Hei, hei! Izvairies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Negodprātīgas atsauksmes

Labs vakars! ☺️
Gribēju padiskutēt, vai šeit vēl ir kāda, kas ir saskārusies ar negodprātīgiem pircējiem? I mean, esat sūtījušas preci un pēkšņi saņemat atsauksmi, kas liek pārsteigumā saraukt pieri? Piemēram, ziniet, ka ir nosūtīta lieta perfektā kvalitātē, bet pircējs ielika sliktu atsauksmi un min kaut kādus random defektus?! Kā rīkojāties?
Man ir svaiga situācija, kas ļoti izsita no sliedēm. Stāsts ir ļoti līdzīgs tikko aprakstītajam un pircēja nekrietni uzvedās. 🥲
La Isla Bonita
Bija situācija. Lai gan pircēja saņēma preci klātienē, vēlāk sāka izdomāt visu ko, atgriezt apkaļ arī atteicās, norādot ļoti man svarīgu informāciju, ka atdošot omei Nu dod kam gribi, jautājums ir slēgts. Bet pēc kādas laika parādījusies atsauksme, cik viss neapmierina un neatbilst. Nekā nerīkojos, ko tur var darīt, ja tevi nedzird, uz jautājumiem neatbild un tik gvelž savu? Sūdzēties administrācijai nav vērts, jo tā preci neredzēja, nofotografēt var visādi arī. Nospļauties un aizmirst.
paulaja
Es ļoti labi apzinos, ko nozīmē andele un ka šeit būs gan labas, gan sliktas sadarbības jebkuram. Man pašai šeit ir vairāk kā 100 sadarbības ar pircējiem, no tām šķiet 2-3 (ieskaitot šo) ir bijušas līdzīgas iepriekš aprakstītajai situācijai. Mans mērķis bija noskaidrot, ko citi pārdevēji šajās situācijās dara, kā to risina, vai vispār risina utt., jo kā jau minēju — tas ir ļoti nepatīkami.
paulaja
Manā situācijā pircēja iegādājās somu, kura bija sabildēta no visām pusēm, biju arī uzfilmējusi video.
Izteica pretenzijas par somas rokturiem. Sūtīja man miglainas bildes, kas defektu nepierāda. Cilvēkam vnk nepatika ražotāja apstrāde, kā nošūts utt, kas vispār nav saistāms ar defektu, jo ir citas nianses, kas parāda, ka soma ir praktiski jauna (furnitūras stāvoklis, piemēram). Arī apsvēru domu rakstīt administrācijai, bet cik iepriekš lasīts, tad tā neko nerisina.
Nav patīkami, ka tiec apmelots un to nekādi nevar atrisināt, jo skaidrs, ka atsauksmes tomēr ietekmēs nākamā pircēja lēmumu iepirkties pie manis.
La Isla Bonita
Nu jau esošās ar 1 un 2 ietekmēs gan vairāk, nekā 3.
Iedomājieties sevi attālinātā arbitra lomā: ne somu, ne rokturus jūs neredzējāt. Katra puse sūta bildes un pierāda savu taisnību. Lūgsiet ražotājam izvērtēt tās bildes vai ko? Kā objektīvi izvērtēt dabā neredzēto? Vai nostāties tā pusē, kurš skaļāk kliedz? Kāds te var būt risinājums, kad nav tiesai tik pieejami instrumenti un ekspertīzes.
Ne reizi vien dzīvē cilvēki, jūsuprāt, būs neobjektīvi vai mēģinās uzspiest jums savu situācijas redzējumu, kas atšķiras no jūsējā. Tāda ir dzīve. Un motīvi arī ir dažādi - kāds tiešām uzskata, ka defekts ir, kāds vienkārši vēlas ar strīdu panākt kādu labumu; ir arī negodīgi, pārāk tramīgi, akli, stulbi, nekonsekventi, perfekcionisti, paranoiķi un visādi citi. Vai nu nepārdot neko, vai audzēt ādu, neviena platforma, pat ļoti droša, nevarēs to izdarīt jūsu vietā un pilnībā pasargāt no domstarpībām un dzīves netaisnīguma.
alisone7
Zem sliktās atsauksmes var uzrakstit savu komentāru ar savu viedokli, kas negatīvo atsauksmi atspēko. Tā nākošais pircējs var novērtēt vai sliktā atsauksme ir adekvāta.
paulaja
Ir jau darīts. Atstāju arī komentāru pie pircējas profila, lai arī pārdevēji ir uzmanīgi. Man paveicās, ka man tiešām ir pierādījumi, pieļauju, ka turpmāk ik vienu nosūtīto lietu vajag sīki safilmēt, pirms pakot un sūtīt. Arī manā draugu lokā ir bijušas dažādas situācijas, kur pircējs apzināti uztaisa defektu un cenšās pēctam atgūt daļu naudas. Tas arī iemesls, kāpēc mani trigerē šādas izdarības un ar šiem pircējiem neauklējos, jo tas nav ok.
kr-as
Es pieturos pie tā, ka izpratne par lietotām mantām mums katram ir dažāda. Man arī ielika 1 zvaigzni pilnīgi neadekvāta pārdevēja. Izvēlējās treniņbikses kuras bija var teikt kā jaunas, neviena valkājuma pazīme nebija, dāvanā bija pieskaņots tops kurš bija lietots bieži, tapēc arī pēc izvēles varēja ņemt dāvanā bez maksas.Komplektu publicēju pa 20€, pircēja lūdza vai var pa 10€? Klàt nopirka virsjaku, kuru pirku ap 150€, uzmērīju nederēja un publicēju andelē, klāt vel bija birka. Publicēju pa 40€ pircēja lūdza vai var pa 20€?
Visu kopā pārdevu pa 30€, savā ziņā bija nedaudz žēl, bet domāju tāpat jau neder un diezvai derēs, lai jau tiek un nēsā. Nopirku iepakojumu, skaisti aizsūtīju. UN bezkaunīgā pircēja, pieļauju jauna meitene, iespējams nepilngadīga, atsūtīja man vēstuli- am man tomēr nepatīk, viss ir pilnīgs sūds, gribu atdot atpakaļ. Teicu, ka ne es ne viens cits pārdevējs atpakaļ neko neņem, ielika man 1.
Šis bija tas retais gadījums, kad tiešām labprāt būtu paņēmusi atpakaļ, tīri tapēc ka labāk tad lai stāv man skapī nekā nonāk pie šādas bezkauņas. Šādu gadījumu dēł ļoti izvērtēju komunikàciju, pircējus turpmāk preces piedāvāju aplūkot klātienē un aprakstu plašāk kā tiek prasīts. Ja jūtu, ka pircēja nav patīkama nesadarbojos un nepārdodu.
Iesaku šo visu ņemt vieglāk un saprast ka ir tāda cilvēku suga kuriem nekad neizpatiksi un nav arī nemaz nepieciešams izpatikt. 🫶
ivetak
Nu, bet palasot, kā Jūs pati atbildat pircējiem, pazemojot viņus, ka viņi ir nepateicīgi nabagi, nu sorry... Turklāt tas nav viens dīvains klients ar dīvainu atsauksmi. Jums negatīvi vērtējumi ir vairāki, tātad diez vai problēma būs pircējos. Ja vēl mantu ar defektiem, kuru nevar īsti apskatīt klātienē, neņem atpakaļ, ja defekti izrādās lielāki, nekā solīts, tad nav brīnums, ka šeit pieprasījums pēc lietām krītas. Pēc tam tikai pārdevēji gaudo atsaucīgo māmiņu forumos Feisbukā un citur, ka neko nevar notirgot, neviens nepērk. Bet nepirks ar, jo lietotu var nopirkt kaut vai second handos par mazākām naudām, apskatot uz vietas.
lusis
Sveika! Šeit andelē.lv vispār ir apsurda situācija, jo vienu zvaigni man var ielikt arī cilvēks no kura es kaut ko nopērku, kas nav mana vaina, ja prece neatbilst aprakstam un tad šis sliktais vērtējumus plusojās tabulā zem mana profila kā pārdevēju. Biju šokā, kad to uzzināju, jo tam nav nekāds sakars ar to, ko es pārdodu!!! Ilgu laiku nesapratu, kas ir šī tabula zem profila, kad piesakās pērlei. Tas nav nekur atrunāts un tāda nebija līdz brīdim, kad nenotika pēdējie andeles.lv. uzlabojumi.
Turklāt vienu zvaigni/ atsauksmi vari dabūt arī tad, ja ne reizes neesi saticis pircēju dzīvē, bet pircējs apvainojas, ka prece netiek viņam pārdota.


GRĀMATAS 📚 КНИГИ
Par tādiem vieniniekiem ir jāraksta administrācijai, jo: Portāla lietošanas noteikums 4.7. punkts: Portāla lietotājiem nav pienākums atbildēt uz visām vēstulēm, kā arī pārdevējam ir tiesības pašam izvēlēties savas piedāvātās preces pircēju.
Long Sole
Kārtējo reizi pircēji paši vainīgi, jo paši nejautā. Nejautā vai zīmols patiess, nejautā vai defekti ir visi nobildēti un tekstā minēti. Un vislabākā frāze - viss taču redzams bildēs! Nē, nav gan redzams un nevaru es iedomāties pajutāt par pilnīgi visu. Šajā gadījumā noklusēšana IR melošana. Vai tiešām pircējam nav tiesību paļauties uz pārdevēja goda prātu?
paulaja
Ar manu godaprātu viss ir kārtībā. Kā jau pieminēts - man ir video materiāls, kas pierāda, ka somai viss ir bijis kārtībā pirms to izsūtu pircējai. Rokturi nav plēsti, tie tā ir sašūti. Ja jau patiešām rokturis būtu plēsts, kur ir problēma atsūtīt skaidru nevis miglainu bildi?
bfi34
Atsauksmes bildēs jau var redzēt, ka rokturi ir ieplīsuši… tas tak ir defets. Un lētajām dermantīna Guess somām nevar zināt cik ilgi kalpos nesaplaisājot pavisam. Manuprāt, godīga atsauksme 👍🏾
paulaja
Nevis rokturi ir ieplīsuši, bet tie ir diegi, tur ir nošūts. 😀 un tā ir ražotāja apstrāde nevis manas lietošanas iespaidā radies defekts. Soma ir izgājusi ar mani sabiedrībā max 3 reizes, ir vairāk kā redzams, ka soma ir svaiga, furnitūra ir svaiga, nav skrāpējumu. Nav šī godīga atsauksme, ja cilvēkam nepatika, kā ir nošūti rokturi. Sludinājumā soma tika atrādīta no visām iespējamām pusēm neko neslēpjot. Pietam, extra bildes arī vienmēr var pajautāt, ja vajag nopētīt atsevišķas nianses. Nu ir mazlietiņ jāfiltrē, ne jau es to guess somu ražoju un šuvu kopā. 😀
anastasija.atajeva
Man arii izskatas, ka dermantiins ir iepliisis rokturim, gaishi bruunas kraasas plaisa. Soma noshuuta ar tumsas kraasas diegiem! Bet nu pec bildes gruuti spriest. Arii atsauksme ar 3 zvaigzneem nav pati sliktaka atsauksme. Pashai ir gadijies sanemt 1 zvaigzni par kuru arii biju loti izbriniita. Bet nu kaa ir taa ir.
paulaja
Ir redzams, ka tā līnija ir daļa no raksta, kas ir somas printam, krāsa ir identiska. Tas nav plīsums vai nodilums. Un arī pleķis tas nav 😀 Un sāniņos ir nošūts ar tumši brūnas krāsas diegiem.
Tatjanaju .
Arī uzskatu ka tomēr defekti rokturišiem ir, diemžēl. Ir ieplīsuši no abām pusēm un tam nav sakars ar diegiem un ražošanas defektu. To skaidri var redzet, bildēm tuvplāns nav miglains. Tāds defekts it raksturīgs dermantina somām. Ielikt pircejai 1 par to nu sorry
paulaja
😀 vēl labāk! No abām pusēm 😀
Labi, es patiesi neredzu, kāpēc diskusiju vēl turpināt, jo galu galā, man taču ir pierādījumi, ka somai viss ir bijis vislabākajā kārtībā. Es apzinos, kādu somu aizsūtīju un apzinos, ka nekas tur nav bijis saplīsis. Arī manos pievienotajos foto ir redzams, ka sāni ir apstrādāti ar tumšu diegu, ka gaišā līnija ir no apdrukas nevis nodilums. Būsim reāli, par kādu nodilumu var būt runa somai, kas ir pāris reizes nēsāta? Nav loģiski.
Pircējai vērtējums pamatots, esmu arī paskaidrojusi, kāpēc.
Komentāru pievienošana tēmai ir slēgta.