu klāstā.

Ballīšu spēles

Ja meklē aizraujošas spēles ballītēm, izvēlies spēles ar vienkāršiem noteikumiem, lai nenobaidītu viesus pirms laika. Ja mīlat jautrību un aktīvi izkustēties, jūsu kompānijai patiks spēle Saderēsim. Varēsiet pierādīt, uz ko esat spējīgi. 

Tiem, kam patīk spēles ar kārtīm, noteikti aizraus Sabotieris, kur intriga par lomu sadalījumu saglabājas līdz pat spēles beigām. Lieliska komunikāciju spēle ir Black stories sērijas galda spēles, kuru stāsti ir uz patiesiem notikumiem balstīti, kā sola tās veidotāji. Otra runāšanas spēle ir Alias, kam ir pieejamas dažādas variācijas, tostarp Party Alias, kas piemērots tieši ballītēm.

Ja viesu ir daudz, ļoti aizraujošas ir dažādas lomu spēles. Sākumā katram tiek iedalīta loma, kas laika gaitā ir jāatmin, piemēram, spēle Mimic octopus. Kādreiz slavenā ballīšu spēle Mafija tagad ir pieejama arī jaunās skaņās galda spēles formātā. Rūpīgi piemeklētas galda spēles ļaus izpriecāties un justies komfortabli katram viesim. 

Galda spēles pašiem mazākajiem

Izvēloties galda spēles mazākajiem, jāņem vērā mazo vecums un spēju līmenis. Vislabāk derēs spēles ar vienkāršiem noteikumiem, krāsainām un pievilcīgām ilustrācijām, kā arī lielām spēles figūrām un elementiem, kas ērti satverami mazās rociņās. Piemēram, puzles ar lieliem gabaliņiem, koka klucīšu mozaīkas vai attīstošās spēles u.c.

Ja vēl tikai meklē, kas varētu iegūt tavu  populārākās galda spēles titulu, ielūkojies Andelemandele.lv, kur atradīsi galda spēles par labām cenām. Ļaujies spēles priekam!