Krāpnieki izmanto DPD

krista-japina
Man šādi gadījās vasarā, bet ne ar DPD, bet personīgo "kurjeru". Pircējs it kā Beļģijā, iepērkot pa lēto lietas Baltijas valstīs un gribēja bērnu ratus un sedekliti.
Neiedziļinoties detaļās - krāpnieks bija no Nigērijas, gribēja lai caur Paysend apmaksāju 30 EUR "komisiju" un viņš atsūtīja viltotu maksājuma uzdevumu, kur viņš it kā man ir pārskaitījis summu + 30 EUR. Nu, tur sviests riktīgs gāja vaļā, vairs sīkumos neatceros.

Bet nu jā, šobrīd krāpniekiem arī grūti laiki, uzmanamies!
orhid666
Es arī saskāros ar tiem krāpniekiem šodien. Shēma tā pati. Atsūta uz manu telefonu watsapā norādi uz manu sludinājumu ss.lv un stāsta, ka tūlīt visu noformēšot caur DPD, būšot jāsūta ar kurjeru uz Lietuvu. Atsūtīja linku uz DPD lapu (kas patiesībā bija krāpnieku izveidota), tur uzrakstīts - sūtījums noformēts, par visu samaksāts, lai saņemtu savu naudu par preci, ievadiet savas kartes visus datus un jums atsūtīs apstiprinājuma kodu. Ievadīju kartes datus, bet kodu nesūta. Pēc brīža "pircējs" sāk prašņāt, vai man izdevās. Kad teicu, ka man neatsūtīja kodu, sāka iztaujāt un prasīt, ka bija jāievada vēl visādus ID bankas datus un arī personas kodu. Tikai tad nodomāju, ka kaut kas nav kārtībā un nobloķēju to "pircēju". Nekad nebūtu pat iedomājusies, ka kādreiz nāksies ar ko tādu saskarties. Un, varbūt būtu par to aizmirsusi, ja vakarā, ziņās nebūtu pateikuši par krāpniekiem, kas izmanto DPD, lai izkrāptu bankas karšu datus... Tad gan visu sapratu un steidzos nobloķēt bankas karti. Par laimi, sazinoties ar banku, noskaidrojās, ka darījumi ar manu karti netika veikti, bet, iespējams tāpēc, ka kontā uz to brīdi naudas nebija. Nācās pasūtīt jaunu karti. Vispār, kā noprotu, šie krāpnieki darbojas ļoti aktīvi un plaši. La.lv vienā rakstā bija ieteikts cilvēkiem ar iesniegumiem vērsties policijā, sniegt ziņas.
juspi
To pašu gribēju arī teikt - STEIGŠUS UZ POLICIJU! Un, ļoti gudri nobloķēt karti. Tas bija vajadzīgs, tiešām. Jums pilnīgi skaidrs, ka pieteicās krāpnieks. Ārprāts....
maija1984
DPD tādu pakalpojumu vispār nepiedāvā.

Ielogojoties viltus mājaslapā, lai pēc krāpnieka teiktā apstiprinātu maksājuma sañemšanu, pārdevējs nodod krāpniekam pieeju savai kartei. Tur arī risks.
juspi
Kad ieraudzīju šīs ziņas latviski vēl nebija pieejamas. Paldies, palasīju. Jā, tas ir tas pats krāpšanas gadījums delfos.

Bet tur rakstīts:
"Uzņēmums saņēmis vairākus ziņojumus par jaunu krāpniecības shēmu, kur krāpnieki uzrunā iedzīvotājus, kas dažādās interneta tirdzniecības platformās ir izvietojuši savas preces pārdošanai, ar mērķi it kā iegādāties konkrēto preci, izmantojot kurjera pakalpojumus. Iedzīvotājiem tiek NOSŪTĪTA viltus interneta vietnes SAITE, kas vizuāli šķietami atgādina "DPD Latvija" interneta mājas lapu, aicinot iedzīvotājus IEVADĪT norēķinu kartes DATUS, lai saņemtu apmaksu par preci attālināti. Tādējādi krāpniekiem ir iespēja piekļūt personu norēķinu karšu datiem un finanšu līdzekļiem."

Šī pircēja SS Jums nav sūtījusi nekādu lapu pildīt.... Man kaut kā neizskatās pēc krāpšanas.
Vairākas reizes pārlasīju viņas rakstīto, un es galīgi to nesaprotu. Bet daudzi cilvēki, tādā sajūta, ka vispār izteikt skaidri domu nemāk. Baidos, ka tā ir vienkārši "izteikties-nemākule"

lasām:
"Ja oplaču čerez sait DPD, otpravlu vam platez, vi polučite dengi na kartu i potom s vami svazetsa kurjer i vi s nim obgovorite v kakoje vremja i otkuda zabirat posilku"
ko (ES REDZU), te pircēja pasaka :
1. Ja oplaču čerez sait DPD, - APMAKSĀS PĀRSŪTĪŠANU, JO MĀK NOFORMĒT "KURJERS-KURJERS PAKALPOJUMU"
2. otpravlu vam platez, - NĀKAMĀ DARBĪBA - PĀRSKAITĪS JUMS PRECES APMAKSU UZ REKVIZĪTIEM, KURUS NAV PRASĪJUSI/JŪS SNIEGUSI
3. vi polučite dengi na kartu - - TREŠĀ DARBĪBA, NO 2.PUNKTA PĀRSKAITĪJUMA SAŅEMSIET NAUDU
4. i potom s vami svazetsa kurjer i vi s nim obgovorite v kakoje vremja i otkuda zabirat posilku - CETURTĀ DARBĪBA, KAD PRECE (JUMS) UN PĀRSŪTĪŠANA (DPDešņikiem) BŪS APMAKSĀTA, ZVANĪS KURJERS

Viņai Jūsu - vārds, tālrunis ir vajadzīgi TIKAI DPD pakas noformēšanai. Nevis Jūsu preces apmaksai. Līdz "dodiet rekvizītus" tā kundze pat nav tikusi. Dīvaini nevienoties vispirms par preces apmaksu, tikai pēc tam formēt pārsūtīšanu (kāda tā nebūtu). Kāpēc nepajautājat, kāpēc viņa nevēlas VISPIRMS norēķināties ar Jums? Un pēc tam formēt paciņu.

Vēl dīvaina ir sarakste, ja tā ir visa. Pircēji sākumā interesējas, vai ir? Vai nav defektu? Vai ir iepakots? Vai krāsa tāda kā 1. vai 5.bildē? Vai var izmērīt attālumu starp 1.stieni un 2.savienojumu? Un tikai tad prasa, kur esat Madonā? Vai nebraucat uz Liepāju tuvākajā laikā? Var varat nosūtīt, ja nebraucat?
Te mani mulsina, ka pārrunu NAV. Ir pieteikums un žigla pārsūtīšanas apmaksa...
Es, kā pircējs, arī neapmaksātu sūtījumu, kamēr nav nokārtotas saistības ar pārdevēju par pašu sūtīšanas objektu...

Mani pagaidām maz kas mulsina. Es tikai pateiktu - PIRMS formējiet paciņu - veiciet preces apmaksu. Man nevajag kurjera zvanus, ja prece nav apmaksāta.
Lūk tad Jūs redzētu, vai viņa gatava maksāt vai sāktu kaut ko tālāk klārēt par to, ka JUMS jāievadā savi dati kkur.

Pagaidām, juridiski darījums nav krāpniecisks un nav pat krāpšanas mēģinājums.

p.s. kaitina izteiciens "saņemt naudu uz kartiņas". Uz kartiņas neviens neko nesaņem. Saņem pārskaitījumu KONTĀ. (jo ne visiem kontiem pat piesaistītas kartiņas) K A I T i N A
ive-ta
Ja pat neprasīja kontu, bet uzreiz pateica, ka nauda ienākšot uz kartes, tad tiešām krāpnieki. Protams, ka vispareizākais ir uzreiz pārtraukt šādu saraksti. Ar kādām tik arvien jaunām krāpšanas metodēm nākas saskarties. It kā atsaucas uz pārbaudītu zīmolu, un tad ņem uz izbrīnu.
injan
Jau veselai "kaudzei" cilvēku ir izsūtīti līdzīgi piedāvājumi - var redzēt gan DPD Facebook lapā atteicīgā raksta komentāros, gan visādās "krāpnieku" grupās:
www.facebook.com

Negaidīju, kamēr man atsūtīs attiecīgo linku, kurā norādīt kartes datus, jo, kamēr "pircējs/a" it kā "noformēja" sūtījumu, bija laiks pameklēt un apskatīties kaut kādu info par DPD sūtījumiem, kur arī atradu attiecīgo - un no šī mazā fragmentiņa var secināt, ka kaut kas nav īsti tā, kā vajadzētu - viņš(viņa) tur apmaksāšot caur DPD, un es uz karti (!) saņemšot naudu, kaut arī vispār nekādu karti nebiju neko ieminējusies - vienmēr pircējiem dodu "parasto" konta numuru ... tātad nākamais solis būtu kaut kādu kartes datu pieprasīšana.
ive-ta
Īsti nesapratu, kur Jūsu gadījumā būtu saskatāms risks. Pircēja bija gatava apmaksāt kurjeru pati un pārskaitīt naudu par preci. Delfos savukārt rakstīts, ka liek ielogoties viltus mājaslapā un veikt apmaksu pašam ar savas kartes datiem. Varbūt kaut ko ne tā sapratu. Sarakste tomēr krievu valodā.
injan
Tā! Laikam tikko šovakar ar šo saskāros! Laikam - jo netikām līdz kaut kādu kartes datu ievadei, ...
Uz sludinājumu ss.com it kā atsaucās ieinteresēts pircējs, gribot iegadāties preci (lielizmēra) ar DPD kurjera pakalpojumu, no Rīgas uz Madonu. Pats visu noformēšot un jau rītdien kurjers atbraukšot pakaļ. Kamēr viņš tur it kā formēja, sāku skatīties, meklēt kādu info, jo sūtīšanas kārtība ar kurjeru man ir pavisam sveša... Meklējot uzdūros uz diezgan daudz info, kas publicēta tieši šodien un vakar, (arī šo ierakstu), ka aktivizējušies šādi "DPD kurjerpasta" krāpnieki... īpaši negaidot vairs nekādu info no sava "pircēja", vienkārši viņu nobloķēju....
This topic has been inactive for more than 30 days, no new comments will be accepted.