Perliukų medžioklė

Nopirtu ĶIRŠU KOMPOTU

Nopirtu ķiršu kompotu. Ir reāli ar pakomātu atsūtīt?
Beka Peka
Ķiršu kompota man nav, bet varu nokomentēt par sūtīšanu - esmu gadu "haltūrējusi" vienā no pakomātu firmām, un pus gadu vienā citā. Abas pie pie paku šķirošanas...
Situācija ir tāda, ka nevienā firmā nepievērsa uzmanību, ka uz paciņas ir uzraksts "plīstošs"! Kad kurjeri no pakomātiem izkrauj terminālī atvestās pakas, tās met iekraušanas boksos vai uz lentas. Pēc tam jau sašķirotos virzienos strādnieki tos krauj dzelzs ratos, un pakas tiek stūķētas un spiestas, jo tilpums ratiem ir tik cik ir, bet tur jāsaliek pēc iespējas vairāk paku, lai ātrāk tiek izvadātas. Gods godam - smagās pakas cenšas likt apakšā, lai nesamīcītu visas pārējās. Bet bieži ir situācijas, kad viena smaga paka "atnāk" pēdejā, un tad nav variantu - liek augšā. Un tad var redzēt, kā mazās un mīkstas pakas burtiski saplacina. Atceros pirms-Ziemassvētku laikā bija ārprāts! Neskaitāmas pakas, kur kaut kas iztecējis, kaut kas ož, kaut kas grab (piem. RD Electronics pakā), vai saplacinātas garmoškā.
Ko ar visu šo gribu teikt - kopš tiem laikiem, es personīgi ar pakomātiem sūtu tikai lietas, kas nevar saplīst, ja tās saspiež, nomet vai kaut kur mazā spraugā stūķē. :) Kad pirku jaunu telefonu, Tele2 piedāvāja atsūtīt ar pakomātu. Es laipni atteicos un izvēlējos pati aizbraukt uz klientu apkalpošanas centru. :)
lp12345
Tad kurās firmās tas bija,jo manu uzlīmi ar "Trausls"vienmēr ir ņēmuši vērā un gadiem nav bijis problēmu?Visās kompānijās nav vienādi.
ineta2
Kamēr nesāksies tiesu procesi par zaudējumu piedzīšanu (ar uzlīmi trausls) un cilvēki neatmetīs ar roku, tikmēr es domāju no pakomātu puses būs vieglprātīgāka attieksme
mozaika
Paldies, ka dalāties ar pieredzi. Man par to bija aizdomas. Ārpus andeles biju sūtījusi dzīvnieku barību caur pakomātiem. Veikala darbinieki visu rūpīgi bija sapakojuši, pašā apakšā bija novietotas lielās konservu bundžas 800 gr, tad 400gr, augšpusē vieglākās 100 gramīgās paciņas. Bet tādas, kurām augšpuse noplēšama, kvadrāta formas. Sūtīts tika no Polijas un iepriekš sūtot nekad nekādu problēmu nebija bijis. Bet tad vienā reizē vietējais pakomātu serviss sadomāja uzlīmi uzlīmēt šaj smagajai paciņai kājām gaisā. Kad atvēru, viss bija pastētē. Mazo konservu kārbiņas saplacinātas, kā nu kura. Sastāvs izspiedies ārā pa visu kastes apakšu, lielās bundžas kājām gaisā. Ārpus kastes nekas nebija, Man bija pamatīga noņemšanās, kamēr es notīrīju veselās bundžas no ēdiena. Toreiz nesūdzējos, žēl bija dārgā laika.
rose-omeyyade
Vairākas reizes sūtīju tepat Andelē zaptes, marinējumus utt. - stikla burkās, protams (līdz 15 burkām 0.5-1 L vienā kastē). Viss vienmēr atnāca Ok. Bet, protams, pārdevējs arī riktīgi iepakoja katru, nevis lika tāpat vien visas kopā kastē. Un vienu reizi pārdevējai atgrieza atpakaļ sīrupa sūtījumu, jo viena no pudelēm bija saplīsusi. Bet tur gan cilvēks ielika vairākas stikla pudeles plānā kastē bez jebkāda pildījuma un blīvējuma. Pārlika kā vajag - atnāca lieliski. Neesot bijis pieredzes.
lp12345
Uzskatu,ka viss atkarīgs,cik atbilstoši iepakopts pakas saturam.Esmu sūtījusi pakomātā no laukiem uz pilsētas dzīvokli dažādas mantas un redzu,kāds atnāk galā.Nav NEKAD bijušas nekādas problēmas.Tā kā viss atkarīgs no iepakošanas.😊