Uzmanies no darījumiem, kas tiek pārvirzīti ārpus portāla! Lai noformētu darījumu NAV nepieciešama Tava epasta adrese, kartes dati vai jebkāda cita sensitīva informācija.

Bērnu istabas interjera dizains — kā to izveidot?

Bērnu istabas interjera dizains var būt ļoti atšķirīgs. Divi no faktoriem, kas to ietekmē – bērna dzimums un vecums. Visbiežāk sava istaba bērnam tiek iekārtota ap 3 gadu vecumu. Ja mājā ir brīvas telpas, tad to var darīt jau ātrāk. Ģimenēs, kurās aug vairāki bērni, jaunākie no tiem noteikti vēlas dzīvoties brāļu un māsu istabās jau krietni agrākā vecumā. 

Uzzini, kādas krāsas bērnu istabai izvēlēties, kādas mēbeles nepieciešamas ikdienā, kā izvēlēties pareizo apgaismojumu, labākos uzglabāšanas risinājumus, noderīgus drošības un ergonomikas padomus, kā arī idejas istabas personalizācijai un bērna iesaistei istabas izveides laikā!

Kādas krāsas izvēlēties un kāda ir to ietekmē uz bērnu?

Istabas atmosfēru lielā mērā veido izvēlētās sienu un dekoru krāsas. Lielākais izaicinājums ir panākt balansu starp mierīgiem un košiem toņiem, jo telpā bērns gan guļ, gan rotaļājas. 

Šobrīd aktuālas ir maigas, gaišas un pasteļtoņu krāsas, kas iederas gan pavisam mazu bērniņu, gan jau lielāku bērnu istabās. Mierīgi toņi telpā rada mierīgu atmosfēru. Lai to nedaudz atdzīvinātu, izmanto košus dekorus. Tā tiks panākts balanss starp mieru un košām krāsām. 

Lielāki bērni var paši izstāstīt, kādā krāsā vēlas nokrāsot sienas. Ņem vērā, ka spilgti toņi sniedz enerģiju un uzlādē, kas ir noderīgi ikdienā, taču var traucēt miegam. Šajā gadījumā vēlamajā tonī var nokrāsot tikai vienu sienu, kas atrodas aktivitāšu zonā. 

Funkcionālas bērnu mēbeles

Foto: Pexels.com/Max Rahubovskiy

Kamēr bērns aug, ekonomiskākais un praktiskākais risinājums ir transformējamas mēbeles, kas aug līdz ar bērnu un derēs ilgāku laiku. Ja vienā istabā dzīvo vairāki bērni, lai ietaupītu vietu, noderēs bērnu divstāvu gulta. Ja istaba ir neliela, vietas taupīšanas nolūkos vari izvēlēties gatavus mēbeļu komplektus – gulta ar galdu zem tās, krēslu un nelielu drēbju un mantu skapi.

Mantu uzglabāšanas risinājumi

Iekārto telpu tā, lai tajā būtu ērti un patīkami uzturēties. Tam noder istabas zonu izveide – guļamzona, rotaļu zona, atpūtas zona un ģērbšanās zona. Tā arī ir vieglāk organizēt mantu glabāšanu. Atvēli skapi drēbēm un plauktu vai skapi, kur uzglabāt visas rotaļlietas. Gultasveļas un citu mantu glabāšanai noder gultas bērniem ar veļas kasti. Lai bērns varētu pats kārtot savu istabu, plauktiem un skapjiem jābūt viegli pieejamiem.

Drošība un ergonomika

Bērnu drošība vienmēr ir pirmajā vietā un tikai tad seko bērnu istabas interjera dizains, estētika un vizuālais noformējums. Visiem skapjiem un plauktiem jābūt pieskrūvētiem pie sienas, lai tie nevar uzgāzties virsū. Logiem vēlams uzlikt drošības slēdžus, lai tos var atvērt tikai pieaugušais. Izvēlies mēbeles bez asiem stūriem. 

Ergonomiski iekārtota istaba ir ērta un praktiska. Galdu un krēslu izvēlies tā, lai tas atbilst bērna augumam. Gultā izvēlies stingru matraci un bērna vecumam piemērotu spilvenu. Lai iekārtotu istabu atbilstoši ergonomikas pamatprincipiem, nav nepieciešami papildu tēriņi, tikai jāpievērš uzmanību mēbeļu atbilstībai katram bērnam.

Istabas personalizācija

Padomā, lai bērnu istabas interjera dizains atbilst tieši tava bērna vēlmēm un personībai. Papildini istabu ar bērna iemīļotākajiem varoņiem, to attēliem uz gultasveļas vai pie sienas. Istabā vari novietot bildes ar pašu bērnu un visu ģimeni no kopīgajiem ceļojumiem un svētkiem. 

Apgaismojums

Foto: Pexels.com/100 files 

Piemērots istabas apgaismojums ir būtisks bērnu acu veselībai. Istabā nepieciešami trīs galvenie gaismas objekti, kurus var papildināt ar vēl citiem. Pirmais – lielā griestu lampa, kas dod spilgu gaismu visā telpā. Otrais – naktslampiņa pie gultas, ko izmantot vakarā pirms miega un grāmatu lasīšanai. Trešā – galda lampa, ko izmantot ikreiz, darbojoties pie rakstāmgalda. Papildus vari pievienot dekoratīvās sienas lampas, gaismas virtenes un citus elementus.

Viegli kopjami materiāli

Bērnu istaba ir telpa, kurā īpaši svarīgi pievērst uzmanību mēbeļu un virsmu materiālam. Viegli kopjami materiāli ne tikai ilgāk kalpos, bet arī atvieglos vecāku ikdienu. Bērnu istabā bieži gadās dažādi starpgadījumi – izlijis ūdens, ēdienu traipi, sasmērētas sienas, galdi un grīda. Ja ik reiz būtu jāpavada ilgs laiks, lai visu uzkoptu, ātri vien piezagtos dusmas un aizkaitinājums.

Bērnu rakstāmgaldi un citas mēbeles būs ilgmūžīgāki, ja tie ražoti no viegli kopjama materiāla vai pārklāti ar speciālu pārklājumu, kas ir viegli kopjams. Uz galda vēlams izmantot paliktni, kas pasargā virsmu no skrāpējumiem. Grīdai izvēlies cieto segumu, ko viegli mazgāt un slaucīt. Paklāju var novietot pie gultas vai spēļu zonā. Ja istabā uzturēsies pavisam mazi bērni, noderēs mazgājamās tapetes, no kurām viegli nomazgāt visus mazo mākslinieku mākslas darbus.

Veido interjeru kopā ar bērnu

Veidojot bērnu istabas interjera dizainu, iesaisti šajās aktivitātēs arī bērnu. Tas ļaus ne tikai kopīgi pavadīt kvalitatīvu laiku, bet bērnam arī radīs piederības un atbildības sajūtu. Paša nokrāsota siena, pielikts rāmītis, sakārtots galds vai mantu skapis – tas viss arī turpmāk ikdienā veicinās to, ka bērns labprāt rūpējas par savām lietām. 

Sava bērnu istaba

Foto: Pexels.com/Artem Podrez

Lai bērnu istabas interjera dizains kalpotu vairākus gadus un priecētu bērnu, ņem vērā mūsu padomus un rūpīgi pārdomā katru soli istabas iekārtošanas procesā. Bērnu istabas mēbeles, dekorus un tekstilizstrādājumus meklē Andelemandele.lv, kur ik dienu tiek pievienotas jaunas pērles par izdevīgām cenām!


 

fortisglobalventures
Mēs esam tiešie aizdevēji un līdz 100% IPF (starptautiskais projektu finansējums). Mēs sniedzam aizdevumus biznesa paplašināšanai, investīcijām nekustamajā īpašumā, būvniecībai un privātpersonām ar ļoti zemām procentu likmēm.

Lai iegūtu vairāk informācijas, lūdzu, sazinieties ar mums un sūtiet savu biznesa plānu uz fortisglobalventures@gmail.com