Preces informācija.

Sveikas meitenes,
Nezinu kā citas meitenes, bet man reāli kaitna tas, kad ieliek preci tirgot, bet norāda tikai izmēru , piebilstot ka sīkāk mērus jautāt. Neesmu princese, varu arī pajautāt ja prece interesē(varāk runa par kleitām), bet manuprāt tā mēs kavējam viena otras laiku. Pati vienmēr visu sīki sarakstu lai pircējs var redzēt der vai nē. Bet varbūt man tik tā liekas......:))
innuendo
es protams piekrītu ka vajag visu sīkāk aprakstīt, bet tomēr lielāka daļa pircēju vienalga iznes smadzenes privāti un JAUTĀ PAR IZMĒRIEM. Varbūt tāpēc daudz pārdevēju norāda tikai 1 bildi, rakstītu izmēru un cenu.
Mani viss šis neapmierina gan kā pircēju, gan kā pārdevēju. Kā pircēja es negribu kaut ko par mēriem jautāt, gaidīt atbildi utt, gribu uzreiz izvēlēties no dažiem piedāvājumiem un tad rakstīt privāti. Kā pārdevēja es lasu daudz liekas informācijas no pircējiem, tomēr viņi vienkārši varētu izlasīt slūdinājumu līdz begam, jo taisu pilnu aprakstu katrai lietai... Tik daudz nozaudēta laika =/
sigju
Nevajag aizmirst, ka šis ir internets. Līdz ar to rodas jautājumi. Ne visi raksta pilnu aprakstu. Mēdz būt jocīgi apraksti. Piemēram, pērku zābakus. Pārdevējs orāda papēža augstumu un auguma garumu?! Bet zābaku garumu ne. Tad nu man ir jāaprēķina pēc šiem diviem mainīgajiem. Jeb vēl trakāk "...pieci centimetri, virs ceļgaliem"...
innuendo
😂 vispār gribu piebilst, ka andelē jāveido ērtāka slūdinājuma forma, piemēram, drēbēm, kurā var aizpildīt lauku "garums", "piedurknes garums". Un nav obligati aizpildīt visu, bet šie lauki atgadinās pārdevējiem, ka pircējs nu noteikti par to jautās pieteikumā. Jo neviens negrib lasīt garu aprakstu ar mēriem.
Kā arī info no šīs formas var izmantot preces veiksmīgai meklēšanai - piemēram atrast bikses lielam augumam, vai blūzi lielām krūtīm... jo protams ražotāja izmēri ir nu ļoti dažādi. Meklējot piemēram M izmēru gandrīz nav iespējans ātri atrast noderīgas drēbes. Un tas pats par apaviem - vieglāk uzreiz meklēt apavus platai vai šaurai pēdai, nevis pieteikties katrai precei un jautāt.

Arī šis uzlabojums palīdzēs tirgot labas lietas(piemēram, itāļu apavus/drēbes) kas nav zināms ikvienam ZĪMOLS. Jo pašlaik daudzie, kā arī ES, meklē kaut ko pazistamu, tāpēc kā jau zina, kāda izmēru tīkls šim zīmolam, vieglāk izvēlēties savu izmēru - piemēram, man der Reserved XS izmērs, kas īstenībā ir vienkāršs S, un es tā nopirku sev mēteli - nēprasot mērus, vienkārši zinot, ka man derēs šis zīmols. Tomēr visiem šiem mass market zīmoliem ir slikta kvalitate, un par to cenu var nopirkt labāku kvalitatīvu lietu andelē - bet!žēl ! - grūti atrast! Tāpēc dažādus h&m
innuendo
...Reserved un guess var ļoti ātri pārdot andelē, bet citas, bet tomēr, kvalitatīvas drēbes, pārdot grūti, arī kad rakstīts pilns apraksts.
Manuprāt jālabo slūdinājuma noformēšanas kārtība un meklešana starp pērlēm.
juspi
Baidos, ka man mājās vismaz ap 20 maisiem (120 litri) ar bērnu drēbēm - jakām, kombjiem, visu 60 -134/140 cm). Nekad neesmu tirgojusi, gadiem ejot sakrājies. Tagad pārmazgāju visu to kalnu. Pāršķiroju. Kas der pārdošanai smalki sabildēju un aprakstu. Salieku minimālas cenas, lai ātrāk aiziet un varu ķerties klāt nākamajām. Ja man katrai drēbei vēl būs mēri jāraksta, es nošaušos. Turklāt apskatot katru dienu, cik max=z cilvēku manus sludinājumus skatījuši - nebija vērts pat garus aprakstus rakstīt. Lūk tā. Ja man, kā pircējai, vajag - mērus prasu. ja kādam vajadzēs kko konkrētu zināt par manām precēm, vēl sabildēšu klāt un operatīvi mērīšu.

Kas mani tiešām kaitina sludinājumos:
1. Iekšzoles garuma nenorādīšana apaviem - jo tas ir unikāls.

2. Defekta pieminēšana, bet nebildēšana (pat pie komentāra ne).

3. Defekta nepieminēšana, bet, kad prasi papildbildes - atnāk 3-4 plīsumi jakai un citi brīnumi. Kāpēc 1 teikums par labu stāvokli sludinājumā, ja tur disertāciju var sarakstīt par defektiem?

4. Apavi/apģērbi, kas neatbilst izmēram. Manā izpratnē tie jāliek pie tā izmēra, kuram tie atbilst. Bet liek pie tā, kas birkai rakstīts. Apavi 42.izmērs, bet atbilst 40. Kāpēc man, meklējot dēlam 42.izm. apavus, jālasa sludinājums par viņam nederīgiem apaviem? Un, ja meklētu viņam apavus 40.izmēra, tad neskatītu sludinājumus no 38.-42.izmēram, varbūt kāds pāris neatbilst izmēram! Ja vajag 42.izm, tad skatos 41.-43.izm. maksimāli. Vispār tad labāk kā obligātu aili sludinājuma licējam - iekšzoles garumu un iespēju filtrēt pēc tā. Tad es vispār nemeklētu pēc izmēriem, bet pēc garuma. (un kaitina, kad prasi pārdevējam iekšzoles garumu, un atbild, ka tur birka sabildēta sludinājumam klāt. Tad sākas garas pārrunas un pārdevējas pārliecināšana, ka dažreiz uz birkas ir ieteicamais pēdas garums norādīts, dažreiz faktiskais iekšzoles garums. Vienreiz mani viena pārdevēja tā ilgi "centās nesaprast", ko es no viņas galu galā gribu. Pat nosūtīju viņai piemērām .jpeg bildi ar ievilktām līnijām pa apavu, kā jāmēra sandalēm iekšzoli. Galu galā izmērīja un izrādās, ka birkā rakstītie centimetri nebija ne pēdas, ne iekšzoles garums, bet kkas neizprotams. Labi, ka nenopirku pēc tiem uzrakstiem uz birkas.)
minkachuuu
Nesen rakstīju citā foruma tēmā, bet ir andeles dāmas, kuras nejaudā izlasīt sludinājumu līdz galam jeb tu esi centies un visu samērījis, norādi izmērus, platumus, garumus, un tad tāpat tev raksta vai varētu nomērīt to visu 🤦‍♀️ tas ir koks ar diviem galiem.
zefirchix
Tieši tā! Turklāt, visu iespējamo nevar nomērīt. Nu kā - var jau, bet vai dēļ 5 eiro vērtas mantas ir racionāli tērēt laiku - domāju, ka nē. Pamatā tomēr jāorientējas pēc standartiem izmēru klasifikācijā (izņemot varbūt AliExpress “kolekcijas”, kur xxxl = M 😁) Protams, ja cilvēkam ir nestandarta auguma aprises, tad ir jājautā. Taču sludinājuma aprakstā norādot garumu, platumu, piedurkni un vēl nez ko, vienmēr atradīsies kāda, kuru interesēs tieši, piemēram, bicepsa vieta 🙈
nujata
Es jau 2 reizes esmu nopirkusi no 2 dažādām pārdevējām nepareizi norādīto izmēru 😕
No vienas pārdevējas peldkostīma bikini augšdaļu un no citas sportiskā tipa korsetei ar stingro vēdera daļas " žmiegu " jeb plato gumiju... Abos gadījumos meitenes norādījušas M izmēru, viena paļāvās uz UK izmēra cipariem kuri mūsu standartam atbilst XS,S .
Otra meitene paļāvās uz to ka korsetei virsū stāv M , bet patiesībā arī tas pats S,XS.
Nu -pašas mērījušas vai nedaudz lietojušas un kāda iemesla pēc nav derējis un tirgojušas tālāk...droši , ka pašām par mazu.
Bet komentāros pat pieminēts nebija , ka neatbilst M izmēram .
Tā mēdz būt ar drēbēm...dažādu auduma staipīguma vai firmu atšķirību dēļ - viens un tas pats uzrādītais izmērs var būt par mazu vai pat par lielu !!!!
Bet ja gribi godīgi notirgot mantu īstajam pircējam - tad lūdzu pasaki kā ir !!!!
Tagad es pilnībā ignorēju sludinājumus , kuros nav uzrādīti cm vai tirgo gados jaunas meitenes , kurām nav saprašanas par izmēriem un vēlme normāli tekstu uzrakstīt par preci...nemaz nerunājot, kad preces ir vienkārši kautkur nosviestas un 1-2 nesaprotamās bildēs nofotografēts.
Tāda mana pieredze un mācība šeit.
Cienu tos pārdevējus, kur pēc bildēm visu var skaidri saprast , protams iepriecins kad cm uzrādīti un tekstiņš par preci. Pat visi jautājumi atkrīt un esmu gatava pirkt uzreiz !
Pat ja uzrakstīts par iespējamu nepilnību - vismaz zinu ar ko rēķināties un vai pirkt !
Bet ir arī gadījies, kad itkā "jaunai" mantai defekti nav uzrādīti !!! Nu kā tā var ??!!
Pēc bēdīgām pirkuma pieredzēm es šobrīd bieži pārdomāju vispār ko pirkt- jo sevišķi apģērbu.
Vieglāk tomēr ir interneta veikalos - nu ja nederēs tas apģērba standarts vai izmērs - vismaz atpakaļu vari aizsūtīt .
zefirchix
Manuprāt reti kurā interneta veikalā vispār aprakstos norāda mērus. Labākajā gadījumā garumu (ja par kleitām runājam, piemēram).
Mani, savukārt, kaitina krustām šķērsām mēru prasītājas,no kurām 99% gadījumos pat neatnāk nekāda atbilde. Kad man atnāk pieteikums ar 5 pozīciju mēru pieprasījumu, es uzreiz saprotu, ka tas nebūs pircējs. Tikai laika tērētājs 🤷🏻‍♀️ es, protams, vienmēr nomēru un nosūtu - kaut arī zinu, ka pretī visticamāk pat paldies neatnāks 😕
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.