Uzmanies no darījumiem, kas tiek pārvirzīti ārpus portāla! Lai noformētu darījumu NAV nepieciešama Tava epasta adrese, kartes dati vai jebkāda cita sensitīva informācija.

Atsūtīts brāķis

Vēlos padomu: ko darīt situācijā, ja atsūtīts brāķis? Konkrēti: sludinājumā bija norādīts, ka prece ir lietota, bet lieliskā stāvoklī, taču realitātē bērnu sandalēm lipekļi vispār nelīp (skat. attēlu). Nevis slikti līp, bet nelīp vispār. Tāpēc tās nav izmantojamas. Pārdevēja defektu noliedz un nav ar mieru, ka es sūtu preci atpakaļ, bet viņa atgriež naudu. Vai šajā situācijā var kaut ko darīt? Ja jā - ko? Paldies jau iepriekš par pieredzi un padomiem.
s_er_h
“Pārdevēja defektu noliedz”. 😳
Viņa ir malacis, bet visticamāk aizmirsusi vispārzināmo patiesību: “Ko cilvēks sēj, to viņš arī pļaus”.
Ļoti ceru, ka summa nebija liela. 🙏
elina.asare
Paldies par viedokli! Ziniet, dzīvē šis teiciens diemžēl ne vienmēr piepildās. Nē, summa nav liela, bet zvanīju uz Patērētāju tiesību aizsardzības centru un izrādās, ka PTAC šādās situācijās neko nevar palīdzēt, jo PTAC likuma izpratnē šī portāla pārdevējs nemaz neskaitās pārdevējs. Tas nozīmē, ka vienmēr pastāv liels risks, ka nauda būs jānoraksta zaudējumos. Dārgas lietas laikam jāpērk tikai klātienē. Neko darīt, katra mācība maksā naudu. Labi, ka šoreiz tiku cauri salīdzinoši lēti :)
jekaterinamistinova
Man visvairāk sāp, ka piečakarē mazu bērnu. Neviss pieaugušo, bet mazu bebi👎☹️ Man arī šeit andelē pārdeva bērnu ratus, itkā lieliska stāvoklī, pārskaitīju naudu, vīrs aizbrauca pakaļ, atvedot mājās secinājām, ka priekšē riteņi pilnībā nav braucami, negriežas un šļūc. Tiešām sāp sirds ka cilvēks gatavs iesmērēt jeb ko, lai tikai tiktu pie kādas kapeikas, un spējīgs piečakarēt pat bērnu☹️
Kāds Jums izmērs ir zandelītēm? Varbūt varu uzdāvināt kādas no sava bērna. Situāciju neatrisina, bet vismaz bērnam būs gaidītie apavi.
Jūsu situācijā pret pārdevēju laikam jāsamierinās, ka ir šādi bezkaunīgi cilvēki. Domāju nomainīt lipekļus, gan jau neatmaksāsies. Jūsu vietā iepublicētu šo pārdevēju- vārdu uzvārdu FB krāpnieku grupās, saprotami, ka pērkot lietotu visādi var gadīties, bet bērnu “piečakarēt” tā jau ir maksimāla bezkaunības pakāpe.😞
La Isla Bonita
Bēbim ir absolūti vienalga, tikpat labi gulēs grozā utt. Nevajag manipulēt ar tiem bērniem - krāpšana ir krāpšana, slikta kvalitāte ir slikta kvalitāte, vaimanāšana par bērniem ir lieka, nevienam jūsu bērni neinteresē, jo vairāk krāpniekiem utml. Bērns par šo darījumu pārdzīvo vismazāk. Bet uzskatīt, ka esi neaizskaramāka tikai tādēļ, ka apbērnojusies, ir smieklīgi. Pat Krimināllikumā krāpšanai, zādzībai utt. nav speciāli sodi attiecībā uz bērnu mantām.
kr-as
Runa iet par cieņu! Nezinu, kur Jūs esat augusi un kurš Jūs tā mācījis, bet ir neaizsargātā sabiedrības grupa bērni un pensionāri, piemēram. Ja cilvēks spējīgs iesmērēt bērnam, tad ētika šim cilvēkam ir zemāka par zemi.
Un ko Jūs tur gvelžat par krimināllikumu un bērniem? Varētu pakomentēt gari un plaši, bet šķiet, ka pa juridikciju Jums sajēga maza. Te neviens Jums nav lūdzis - nākat izsakat savas negācijas, cilvēkam jau tā ir slikta situācija. Jums lūdz viedokli, ko darīt - aiznes kurpniekam, ieliec atsauksmi un viss! Bet liekas demagoģijas kādas privilēģijas ir tiek kuri apbērnojušies, pēc Jūsu vārdiem, vai tie kuri bez bērniem😵‍💫
elina.asare
Jums taisnība. Zvanīju uz Patērētāju tiesību aizsardzības centru un izrādās, ka PTAC šādās situācijās neko nevar palīdzēt, jo PTAC likuma izpratnē šī portāla pārdevējs nemaz neskaitās pārdevējs. Tas nozīmē, ka par pārdoto preču kvalitāti neviens nenes atbildību un vienmēr pastāv liels risks, ka nauda būs jānoraksta zaudējumos. Dārgas lietas laikam jāpērk tikai klātienē. Neko darīt, katra mācība maksā naudu. Labi, ka šoreiz tiku cauri salīdzinoši lēti.
dimants04
Ielikt sliktu atsauksmi un par pāris eiro aiznest pie kurpnieka-citu jau neko nevar izdarīt! Man arī ir nācies nopirkt vairākas preces ,,lieliskā stāvoklī’’- ar lielu caurumu uz vēdera,ar daudziem załiem krāsas traipiem utt.,bet par laimi,pārdevējas bija atsaucīgas un naudu atgrieza. Pērkot attālināti,vienmēr pastāv risks saņemt brāķi,diemžēl…
elina.asare
Paldies par atbildi! Jums veicas! :) No savas tagadējās pieredzes varu teikt, ka zvanīju uz Patērētāju tiesību aizsardzības centru un izrādās, ka PTAC šādās situācijās neko nevar palīdzēt, jo PTAC likuma izpratnē šī portāla pārdevējs nemaz neskaitās pārdevējs. Tas nozīmē, ka par preču kvalitāti neviens nenes atbildību un vienmēr pastāv liels risks, ka nauda būs jānoraksta zaudējumos. Dārgas lietas laikam jāpērk tikai klātienē.
janetajumtina
Precīzāk būtu, nevis PTAC izpratnē pārdevējs nav pārdevējs, bet šis nav nekad bijis veikals, šī ir andele. Šī ir cita realitāte, kura funkcionē citādāk, PTAC pilda citu funkciju savā darbā. Nevajadzētu jaukt šīs lietas. 🙌
Noteikti atstājiet negatīvu atsauksmi pārdevējam. Šī vieta nedod garantijas par kvalitāti, jo tā ir platforma, kurā var būt jebkurš. Tieši tādēļ atsauksmes ir laba lieta, var iepazīties ar pārdevēja citiem darījumiek, izdarot secinājumus vai man to vajag. Ja pārdevējam ir tikai labas atsauksmes, nozīmē, ka arī dārgas lietas pirkt nebūs problēma.
pērļu pūralāde
Precīzāk būtu, nevis PTAC izpratnē pārdevējs nav pārdevējs, bet šis nav nekad bijis veikals, šī ir andele. Šī ir cita realitāte, kura funkcionē citādāk, PTAC pilda citu funkciju savā darbā. Nevajadzētu jaukt šīs lietas.

KOMERCDARBĪBAS portāls-platforma,kur viss ir tikai par un ap peļņu un nekas vairāk,nevienai iestādei nerūp,kas šeit notiek.
bestshopping
Par PTAC nedaudz smieklīgi lasīt!
Bet, nu šajā portāla diemžēl palicis ļoti maz godīgu pārdevēju, varbūt viņa izpratne lipekli līp, un viss kārtība. Diemžēl, lipeklišu maiņa + pirkums +sutišana = jaunas sandales cena.
Man pašai gadījās, ka pārdevu sandales, protams lietotas, un tie lipekli nu nelīp tik perfekti, bet pārdevēja man apvainoja ka liepli ne līp. Es vienkārši atgriezu naudu un miers.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.