Hei, hei! Uzmanies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Depozīta maksājums

Pēdējā laikā bieži saņemu ziņas no pārdevējām, kuru precēm esmu ielikusi 🖤.. visas kā viena raksta, lai veicu depozīta maksājumu par preci līdz brīdim, kamēr izlemšu iegādāties, lai gan nevienai nekad neesmu sūtījusi pērles pieprasījumu vai lūgusi rezervēt.
Tas ir kaut kāds trends vai vienkārši mēģina paķert uz muļķi?

Šodienas gadījums:
Ieliku 🖤 pie Push up dēļa. Saņēmu ziņu no pārdevējas ar lielisku piedāvājumu, uz kuru atbildēju, ja dēlis būs pieejams brīdī, kad ienāks alga, tad došu ziņu, atkal saņēmu piedāvājumu par depozīta maksājumu par rezervēšanu. Kādu rezervēšanu? Nobeigumā esmu persona ar kuru “nav vēlmes” sadarboties. Wtf? Vai arī Jūs saņemat šādus depozīta maksājuma aicinājumus precēm, kurām neesat pieteikušās vai neesat lūgušas rezervēt?
GRĀMATAS 📚 КНИГИ
Man raksta kaut kādi bērni, spriežot pēc avatāra, vai pieaugušie cilvēki, kuri izmanto bērnu tēlus, un piedāvā mantas, kurās ne tikai man nav vajadzīgas, bet arī neder pēc izmēriem. Piemērs: džinsi, 32. izmērs. Kaut kādas pāštaisītas sveces, koka izstrādājumi. (Rotaļlietas)
Par preci rezervēšanu - to var maksāt, jā līdz algai nav visas summas. To ir jāapspriež ar pārdevēju personīgi. Un piedāvājumam jābūt no jūsu puses. Jo pieteicaties precei jūs. Kas nāk kā prīvātas vēstules, ir krāpnieki, kuri vēlās naudu tūlīt pat, neko neizsūtot. Tas neskaitās krāpšana. Visstīcāmāk preces viņiem un nav, fotogrāfijas no interneta. Un līdz tam laikam, kad būsi gatavs pirkt preci, viņi sakrās no lohiem baigo summu un pazūdīs. Daļā no lohiem tā un nepirks preci, aizmirsīs, nebūs naudas, daļai solīs izsūtīt un galu gālā - ne preces ne naudas nedābūsiet.
La Isla Bonita
Ja pat prece ļoti patīk, saņemot tādu uzbāšanos tikai uz pievienošanas favorītiem pamata, es tādu pārdevēju uzreiz liktu melnajā sarakstā - tas nav normāli. Jā, dažreiz pat nedaudz besī, ka tavai precei sirdis saliktas desmitiem, bet pircēja neviena. Bet nu jāsaprot, ka patīk un vēlos sev ir bieži absolūti nesaistītas lietas. Man daudz kas patīk un varu atļauties, bet nav kur likt/neder izmērs/nepiestāv krāsa utt. Bet acis pamielot vajag + apdomāt variantus - varbūt tomēr ielīdīšu, paņemšu meitai/atradīšu vietu.
Konkrēti šāda gadījuma man šeit nebija, bija mirušajā atverskapi.lv pāris tādas pārdevējas, kuras uzreiz pie pievienošanas favorītiem sūtīja rekvizītus un pirkšanas instrukcijas. Par depozītu gan dzirdu pirmo reizi. Piekritīšu, kas tas nav nekas traks un krāpniecisks, bet ja to ir piedāvājis pircējs, nevis pārdevējs, kurš pat nekādu pieteikumu vēl nav saņēmis. Ņemot vērā, ka dēļi viņai pēkšņi ir vairāki, pircēji arī pa pilnam, tomēr vēlas rezervēt tieši jums, bet vēlāk pārmet par to, ko jūs nemaz neprasījāt - vai nu krāpniece, vai arī vienkārši cilvēks, kurš ir par daudz par sevi iedomājies. Abos variantos melnais saraksts ir īstā izeja. Domāju, ka šeit tieši šis variants - savākt kaut pa kripatai no daudziem un pazust. Un tas ir subjektīvi, bet izskatās pēc tulkotā teksta.
La Isla Bonita
Mjā, ja pareizi atradu - verificēts sens lietotājs ar samērā labām atsauksmēm. Vai nu cilvēkam uzlauza profilu vai arī kādam kronis sāka uz smadzenēm spiest. Dīvaino komunikāciju atsauksmēs šur tur arī min. Anyway, uz tādiem piedāvājumiem neiesaku vispār reaģēt - pircējs gribēs pirkt, atsūtīs pieteikumu, tad arī stāstīsi savus pārdošanas piedāvājumus. Līst pie sekotājiem ir stulbums pēdējais. Cik ne patiktu prece, šādi gājieni var darīt tikai bažīgāku.
La Isla Bonita
Un galvenais - kādu garantiju dod šāda maksa, pieņemot, ka pārdevējs ir likumpaklausīgs pilsonis? Ja es veicu priekšapmaksu un vēlāk atsakos no darījuma, aizturēt manu iemaksāto naudu nav likumīgi, tā ir atmaksājama atpakaļ. Izņēmums, ja preces izgatavošanai jau ir iepirkti individuāli materiāli un ražotājs spēj to pierādīt - bet gatavo preci tirgojot, tas nav tas variants. Attiecīgi pret atteikumu nekāds depozīts godīgu pārdevēju nepasargā, savukārt otrais variants ir krāpnieks. Abos variantos pircējam tikai liekais hemors un nekādas izdevības.
GRĀMATAS 📚 КНИГИ
@Die Another Day Vienkārši 17 gadus strādāju tirdzniecībā, gan ar pārtiku, gan ar elektroniskām cigaretēm. Cik bija pieredze, vienmēr, avansu ne reizi neagriežām. Jā pircējs atteicās no preces. Un pašlaik runāju par legāliem SIA, neviss tirdzniecību offlainā. Jūs tā vienkārši uzrakstījāt, kā tas ir nelikumīgi, pirmo reizi dzirdu. ^_^
mairita-strazdina
Es nesaku, ka pārdevēja ir krāpniece utml., taču šis bija brīdis, kad vairs nesaprotu, kas notiek? No zila gaisa esmu kaut ko rezervējusi, tad vajag depozītu par pašizdomātu rezervāciju un atsakoties kaut ko maksāt, paliec par cilvēku, ar kuru nav vēlmes sadarboties. 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Šis protams manu dienu nesabojāja, acīmredzot, šī prece nebija domāta man. Bet esmu priecīga un pateicīga šai pārdevējai, jo nezināju, ka ir tāds Push up dēlis un pilnīgi noteikti to iegādāšos - veikalā. 😀
Komentāru pievienošana tēmai ir slēgta.