Statistika - absolūta maldināšana

Meklējot pēc zīmola uzrādās nereālā statistika, piemēram, reāli ir 16 Armani Jeans preces, bet uzrādās 461 (skat pielikumu). Un tā ar katru zīmolu. Tas pats ar lietotājiem online un pārdotām precēm - neticami skaitļi. Ja paskatīties uz reāli pārdotām precēm, tad situācija izskatās savādāka. Lietotāju skaits 1,5 tūkstoši online svētdien no rīta pēc laika pāriešanas ir smieklīgs (kādu rītu speciāli jāpārbauda 4 no rīta). Vai tā ir pārdomāta lietotāju maldināšana? Nav saprotams arī ko nozīmē "šodien andelē" - par kādu periodu tiek ņemta statistika? Jo 1 naktī skaitļi nav pa nullēm. Vai tas ir par nedēļu vai kā? Būtu jauki ja lietotāju sadaļā uzrādītos, kas pašlaik ir online kā fb vai atverskapi, jo tad var redzēt reālos skaitļus, kas AS bieži vien ir dramatiski (ap 70 cilvēkiem, bet tie ir reāli skaitļi, ticami un nav no galvas ņemti kā izskatās šeit) un tad saproti, ka kaut-ko pacelt/reklamēt pašlaik nav jēgas. Lūdzu izlabot statistiku, lai varētu labāk plānot savu pārdošanu un labāk izvēlēties laiku. Salīdiznot šo statistiku ar preču skatījumiem/pārdotām precēm/pieteikumiem/foruma tēmu skatījumiem vairāk rodas doma par to, ka no visas statistikas jāņem ārā viena 0, lai iegūtu reālos skaitļus.
T.T.
Tā ir maldināšana jau gada garumā, par to jau diezgan sen rakstīju, ka statistika ir tālu no patiesības!
Maldināšana acīmredzot ir domāta tam, lai lietotāji redz cik tomēr "labi" viss tiek tirgots, ievietots utt...neskatoties uz daudziem neapmierinātiem komentāriem par portāla darbību.


Cerēt ka kāds kaut ko labos nav vērts, jo šis fakts konstatēts jau sen un joprojām nekas nav labots vai komentēts

shoppingfan
Ja administrācija vēlas, lai viss būtu godīgi un pārskatāmi un nevienam nerastos lieku jautājumu - lūdzu nomainīt šo "rokām rakstīto" tekstu uz oficiālo Google Analitic integrēto skaitītāju vai līdzīgo servisu.
diskopele
Sveikas!
Paldies, par ieteikumu! Kā jau iepriekš Tev tika atbildēts- zīmolos uzrādās kopējais līdz šim pievienoto Pērļu skaits zem konkrētā zīmola . " Ar roku" rakstīts? - labrīt :)

Operatīvākai sadarbībai- aicinām jums izmanantot opciju " ziņot par kļūdu" , kur norādiet savus turpmākos pretenziju/ ieteikumu iemeslus, jo tur tie tiks operatīvāk ieraudzīti/ izskatīti/ ievēroti.



Paldies, un jaukas brīvdienas!
andelemandele-administracija
Sveiki,
1. Online skaits tiek rēķināts kā visu aktīvo sessiju skaits, atskaitot meklēšanas robotus (kas bojā statistiku), kuri bijuši aktīvi pēdējo 10 minūšu laikā. Mums nav nekādas jēgas neuzrādīt reālo ciparu, mēs paši uz to ciparu skatamies;
2. Šodien Andelē - pēdējās 24 stundas, bet jā, iespējams ka formulējums nav korekts, par šo apspriedīsim;
3. Par zīmoliem tiešām, pamanījām ka ir neatbilstība, to salabosim.
shoppingfan
Es kādreiz domāju pārbaudīt agri no rīta kāda statistika ir, bet speciāli šādam niekam, protams negribas celties agrāk :)
Bet šodien 7 no rīta statistika ir jocīga. Gandrīz 2000 lietotāju, kad tas ir maksimālais lietotāju skaits vakaros (kad ir vislielākā aktivitāte). Nu tas taču nav reāli - atverskapī sēž 20!!! cilvēki, kaut kopējais sludināju skaits ir lielāks, bet aktivitāte līdzīga. Esmu vairāk kā pārliecināta, ka vai nu statistika ir mākslīgi uzskrūvēta vai arī mums ne vien to atklāti neraksta, bet tā tiek savākta par ilgāko periodu. Piemēram šīs lietotāju skaits online tiek apkopots pa visām 24 stundām (kā pārējiem rādītājiem). Ar tām pārdotām pērlēm arī pamanīju to pašu izkropļoto statistiku, kurai nevaru atrast loģisko paskaidrojumu. Iespējams šajā rādītāja tiek summētas visas pērles, kuras bija izņemtas/dzēstas, kurām beidzās termiņš?
shoppingfan
Savukārt, admīni raksta, ka dati par lietotājiem online nav par visu dienu: "1. Online skaits tiek rēķināts kā visu aktīvo sessiju skaits, atskaitot meklēšanas robotus (kas bojā statistiku), kuri bijuši aktīvi pēdējo 10 minūšu laikā. Mums nav nekādas jēgas neuzrādīt reālo ciparu, mēs paši uz to ciparu skatamies;"
andelemandele-administracija
Ir tā, ka cipars par "Jaunas pērles", "Pārdotas pērles" tiek rēķināts par 24h (tātad ja tagad ir 13:00, tad sākot no vakardienas 13:00), bet nospiežot virsū uz tiem cipariem, pēc noklusējuma rādās visas jaunākās pērles (to var redzēt, ka ir ieslēgta sadaļa "Visi"), bet kad pārslēdzas uz "Šodien", tad rādās tiešām tikai tās, kas iesniegtas kopš pusnakts.
Kāds būtu jūsu piedāvājums? skaitu arī rādīt tikai kopš pusnakts?
maya24
Nu to var just arī tīri individuāli pēc sludinājumiem. Parasti agrāk, ja pacēlu vai liku kaut ko jaunu uzreiz nāca kādi pieteikumi, pēdējās nedēļās tā nav. Kaut gan pēc pirmās lapas statistikas, visiem viss notiek :)))
nouky
Tie cipari par Pārdotajām pērlēm visdrīzāk ir par nedēļu... Jo šodien uz plkst 14 tik 5 pārdotas pērles (skat foto), vakar 49 - kas varētu būt patiesība. Tikai nesaprotu kādēļ uz galvenās lapas jāraksta par 400 šodien pārdotām pērlēm
T.T.
Tāpēc lai radītu ilūziju ka šeit viss darbojas un plaukst, neskatoties uz daudzajiem neapmierinātiem lietotājiem .
Pat šī foruma sadala un apspriešana tika nolaista paša lejā kad saka parādīties negatīvas foruma tēmas, kaut gan sākuma bija paša augšgala
shoppingfan
Pavērojot populārākas (un manas mīļākās) pārdevējas portālā: pārdošanas apjomi līdz andeles update-am bija reizēs aktīvāki. Piemēram, vienai šādai pārdevējai ar 100+ precēm pirms jaunās versijas palaišanas katras 3-4 dienas kaut-ko pirka; pēc jaunumiem - ir pārdotas 3 preces (redzams no atsauksmēm). Ja kādai ir pretrunīgs piemērs, būtu interesanti redzēt.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.