Hei, hei! Uzmanies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Atrodi pērles vasaras piedzīvojumiem Andelē

Šovasar ir īstais laiks baudīt Latvijas skaisto dabu. Un pārgājiens ir lielisks veids, kā to izdarīt! Svarīgi ir izvēlēties piemērotāko ekipējumu, lai iešana radītu prieku. Lietoti apģērbi ir lieliska izvēle, jo profesionāls pārgājiena apģērbs var maksāt kaudzi naudas. Uzzini, kādas pērles vasaras piedzīvojumiem pieejamas Andelē!

No kāda auduma jābūt pārgājiena apģērbam?  

Pareiza materiāla izvēle ir viena no svarīgākajām lietām, dodoties pārgājienā. Aktīvi kustoties nepieciešams apģērbs, kasir  ērts, viegls un labi vada mitrumu.  

  • Poliesters un neilons ir sintētiskie materiāli – mākslīgi radīti. Šāds apģērbs ir viegls un ātri žūst, tāpēc lieliski piemērots, kā T-krekls un šorti vai bikses.
  • Merino vilna ir dabisks materiāls, kas iegūts no merino šķirnes aitām. Varētu šķist, ka vilna ir pilnīgi nepiemērots materiāls aktivitātēm, taču šīs vilnas šķiedras ir ļoti smalkas, līdz ar to tā ir mīksta un elpojoša. Kopā ar citiem materiāliem tiek ražotas zeķes, termo veļa, jakas, džemperi u.c. apģērbi, kas lieliski noderēs aukstākās dienās vai nakšņošanai, jo apģērbs, pateicoties materiāla īpašībām uztur normālu ķermeņa temperatūru.

Protams, neviens nevar aizliegt doties pārgājienā kokvilnas kreklā un džinsu šortos, bet šāds apģērbs nebūs komfortabls, esot nepārtrauktā kustībā. Arī riteņbraukšanā, skriešanā, basketbolā un citos sporta veidos sportisti nevelk kokvilnas apģērbu.  

Ekipējuma izvēle 

Vasaras siltajā laikā doties pārgājienā ir krietni patīkamāk, jo nav jāģērbj vairākas kārtas un vēl jāņem līdzi papildus drēbes. Netērē laiku lielveikalos, cenšoties atrast lētu pārgājiena apģērbu. Arī lietoti apģērbi ir kvalitatīvi, turklāt nemaksā bagātību. Ieskaties, kādas pērles atradām Andelē!  

 

T-krekls un džemperis 

Apskati pērli šeit – T-krekls un džemperis

Labāk vilkt T-kreklu ar piedurknēm (var vilkt arī topu, bet jāuzmanās no saules, lai vakarā nav jāmokās ar apdegušiem pleciem un muguru). Andelē vari iegādāties labu komplektu – gaiši zilais sporta krekls ar apkakli (kas pasargās arī kaklu no karstās saules) un džemperi, ko paņemt līdzi gadījumā, ja paliek vēsāks.  

 

Šorti un bikses

Apskati pērli šeit – šorti 

Ja laiks ir silts var iztikt ar sporta šortiem, ja vēsāks – pusgarās vai garās sporta bikses. Nebaidies izvēlēties košu dizainu un gaišas krāsas. Tumšs apģērbs pievilina saules starus un uz tā ir grūtāk pamanīt ērces un citus kukaiņus.  

 

Vējjaka

Apskati pērli šeit – vējjaka

Cik lietoti apģērbi ir izdevīgi, noteikti sapratīsi meklējot labu pārgājienu vēja un lietus aizturošu jaku no kvalitatīva ražotāja. Tās var maksāt pat vairākus simtus eiro. Ja pārgājiens ir vairāk kā aktīva atpūta laiku pa laikam, kādēļ iegādāties tik dārgu ekipējumu?  

Arī vasarā var būt vajadzīga vējjaka, it īpaši, ja ej gar jūru. Andelē atradīsi gan plānākas, gan siltākas jakas.

 

Apavi

Pārgājienu apaviem, tāpat kā apģērbam, ir jābūt ērtiem un elpojošiem. Un vēl viens priekšnoteikums – ievalkātiem. Nebūtu prātīgi doties vairākus desmitus kilometru ar jauniem apaviem.  

Apskati pērli šeit – pārgājiena apavi

Ja drīzumā paredzēts pārgājiens, bet vēl neesi iegādājies apavus šim notikumam, pasteidzies. Pāris dienas ar tiem ir jāpastaigā, lai saprastu, vai tie ir ērti. Tos ievalkājot, mazināsi risku uzberzt tulznas. 

Apavu izvēli galvenokārt ietekmē laikapstākļi un vieta, kur dosies pārgājienā.  

  • Rudenī, ziemā un pavasarī parasti priekšroka tiek dota botām vai zābakiem, kas ir siltāki un aiztur mitrumu. Ar šiem apaviem var doties jebkur – pa meža takām, kalniem vai gar jūru.
  • Savukārt, vasarā lieliska izvēle ir pārgājienu sandales, kas ļauj pēdām elpot lielajā karstumā. Šādi apavi gan nebūs piemēroti, ja plānots iet gar jūras krastu, jo smiltis ātri vien noberzīs ādu.

Apskati pērli šeit – pārgājienu sandales 

 

Mugursoma 

Tik pat svarīgi ir izvēlēties ērtu mugursomu, kur salikt nepieciešamās lietas. Dažu stundu pārgājienam noteikti derēs arī parasta mugursoma (kādas nesāji skolā), bet visu dienu vai pat divas, trīs dienas, uz pleciem nesot vairākus kilogramus, novērtēsi pārgājiena mugursomas komfortu. 

Apskati pērli šeit – pārgājienu mugursoma 

Pārgājiena mugursomu priekšrocības:  

  • Ērts dizains, lai saudzētu muguru un plecus.
  • Dažādas ietilpība – no aptuveni 15 līdz pat gandrīz 100 litriem.
  • Salīdzinoši daudz kabatu, lai visas mazās lietas nebūtu jāliek kopā un ilgi jāmeklē, piemēram, atslēgas, nauda, mazā aptieciņa, uzkodas.
  • Lielajam nodalījumam parasti var piekļūt no divām vietām, lai nebūtu jāizkrāmē viss somas saturs, ja nu gadījumā vēlies tikt pie lietas, kas ir pašā apakšā.
  • Parasti komplektā ir arī ūdensizturīgs pārvalks, kas pasargās ekipējumu no lietus.

Ejot pārgājienā atceries pasargāt sevi no apdegumiem, nedodies dienās, kad sola svelmi. Vienmēr līdzi ņem saules aizsargkrēmu un pietiekamu daudzumu ūdens. Uzlādē telefonu un paziņo kādam, kur plāno doties. 

Atpūties no ikdienas darbiem un dodies piedzīvojumos pa Latviju! Sagatavo savu ekipējumu Andelē – jauni un lietoti apģērbi, apavi un mugursomas. Aplūko pievienotās pērles portālā un izvēlies labāko!