Šausmīga DPD piegāde (pakomāti)

Meitenes, brīdinu - pirms tagad sūtīt caur DPD, izlasiet sūdzības par viņu darbību pēdēja meneša laikā. Piemēram portālā sūdzības lv . Pakas tiek vai nozaudētas, vai atrodas nav zinams kur. Uz zvaniem neatbild. Uz vēstulēm arī. Tāpēc pirms izmantot iespēju sūtīt pa 1.85, labāk padomāt - vai ir griba par katru paku traucēties, tērēt laiku, meklēt, zvanīt, atgriezt (beigu beigās) naudu pircējam un stridēties ar piegādātāju?!

Kopš laika, kad ieradās šī akcija - sadarbībā ar "andelemandele", ir daudz sūdzību.

Mana paka arī tika nozaudēta (vai nē?) - nav skaidrs, jo neviens nevar atbildēt! Kaut kas notiek gan ar izsekošanu viņu portālā, gan ar sms paziņošanu (izsūta kādus dīvainus sms tipa "Paku skapi nav briva nodalijuma, ta var tikt parvizita uz citu tuvako punktu. Informesim Jus par precizu piegades adresi.", un protams pēc tam nenorāda kur vispār atrodas sūtījums, pēc tam izsekošanā redzu "Sūtījumu neizdevās piegādāt: atgriezts terminālā: slēgts"
WTF?! Labi ka prece maksā tikai 9 eiro. Tomēr es notērēju savu laiku, un daudz, lai pircējs varētu samaksāt tikai 1.85 par piegādi, nevis 3.11 (omniva).

Jau rakstīju kā man nepatika lietot dpd pirmo reizi. Nu labi, pēc tam pamēģināju to vēl 2 reizes, un pakas tika piegādātas nu ļoti attālinātās vietās 12 stundu laika (!) Padomāju - cik forši... Bet stabilitātes viņiem nav nekādas - no ap 10 reizēm problēmas notika 2 reizes. Un viss 1 meneša laikā. Ar omnivu es sūtīju 1.5 gadu, un nevienu reizi nebija nekādu problēmu.

p/s/ skatoties cik daudz brīvo vakanču viņiem ir pašlaik... viss ir skaidrs - kā vienmēr - palielina darba apjomu, bet darbiniekiem negrib neko piemaksāt vai ņemt darbā vairāk darbinieku. Tāpēc visi no viņiem skrien. Nebūs brīnums, ja kāds kurjers atstās savu auto ar sūtījumiem kaut kur priekšpilsētā - ar atvertām durvīm :) (kā notika ar latvijas pastu :D)
injan
Parasti sūtu ar Omniva, bet vienreiz, decembra otrajā pusē pircēja ierosināja, ka varētu ar DPD, piekritu - gribējām, lai "ātrāk", jo Omniva taču ļoti ilgi :D... tagad zinu, ka no DPD noteikti kādu laiku atturēšos, vienīgi, ja visi pārējie tiks slēgti :D ... Ar DPD paku skapjiem nezinu, bet ar sev tuvāko Paku Bodi - sorry - nodevu tur sūtīšanai paciņu 23. decembrī... tā tur atradās un neizkustējās no vietas līdz pat 4. janvārim (!), kad pēc manam vairākkārtējām vēstulēm to beidzot paņēma un piegādāja 5. janvārī - vienkārši "izcili" - 13 dienās!
uko25
Man arī atnāca tāds sms, par aizņemtiem skapjiem. Sūtīju info@dpd.lv vēstuli, kur ir mana paciņa? Atbildēja uzreiz, ka nav bijis brīvs skapītis un mana paka tikšot piegādāta tuvāko d.d. laikā. Paciņu saņēmu tās pašas dienas vēlā vakarā, ap 23:00. Aiznākošajā dienā pēc izsūtīšanas.
Nosūtīt, gan man neizdevās. 2x gribēju formēt sūtījumus uz vietas, bet ekrānā parādījās paziņoums- funkcija nav pieejama. Labi, ka pircējas neiebilda pret sūtīšanu ar Omnivu.
Šobrīd piegādes firmas ir tik drausmīgi pārslogotas, ka bardaks konkrēts. Arī tie aparāti, jau rīstās un visādus jokus izstrādā🤯
Kaut ātrāk veikalos atļautu pirkt visas preces!
-..m.r.m..
Man nav pieredzes ar citiem skapjiem, un arī nevēlos rūgtu pieredzi 😅 sūtu tikai ar omnivu, 4 gadus problēmu nav, ok - aizkavējās ( svētku laiks utt.) Tas pašam jāsaprot,ka tā būs. Bet ptu ptu, nozaudētu paciņu man nav 😬 un omnivu es pērku omniva mājas lapā 2.30 ar kodu un tas ir tikai 45 centi dārgāk nekā dpd, protams, atkarīgs no pakas izmēra.Ilgākais laiks omnivai ar pilniem skapjiem svētkos bija nedēļa. Parasti piegāde ir līdz 3 darba dienām 🙃😉
Aija U.
tieši tas pats! izmantoju dpd vienu reizi pēc pircējas lūguma, tagad janvārī-paciņa gāja 8 dienas un man neatnāca ne sms, ne e-pasts, ka esmu vispār ko sūtījusi! līdz ar to neko atrast nevarot-ne pēc mob.nr., ne pēc adreses..uzneredzēšanos! nekad vairs!
juspi
Dīvaini, domāju, ka vienkārši komentē tikai tie, kam kāda sāpe uz sirds, pārējie klusē. Jo taisnības labad jāsaka, ka pakas zaudē vai bojā visi, un arī DPD daudzas pakas piegādā gan savlaicīgi, gan nebojātas.

Man kādu 10 gadu laikā ir vispār pazudusi tikai 1 paka un to nozaudēja Omniva. Īsi pirms tā tika pārpārdota un pārdēvēta par Omnivu - Post24. Bērnam rotaļlieta ceļoja no vienas pārdevējas Jūrmalā un neatnāca. Pārdevēja teica, ka nosūtīja, iedeva kodu. Kodu ievadot, paka pazuda kkur Šķirotavā. Kad zvanīju, teica, lai rakstu sūdzību un pievienoju čeku (izklausījās, ka viņi cer, ka man par 99% čeka nebūs), bet pārdevēja rūpīgi saglabāja čeku un atsūtīja skenētu+ manas konta izdrukas (pirku no rokas). Aizrakstīju, savas 30 dienas izskatīja un atgrieza man visu naudu = pirkums+pārsūtīšana. Līdz šim domājam, kur noklīdis radio vadāmais ekskavators? Arī Pastastacija mani vienreiz vazāja ar degunu, bet tā kā zvanīju katru dienu - tomēr paku, kuru izsūtīja novembra beigās es saņēmu ap Ziemassvētkiem.

Lūk tā.

Par - aiznesu 23.12. un piegādāja tikai 5.01. - es teiktu, ka tas ir zibeņātri. Šajā posmā visi skapji bija pārpildīti. Visiem pakomātiem bija rakstīts, ka ievietotās, nodotās paciņas tiks paņemtas/aizgādātas tikai 28./29.12. un tad pēc jaunā gada. Jāņa Rozē pasūtīju bērniem mantas 19.12., bet ar visiem uzrakstiem tā arī bija, ka apstrādāja tikai 04.01., piegādāja uz grāmatnīcu 06.01. Te gan nekāda pārsteiguma nav. Skaidrs, ka Ziemassvētku 2 nedēļas daudzi uzņēmumi nestrādā, citi pārslogoti pāri visām iespējam.

Sakat, ka tikai DPD slikti strādā? Ceturtdien 14.01.21. pirms 12.00 nosūtīju 2 paciņas - Omniva un DPD. Omnivai bija 12.00 jāizņem paka. Skatījos pēc izsekošanas - paku neizņēma. Zvanīju ap ap 18.00 vakarā, darbinieks paskatījās, teica, ka tā nevajadzēja būt, bet ko darīt, tagad noteikti tikai rīt izņems, vai palūgs ātrāk, bet piegādāt piektdien no Jelgavas uz Ogri noteikti nepiegādās. Paku kurjers izņēma jau naktī ap 22/23, aizveda uz šķirotavu un tur neviens to nešķiroja līdz naktij uz sestdienu, tā vairāk kā 24 stundas vienkārši kkur viņiem uzkārās - busiņa? konteinerī? uz konveijerā? Tikai tāpēc, ka zvanīju un prasīju - pabīdīja un sestdien piegādāja Ogrē. Bet vēl pirms nedēļas (07.01.) nezvanīju. Un ceturtdien izsūtīta paciņa tika piegādāta Rīgā tikai pirmdien (kaut gan ceturtdien 12 kurjers to izņēma Jelgavā, bet šķirto naktī uz piektdienu Omnivai nebija kapacitātes) . Starp citu DPD arī veiksmīgi atnāca pirmdien (izsūtīts ceturtdien).

Tāpēc... visi pārslogoti. Visi kaut ko nohalturē. Visi zaudē un bojā. Visus sazvanīt VAR, tikai jārēķinās, ka jāzvana 20-30 minūtes, un tas kaitina.

Ja raksta, ka viņiem ir vakances, tad nevajag teikt, ka viņi nepieņem vairāk darbinieku - meklē taču. To, ka algas nav pārāk spīdošas, ziniet, algas nav spīdošas daudz kur.

Tāpēc DPD un Pastastacija ir izdevīgi, ja nodalījums ir lielāks par S (Omnivai uzreiz kāp tarifs), un, ja veic vairākus pirkumus. Es šodien iegādājos 4 lietas, un tikai 1 ielīstu S nodalījumā. Tāpēc DPD un Pastastacija šajā ziņā ir glābiņš budžetam.

Es teiktu, ka Omniva ir kā RIMI lielveikalu vidū, bet DPD un Pastastacija kā Maxima. Kam ir vēlme iepirkties vienā veikalā var ignorēt citu. Bet daudziem tas ir izdevīgs piegādes veids. Peace!
innuendo
Gribētu precizēt, ka man nav pretenziju ilgas piegādes deļ. Bet viņu portāls no sakuma ir debilisks, un, liekas, tagad vispār ir kļūdu pilns. Tāpēc patstāvīgi nevar sekot sūtījumam - ja es redzētu, ka paka ir noliktavā - man nebūtu nekādu pretenziju, jo protams tagad ir daudz sūtījumu, es pagaidīšu un pircējs pagaidīs, nav trāks. Bet šie sms paziņojumi, šis kārtīgi nestrādājošs portāls, šis tālr nr, kur neviens neatbild, šī (liekas) viena meitene, kura īstenība neko navar atrisināt, bet tikai lasīt kas rakstīts viņu noteikumos... Viss šis apliecina, ka nav vērts ar viņiem sadarboties, jo jebkurā laikā, sūtot arī vērtīgu preci, var palikt gan bez preces gan bez naudas. Lai viss šis būs viņu slikta PIEREDZE - ja nevar nodrošināt darbu apjomu, nevajag parakstīt vēl vienu līgumu! Cieš gan darbinieki, gan pircēji, gan partnieri. Tā var uzreiz iznicināt veselu uzņēmumu. Es pie līdzīga darbadevēja strādāju pirms kāda laika - nu ko pateikt, uzņēmums vairs neeksistē, jo viņiem arī bija MAZ MAZ MAZ NAUDAS, vajag vairāk, ar to pašu darbinieku skaitu , visiem solīja izpildīt līgumu... Savu pēdējo atalgojumu uzņēmuma nesaņemu likvidācijas dēļ :))

Man nav sliktas pieredzes ar Omnivu vai pasta staciju, bet protams gadas dažādi. Vienkārši DPD sistēma no sakuma neapmierina, jo šīs sistemas dēļ gadas nepatīkamas kļūdas. Piemēram, viņi nevar pateikt, kurā nodalījumā (nr) atrodas mana paka, bet es pati to redzu, kad ielieku paku iekšā. Kā arī pakas nr nav saistīts ar saņēmēja nr (rakstīts viņu BUJ sadaļā portālā). Pakomātā, liekas, nav iespējas, izmantojot programmu, atrast sūtījumu pēc nr (vai viņi neizmanto to iespēju) - viņu kurjeri nelīmē uzlīmes, tikai skenē. Un ja paka nozaudēta, viņi vaica: " kā izskatas jūsu paka?" WTF? Es viņiem sniedzu pakas NUMURU un nodālījuma nr, un viņi nevar atrast manu paku, izmantojot šos datus (paka atrodas pakomātā (!) - nesaprotu ko tur meklēt?!
Viss šis kopumā rāda, ka uzņēmumā ir pilns bardaks - neviens nevar VISMAZ novērtēt portāla sadaļas, pārbaudīt, vai klienti VAR sekot savam sūtījumam?
ive-ta
Piekrītu, ka DPD mājas lapa ir diezgan pārblīvēta ar informāciju un dažreiz ir grūti atrast to, ko vajag. Mana pieredze ar DPD līdz šim ir bijusi diezgan pozitīva, viss tika ātri nosūtīts bez problēmām. Pēdējā reizē gan arī nācās ilgi gaidīt, kamēr saņēmu savu paku. Gaidīšana it ka nebūtu nekas, bet izsekošanā uzradās jocīgi termini, tieši kā te jau minēja, paka virzās un tad pēkšņi rakstīts: slēgts. Tālāk vairākas dienas nekas nenotiek.Tas samulsināja, aizpildīju pieteikuma formu mājas lapā ar informāciju, un paka nākamajā darbadienā atnāca. Tā man gāja, kā saņēmējai. Kā nosūtītājai, man jau ir izveidots profils un nekas atkārtoti nav jāraksta, tas ir ērti. Mani priecē, ka omnivai ir uzradusies alternatīva, jo vismaz Rīgas centrā līdz šim bija parāk maz iespēju nosūtīt. Man tuvumā esošie pakomāti pēdējā laikā vienmēr bija pilni. Tagad ir jauni skapīši gan pie Baroncentra, gan Bērnu pasaules, un kaut kāds papildinājums jau sen prasījās. Man arī patīk, ka ir pick up punkti, kur var nodot preci dzīvajā bez skapīšu limita. Tur arī pasūtu preces, ja ir kādi šķidrumi (smaržas, krēmi) no internetveikaliem, lai nestāv ārā un nesasalst, kamēr tieku izņemt. Par attieksmi pret darbiniekiem utt., pieļauju domu, ka tiek meklēti, jo strauji palielinājies pieprasījums. Strādāju darbavietā jau vairāk kā 3 gadus, kur izmanto DPD pakalpojumus, un ir kurjeri, kuri nav mainījušies visu šo laiku, un tiek uztverti gandrīz kā kolēģi. Acīmredzot, nav tik traki tomēr. DPD ir izdevīgs kurjerpakalpojumiem, skapīši līdz šim nav bijuši tik izplatīti, varbūt tāpēc ir kļūdas. Cerams, ka tas uzlabosies. Esmu sūtījusi ar Pasta Staciju, kur uzlīmes izdrukā kurjers, un bieži sanāca tā, ka uzlīme nokrīt un paka iestrēgst, un prasa, kā tā izskatījās. Tāpēc ar Pasta Staciju tā jau bija rutīna, paku pirms skapīša aizvēršanas nofotografēt, lai piefiksētos gan izskats, gan nodalījums. Un tas man vairākas reizes noderēja. Par omnivu, jā, viņu serviss darbojas jau vairākus gadus un ir vairākkārtīgi apdeitots, bet attiecīgi dārgāks. Arī omnivai mēdz būt kļūdas. Man nekas pazaudēts nav, bet ir vairākas reizes bijis, ka atveras skapītis, kas ir jau aizņemts un iekšā ir paka. Protams, ar klientu servisa palīdzību situāciju atrisinājām, bet ja ir ilgi jāzvana,tas tērē laiku utt., un var arī gadīties, ka cits cilvēks šo paku vienkārši izņem un adresāts nesaņem. Katram savi plusi un mīnusi, bet visas situācijas var atrisināt.
zane-f
Par DPD runājot, var piekrist, ka mājas lapa diezgan neērta un ir drusku jāpadomā, jāparakņājas lai saprastu kas un kā. Tādā ziņā Omniva ir soli priekšā.
Taču citādi viss ir bijis bez problēmām. Gan pašai sūtot, gan saņemot no dažādiem piegādātājiem, internetveikaliem un privātiem sūtītājiem.
Kļūdas šobrīd ir visiem. Omnivai gan vismazāk. Visvairāk Pasta stacijai, lai gan pēdējā laikā viņi ir labojušies un nu jau viss diezgan gludi iet.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.