Pircēja pārdomājusi

Sveiki meitenes! Vēršos pēc padoma. Rezervēju meitenei preci (smaržas), viña ir pārskaitījusi naudu. Es izsūtīju paciñu, tad viña raksta ka esot pārdomājusi, grib naudu atpakal. Esmu apmaksājusi omnivas izdevumus ( no viñas pañemot tikai 1€). No vienas puses visādi var gadīties, bet laiks ir patarēts, tai skaitā līdzekli sludinājuma publicēšanai, ceła izdevumi. Pircēja vēršoties pie administrāciajas....
laipniludzu
Par vēlu pārdomāt, jo darījums jau ir noticis un viņa darījuma nosacījumus jau apstiprināja pārskaitot naudu, tagad viņa var "pārdomāt" tikai ja Jūs piekritīsiet tam :) Vērsties pie administrācijas viņai nav jēgas, jo tas ir viņas problēmas, ka pārdomāja. Jums ir 10000% taisnība.
m.rs .
Uzskatu, ka diezgan nekaunīgi no pircējas puses, Jums nav par ko satraukties. Pati preci ir nopirkusi, lai tālāk dara ko vēlas, jo kā jau meitenes minēja tas tiešām ir par vēlu izdomāt, ka redz negrib tikai tad, kad prece jau ceļā. Lai droši sūdzas administrācijai, neko nepanāks, jo nekāda krāpšana vai kas tamlīdzīgs nav noticis, tikai pašas pircējas iegriba.
anna.droughen
Kāds sakars te ar administrāciju? :D Tā ir viņas problēma, katru pirkumu vajag apdomāt! Es piekristu kaut ko atgriezt tikai tad, kad viņa pārskaitītu man atpakaļ naudu par sūtīšanu un smaržas atpakaļ. Vispār dīvaini, naudu grib atpakaļ un smaržas jau ceļā, lai tik nesanāk tā, ka dabūs gan naudu savu, gan smaržas pa velti. Kaut kad feisbukā lasīju par tādiem gadījumiem, kad pārdevējus apčakarē un prasa naudu atpakaļ, kad sūtījums vēl ceļā un sola uzreiz aizsūtīt atpakaļ, beigās tā arī pazūd ar savu naudu un bezmaksas lietām. Lai tak sūdzas, kam grib, Tu viņai preci izsūtīji.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.