Pūkains brīnums ar savām rokām 🐻🌸 jeb kāpēc es iemīlējos pūkainajā stieplē

Vai esat ievērojuši šo tendenci? Kur pagriezies – visur šīs neticami mīļās būciņas, košie ziedi un smieklīgās figūriņas. Un jā, es arī esmu “uzķērusies” uz šo pūkaino jampadračiņu! ✨
Runa ir par sneļa stiepli (vai pūkainajām tūbiņām). Tām, kas vēl nav iesākušas – tās ir lokanas, pūkainas piciņas, no kurām var savērpt BURTISKI VISU. Tas ir kā plastilīns, tikai mīkstāks un apjomīgāks. 🧶

Kāpēc šobrīd tas ir tik populārs?
1️⃣ Antistress. Vērpšanas process ievelk ne sliktāk kā meditācija. Rokas aizņemtas, galva atpūšas.
2️⃣ Ātrs rezultāts. Atšķirībā no tamborēšanas vai pērlīšu pinuma, rotaļlieta gatava 10–30 minūtēs. Tūlītējs gandarījums! 👌
3️⃣ Droši un vienkārši. Pat bērns tiks galā, bet, godīgi atzīstos, daudzi pieaugušie (arī es) pie šo būciņu veidošanas aiziet uz ilgu laiku. Tā ir ideāla kopīga nodarbe.
4️⃣ Trends. Šobrīd tas ir visur: tirgotnēs, amatnieku tirdziņos un bloggeru plūsmās. Pagatavot pašam – nozīmē būt lietas kursā un iegūt unikālu lietu, nevis veikala zīmogu.

Es jums šodien esmu sagatavojusi nelielu foto/video pamācību 📸 (pievienojiet foto vai video), kā uztaisīt jocīgu zaķīti/puķīti/lācīti (norādiet savu).

Atklāti sakot, sākumā domāju, ka tā ir tikai bērnu nodarbe. Taču nē! Šādas figūriņas kļūst par:
— stilīgiem atslēgu piekariņiem somai 👜,
— mīļām dāvanām draudzenēm (rokām darināts – tā taču ir vislielākā uzmanības zīme),
— dekoru elementiem vai pat oriģinālu alternatīvu dzīviem pušķiem (ziedi no pūkainās stieples nekad nenovīst un izskatās lieliski!) 🌸
Esmu sajūsmā! Ja vēl neesat mēģinājuši – ļoti iesaku. Tas ir lēti, aizraujoši, un rezultāts izraisa smaidu ikvienā 😊
👇 Jautājums jums: Kādu dzīvnieciņu vai ziedu jūs vispirms vēlētos savērpt? Vai varbūt jums jau ir kāds mīļākais tēls no pūkainajām tūbiņām? Dalieties komentāros!
liene.visendorfa
Atklāti sakot, šis materiāls man šķiet viens no dabai nedraudzīgajiem rokdarbu izejmateriāliem - tāpat kā foamirāna ziedi, vai bērnu vidū vienbrīd tik populārās 'gludināmās' pērlītes. Ātrs rezultāts, kas īsu brīdi priecē un tad kļūst par nepārstrādājamu atkritumu diemžēl.. Es ļoti atvainojos par komentāru ar negatīvu pieskaņu un lūdzu neuztvert personiski, bet tieši lētās izvēles, ko materiālu ražotāji tik labprāt izmanto un savu interešu labā padara par tendenci, ir tās, kas pēc tam ļoti ātri kļūst nevajadzīgas, liekas, tiek izmestas, lai nomainītu tās ar jaunu tendenci.