Uzmanies no darījumiem, kas tiek pārvirzīti ārpus portāla! Lai noformētu darījumu NAV nepieciešama Tava epasta adrese, kartes dati vai jebkāda cita sensitīva informācija.

Līgo svētku tērpa komplekts no Andelesmandeles

Līgo svētki jau pavisam tuvu, bet vēl neesi atradusi īsto svētku tērpu? Vēl nekas nav nokavēts. Esam apkopojuši skaistākās pērles, lai svētkos vari izskatīties vislabāk – lina apģērbs, tautiskas jostiņas, kronīši un vēl citi apģērbi un aksesuāri, ar ko papildināt svētku tērpu. Līgo svētku vakarā, sagaidot Jāņu dienu, svarīgas ne tikai tradīcijas un svētku galds, bet arī tas, ko velkam mugurā. Ierasts šajos latviskajos svētkos izvēlēties dabīga materiāla apģērbu – lina, kokvilnas un citus. Tautiskā josta simbolizē piederību tautai. Simboli, kas tajā iekļauti, ir ar lielu spēku, tāpēc pievērs tiem uzmanību. Ierastā ziedu vainaga vietā vari izvēlēties pērļu vainadziņu, kas kalpos vairākus gadus. Ja tomēr vēlies pieturēties pie tradīcijām un pīt ziedu vainagu, pērļu vainadziņš ir laba alternatīva, ko uzlikt vakara noslēgumā, kad īsto ziedu vainags iemests ozolā. Lasi tālāk mūsu apkopotās idejas un apskati pērles savam Līgo tērpam!

Idejas svētku tērpam

Vienkāršs, taču tajā pat laikā sarežģīts uzdevums – atrast svētku tērpu, kurā būs ērti un silti visas dienas un nakts garumā. Dažas idejas un padomi, ko ņemt vērā:

  • Kleita. Viens no variantiem, ar ko nav iespējams kļūdīties. Kleita pati par sevi jau dod svinīgu sajūtu. Līgo vakaram īpaši piemērotas būs lina kleitas – gan garās, gan īsās. Dienas karstajā saulē tajā būs patīkami vēss, bet vakarā papildini kleitu ar kādu jaciņu vai lakatu.
  • Jostiņa. Jebkuram tērpam labs papildinājums ir jostiņa, kas izceļ vidukli un papildina tērpu ar tautisku akcentu. Jostiņa lieliski izskatās, ja pamatā izvēlēts lina apģērbs. Līgo vakaram izvēlies austu jostu, kas, iespējams, atrodama omītes skapī.
  • Pastalas. Reizēm, koncentrējoties uz tērpu, piemirstam par apaviem. Pastalas ir ne tikai tautiskas, bet arī ļoti ērtas. Ar tām pēdas jutīsies labi visas dienas garumā. Papildini tās ar tautiskām zeķēm. Arī bērni priecāsies par jauniem apaviem, ko vilkt īpaši Līgo dienā.
  • Ģimenes komplekts. Lai svētkos un iemūžinātajās bildēs ģimene izskatītos vienota, izvēlieties viena toņa apģērbu. Tie var būt balti vai gaiši lina krekli katram ģimenes loceklim. Meitenēm var izvēlēties tautiskus svārkus, vīriem – lina bikses.
  • Jaka vai apmetnis. Atceries padomāt arī par to, ko vilksi vakarā, kad satumsīs un paliks vēsāks. Viens variants ir pārģērbties siltākās drēbēs, taču, ja vēlies visu vakaru pavadīt vienā tērpā, vakarā noderēs jaka vai apmetnis. Tāpat tie noderēs arī gadījumā, ja laiks ārā būs lietains, jo ne velti ir teiciens – līst kā pa Jāņiem.
  • Vainags. Līgo svētki bez vainaga nav iedomājami. Idejas un iespējas ir daudz – pašas pīts pļavas ziedu vainags, mākslīgo puķu vainadziņš, pērļu kronītis vai vienkārša stīpiņa ar ziedu aksesuāriem. Izvēlies to, kas pašai patīk vislabāk.

 

Līgo svētku pērles Andelemandele.lv

Pērles, ar ko papildināt savu svētku tērpu un izbaudīt Līgo svinēšanu pilnā sparā!

Auduma svārki

MAYRA zīmola M izmēra auduma svārki. Burvīgi Līgo vakaram ar latvisku jostas daļu. Jostas daļa nestiepjas un ir 35 cm x 2 plata. Svārku garums 116 cm, josta 8 cm. Apskati tos šeit!

Sievišķīga lina kleita

Skaista Idyllo zīmola sienamā lina kleitiņa tumši pelēkā krāsā. One size. Lina apģērbs ir ne tikai piemērots līgošanai, bet noderēs arī visas vasaras garumā. Apskati to šeit!

Muslina kleita

Gaiši zaļa S/M izmēra muslina kleita. Kleitas garums ir 130 cm. Skaista, kupla kleita, kas izskatīsies lieliski arī dančos. Apskati to šeit

Tautiski svārki

Ja lina svārki nav tas, ko šogad meklē, izvēlies tautiskus kokvilnas svārkus. Šī pērle ir M izmēra un vilkti vien 2 reizes. Apskati tos šeit!

Lielvārdes josta

Lina apģērbs, papildināts ar senlaicīgu Lielvārdes jostu, padarīs svētkus īpašus. Skaists roku darbs. Garums 327 cm, platums 6 cm. Lieliski Dziesmu un deju svētkiem, kā arī Līgo! Apskati to šeit!

Līgo svētku vainadziņš

Roku darbs, regulējas izmērs, sasienas ar tautisku lentīti, iespējams pasūtīt arī citās krāsās ar dažādiem ziediem un arī bērnu vainadziņus! Apskati tos šeit!

Pērļu kronītis

Upes pērļu kronītis un auskari. Izgatavots pēc pasūtījuma. Ļoti kvalitatīvs komplekts, apzeltītā krāsā, kronītis pasmags, bet nekrīt un nešļūk nost. Apskati to šeit!

 

Sagaidi svētkus skaisti

Mēs pašas esam tās, kas veido svētkus un to sajūtu. Bagātīgi klāts galds, siera siešana, ugunskurs, šašlika cepšana, dziesmas un dejas, vainagu pīšana, to mešana ozolā un vēl citas tradīcijas – viena par otru svarīgākas. Lai Līgo vakarā un Jāņu rītā justos labi, nepieciešams ērts un skaists svētku tērps. 
 

Ja starp mūsu atrastajām pērlēm kāda iekrita acīs, steidz sazināties ar tās īpašnieci, lai varētu to iegādāties. Ja pērle jau nomedīta vai starp piedāvātajām neatradi to, ko vēlies, ieskaties Andelemandele.lv, kur ik mirkli tiek pievienoti arvien jauni aksesuāri, lina apģērbs, kleitas, svārki, bikses un citi svētku tērpi!