Bezkaunīgās krāpnieces andelē

Sveikas!
Nevienam nav noslēpums, ka šajā portālā līdz ar tirdzniecību plaukst un zeļ arī krāpniecība.
Klasiskos krāpniekus, kuri savāc naudu un neko neatsūta, tagad aizstāj jauninājumi arī krāpnieku pasaulē, ko patiesībā šeit jau biju novērojusi gadus atpakaļ.
Respektīvi krāpniece publicē vai nu sev piederošu vai neesošu preci par zemu cenu,preci interesents iegādājas, bet publikācija saņem vēl padsmit pieteikumus, un katram tiek atbildēts, ka prece pieejama iegādei. Respektīvi šī prece tiek pārdota vairākiem, realitātē cilvēks saņem naudu no 10 līdz padamit cilvekiem. Piegāde tiek vilcināta. Savā algas dienā, vai dienā kad tiek pie ienākumiem- šī pārdevēja tiem kuri preci iegādājās naudu atgriež, un atvainojās par to ka prece nebūs, piemēram- pamanīju, ka bojāta, nevaru atrast utt. Pēc būtības skaitās, ka nevienu nav apkrāpusi, tik izmantojusi cilvēkus kā bezprocentu aizdevumu.

Jautājums- kā Jums šķiet, vai šādus cilvēkus Jūsuprāt ir jāpublicē ārpus Andeles ? Krāpnieku grupās..? Instagram, Tik-tik platformās, kur cilvēks turpina šikot?

Vai esat saskārušās ar šāda veida krāpniecību šeit andelē ?

(Pielikumā foto ar vienu no piemēriem- atsauksme kuru kādā profilā atstājusi kāda pircēja, personai kura arī piekopj manis minèto krāpniecības veidu)
trode
Ka tā var darit pat neiedomājos 🤦‍♀️Bet es personigi nepievēršu uzmanību tiem sludinājumiem kur dārgo brendu preces tiek tirgotas par aizdomīgam zemam cenām.Radzeju Turcijas tirgos šos brendus kāudzem 😁Arī tas attiecas uz smaržām,kosmētiku.Diemžel viss ir pilns ar feikiem!
kr-as
Jā, šeit tādu praksi piekopj.😄👎 Atrakstīja vēstuli meitene, ka viena tirgojusi dyson kasti pa 190€ jo apstākļi spiež, un steidzami nepieciešama nauda, andelē darbojas ilgi, labas atsauksmes - nekas neliecina par krāpniecību. Šos 190€ saņem no aptuveni 5- 7 cilvēkiem, preci neizsūta krietnu laiku., pēcāk naudu atgriež visiem kuri nopirka, apgalvojot, ka nezināmu iemeslu dēļ matu veidotājs pēkšņi nestrādājot līdz ar to pēc būtības neviens nav apkrāpts. Pēcāk tirgo Amoralle kleitu, atkal lērums pieteikumi- iegādes, un tas pats scenārijs. Beigās kleita mistiski pazudusi.. Šādas “krāpnieces” šeit ir vairākas👎
kr-as
@andele Es vispār esmu šokā par tiem viltojumiem! Tagad liekas vilto visu ko vien iespējams😳 Mans lielākais ieberzies bija matu līdzekļa K18 iegāde. Saskatījos visādas labas atsauksmes un nopirku, lietoju kādu mènesi, divus kā norādīts. Bet mani mati palika netipiski sausi, reāli kā salmi- saspiežot rokās čurkstēja no sausuma, nolūza gali kādi 10 cm. Domāju varbūt tas līdzeklis domāts vairāk bojātiem, krāsotiem matiem( man bija nekrāsoti, dabīgi). Pārtraucu līdzekli lietot un vēl tagad 2 mēnešus pēc lietošanas matus grūti atkopt. Vēlāk uzzināju, ka lidzeklis kuru lietoju ir bijis pakaļdarinājums ar nezināmas izcelsmes produktu iekšā🥺😧 Iesaku visām būtu uzmanīgām nepirkt arī šeit andelē kur piedāvā k18 un olaplex līdzekļus jaunus par zemām cenām . Tie visticamāk ir bezvērtīgi viltojumi.
kr-as
Muļķības! Redz kur, piemēram, palika birka no mana mēteļa, kuru pirku pa 700€ , bet šeit andelē pārdevu pa 50€, jo man šis mētelis vienkārši aizņēma vienu un nebija vairs vajadzīgs. Runa šeit iet par negodīgiem pārdevējiem, neviss preces cenām.
kr-as
Ā, sparatu😁 Starpcitu es arī biju pamanījusi, ka tirgo 10gr. zelta ķēdi pa 300, domāju vai tad tiešam nav vieglāk pārdot zelta uzpircējiem vai atdot lombardā?🤨
madam.madonna
Vismaz naudu atgriež, lai gan sabojā garastāvokli... arī nebija ienācis prātā, ka tā var darīt. Ko tik naudas dēļ neizdomā. Būtu savu gudro galvu izmantojuši noderīgāk... 🙄
lena-lena
Jā, es arī esmu ievērojusi šo krāpniecības metodi Andelē. Izlikta pārdošanā prece par mega mazu naudu, salīdzinājumā, ar tirgus cenu. Sludinājumam 15 pieteikumu, bet nav ne rezervēts, ne pārdots. Uzrakstu pārdevējai, jā, prece pieejama. Pajautāju, kādi defekti un bla, bla, bla.....Beigās- kas par iemeslu, ka nepārdodas un kur tas "āķis", ka no piecpadsmit pieteikumiem neviens nav nopircis, sāk kaut kādus stāstiņus stāstīt. 😆 Es nepirku, bet noteikti ir cilvēki, kuri uzķeras uz šīm shēmām.
Bēdīgi, jo man šķiet, ka dēļ šiem shēmotājiem cieš tie, kuri reāli vēlas pārdot labas, brendu lietas par daudz, daudz lētākām naudām.
lena-lena
Jā, es arī esmu ievērojusi šo krāpniecības metodi Andelē. Izlikta pārdošanā prece par mega mazu naudu, salīdzinājumā, ar tirgus cenu. Sludinājumam 15 pieteikumu, bet nav ne rezervēts, ne pārdots. Uzrakstu pārdevējai, jā, prece pieejama. Pajautāju, kādi defekti un bla, bla, bla.....Beigās- kas par iemeslu, ka nepārdodas un kur tas "āķis", ka no piecpadsmit pieteikumiem neviens nav nopircis, sāk kaut kādus stāstiņus stāstīt. 😆 Es nepirku, bet noteikti ir cilvēki, kuri uzķeras uz šīm shēmām.
Bēdīgi, jo man šķiet, ka dēļ šiem shēmotājiem cieš tie, kuri reāli vēlas pārdot labas, brendu lietas par daudz, daudz lētākām naudām.
emanuela
Njaaaa,es ar uz tādas vienas uzķēros.Vēl nekaunējās agri no rīta,vēlu vakaros rakstīt,zvanīt un draudēt ar iesūdzēšanu par slikto atsauksmi tiesā,dodot manu tel.nr.citai trešai personai izliekoties par advokāti utt., jo viņa tur kas esot par personu savā dzīvesvietā,un es viņu publiski esmu nomelnojusi uzrakstot, ka preci neesmu saņēmusi mēnesi un naudu nav atgriezusi(pēc tam gan no cita konta vēlāk gan atgrieza),bet ilgi vēl pēc tam draudēja un manipulēja dažādos veidos.Pretī vēl meloja komentā ka esmu pievākusi pa velti viņas preci,kuru pat redzējusi neesmu,un sazinoties ar kurjeriem neviena prece nemaz nebija patiesībā izsūtīta🤦‍♀️Pat kurjerus apmeloja ka šie pie vainas,nedara savu darbu kā nākas .Nu murgs!Ļoooti nepatīkami.Nenovēlu uz tādām uzrauties..Tādēļ arī nebrīnos ka daudzas meitenes prasa vēl papildus foto ,kaut vai,pārliecināšanās pēc,ka prece reāli eksistē,jo arī tie paši 20,30,40€ ir paliela nauda.Kas interesantākais ka šeit aizvien šī persona to dara un aizdoma ka pat no vairākiem profiliem vai arī sadarbojoties..🤔ko līdz tā pieliktā brīdinošā birka lai uzmanās, ka ļauj visus apkrāpt,naudu aizņemties kā no čoma un piemuļķot.Vēl ir personas kuras speciāli protams raksta sliktas atsauksmes un apmelo citas lietotājas,kaut arī absolūti neko nav ne pirkušas,ne pārdevušas..ķipa baigais prikols 😓Tas cits stāsts.Bet nu galīgi garām, kas pēdējā laikā te darās.Esam uzmanīgi!😉
kr-as
Man šķiet šeit vajadzētu kādu atsevišķu grupu kur šādas personas publicēt. Man bija gadījums, ka vedu uz pakomātu paciņas, un pirms iziešanas no mājas meitene teica ka pirks kurpes, iedevu rekvizītus, paņēmu adresi un teica ka naudu pārskaitīja, nepārbaudot pie viena ar citām paciņām, lai neiekavētu piegāde arī kurpes ieliku pakomatā un aizsūtīju. Pēcāk pamanīju, ka nauda nav ienākusi un tad sākās visādas pasakas, ka banka vainīga, ka nezin kur pārskaitījums mistiski pazudis utt. Tas bija ilgi un smagi😁😄 Liekas tik pēc kāda mēneša dabūju naudu. Apavus sūtīt atpakaļ katrgoriski atteicās, jo neesot viņas problēma, ka nauda kaut kur mistiski pazudusi un nav ienākusi manā kontā. Skatos šādu praksi piekopj vēljoprojām😳 Iespējams kaut ko lietovai ir kādas mentālas problēmas🙁👎
rozeeeee
Kā reiz man ļoti aktuāla un sāpīga tēma. Šobrīd vēl esmu procesā ar šo krāpnieci un naudiņu diemžēl atpakaļ saņēmusi nēsmu..
stāsts sekojošs, bieži šeit pat forumā meklēju konkrētas preces ko redzu ka neviens nav ielicis sludinājumos, ja nu kāds atsauksies ( līdz šim ir bijušas tikai pozitīvas pieredzes), nu lūk, un šī krāpniece ar tagad jau nosaukumu -“ ELZZX ELZZX”( ko ir pārmainijusi jau reizes 3 vismaz kamēr komunicējam), laikam lai neatpazīst. Bet pilnā vārdā- Elza Renāte Liepa, kad skaitīju naudu protams uzradās pilnais vārds, vismaz anonimitāti viņi nav līdz galam vēl izhemojuši, jo pēc tam jau var pameklēt internetā par šo personu.
Tātad esmu saņēmusi no viņas vēstuli ka ir manis meklētie skaistumkopšanas ABI produkti, sākuma esmu mazliet izbrīnīta ka tā var palaimēties ka ir šādi specifiski produkti mājas- Medik8 krēms un Marocconoil matu eļļiņa, nu labi ja ir tad ir🤷🏼‍♀️ Bet prasu lai atsūta foto, tā vienkārši nepirkšu, atsūta arī, pilnībā normāli mājas apstākļos bildeti produkti izskatās vēl nav pilnībā jauni ar norādītu līniju cik atlikums, es domāju okei, viss pietiekami normāli.
Un vēl tas ka viņai ir 300 atsauksmes un aktīva jau vairākus gadus.. tiešām likās, ka tā ir tikai puslīdz “kvalificētiem” Andelētājiem, un tie kas ir mēnesi Andelē, bez atsauksmēm vai profila bildes vai normāla nick vārda ar savu vienu Air pods pro sludinājumu ir tie īstie krāpnieki, bet redz arī ilgāk pabijuši un kas agrāk pa tiesi ir arī godīgi andelējušies var būt krāpnieki, kuriem izbeigušās lietas ko pārdod, bēt naudiņu tāpat vaig.
Elza jau 8 dienas man attaisnojas ka berns slimnīca un nav iespēja izsūtīt, es domāju Okei nu varbūt tiešām pa tiesi slikta situācija uzgaidīšu, bet pec vairākām dienām jau noprotu ka pasaku stāsti, jo ir pat bijušas atsauksmes līdzīgas manam stāstam( ko protams diemžēl izlasiju tikai pec tam kad naudiņa jau bija pārskaitīta, ārprātīgi žēl jo naudiņa ko samaksāju nav ļoti lēta kā lasu citiem ir, tagad nezinu kā lai rīkojos, esmu bijusi jau gana iejūtīga un pacietīga, kā jūs rīkotos?