Hei, hei! Atceries, ka e-pasts, whatsapp, sms darījumā nav vajadzīgs. Samaksu caur kurjeru saņemt NAV iespējams. Sargā savus datus! Ja pircējs mēģina darījumu pārvirzīt ārpus portāla, atsakies no tā.

Perliukų medžioklė

Nekorekta atsauksme

Mīļās dāmas, nonācu gaužām nepatīkamā situācijā. Nosūtīju bērna drēbi, pircējai vajadzēja steidzami, vakarā speciāli braucu uz pakomātu, lai ātrāk saņem. Izmazgāju, pieliku konču un nākamajā dienā pusstundu pēc pakas izņemšanas - bladāc - negatīva atsauksme par bojātu mantu. Man ne vārda. Es, protams, aizrakstīju, ka tik tiešām neievēroju, ka būtu atplīsis, jo vilkts vien dažas reizes un pirkts jauns. Pateicu, lai ved pie šuvējas un aizskaitīju pilnu naudas summu - 10 Eur (es pirku pāri 30, ieliku andelē par 8 eur) atpakaļ pircējai. Viņa vēl kaut ko nepatīkamu man atrakstīja, ielika pie sava komentāra bildi, kur pati bija speciāli krietni izārdījusi apkakles daļu ( tādu noteikti būtu pamanījusi) un mani nobloķēja. Es nesaprotu, kāpēc cilvēki tā rīkojas.
Neesmu aktīvs tirgotājs ( parasti drēbes atdodu kolēģu vai paziņu bērniem) un tāpēc ar kaut ko tādu sastopos pirmoreiz. Parasti ielieku kaut ko dažas reizes gadā.
Bet pēc tam vienkārši nolaižas rokas - no vienas puses ir tak forši, ka kādam ir iespēja nopirkt labu mantu par mazām naudiņām, no otras - sabojāts noskaņojums uz nedēļu. Un pretīgs ieraksts kā par pircēju :(
jamami
Man jau par to bija vislielākais šoks, ka nevis man kaut ko uzrakstīja, bet uzreiz negatīvu atsauksmi. Es pat neprasīju preci atpakaļ, tāpat bērns izaudzis un naudu aizskaitīju, bet cilvēkam žults laikam bija sakrājusies par kaut ko. Bēdīgi.
kaykay
Godīgi sakot, man arī sevišķi nepatīk meklēt komunikācijas ar pārdevēju , ja nešķiet, ka problēmai būtu kāds reāls risinājums. Šajā gadījumā šādu defektu par baigo problēmu neuzskatītu, sašūtu un viss. Taču vai būtu godīgi likt pārdevējai 5 zvaigznes, ja īsti neesmu apmierināta- nu arī ne. Ieliktu mazāk vnk. Kāda jēga rakstīt kko , jo naudu atpakaļ par tādu nieku neprasītu un vēl jo mazāk čakarētos ar atpakaļ sūtīšanu. P.s. Un ne vienmēr pārdevējas labprāt vēlas risināt situācijas ( ir bijis, ka rotai izkritis akmentiņš, piemēram). Rakstīju un pieprasīju naudu par remonta izmaksām, pārdevēja galīgi nesteidzās atzīt savu vainu. Tad nu nākamreiz jau jāsaņemas, lai rakstītu pārdevējam un karotu par taisnību pēc tādām pieredzēm.
aansone
Sveiki. Ja pareizi saprotu, pie atsauksmes parādās Jūsu bildes no sludinājuma. Pēdējā bildē pietuvinot var redzēt ka vīles nāk ārā un ir nedaudz atplīsis pie apkakles. Varbūt tiešām nepamanījat, visādi var gadīties. Bet sākumā pircējai vajadzēja tomēr uzrakstīt vēstuli, nevis ievietot atsauksmi.
jamami
Jā, es pēc tam pievilku bildi un izskatās, ka pie izmēra birkas, kā atiris. Es biju ielikusi to tērpu žāvētājā. Un es jau tikai par to, ka visiem var gadīties, bet kāpēc neatrakstīt pa tiešo…. Bet cilvēki laikam ir dažādi, es vispirms prasītu pārdevējai.
anna.deri
Šis ir tieši tas, par ko runāju - pārdevēja ļoti labi zin, ka precei ir defekts, bet vienalga sūta un tad sašutinās, ka pircēja nav apmierināta. Nav jau tās preces tūkstošos, lai nepamanītu. Ja galīgi slinkums pirms sūtīšanas apģērba gabalu savest kārtībā, to var pieminēt aprakstā, lai pircēja zin ar ko rēķināties.
kras
Nu liela muiža, atirusi birka kuru parasti lielākā daļa cilvēki griež nost. Piediegt vīlu var minūtes laikā, ja cilvēkam abas rokas nav kreisās. Neatbalstu tirgošanu ar slēptiem defektiem, bet neatbalstu arī šo pārspīlētās traģēdijas celšanu. Ja cilvēks pērk lietotu, tad jārēķinās, ka lieta vairs nav jauna un kāds jau to iepriekšs ir vilcis, turklāt foto taču viss ir redzams. Man arī ir bijušas reizes kad saņemtās lietas pēc paciņas atvēršanas izmetu pa taisno miskastē, vienai blūzei bija traips par ko neteica nevienu vārdu, cita iegādātā kleita smirdēja pēc cigaretēm- izmetu un aizmirsu, nerakstīju nekādas stulbas atsauksmes un necēlu traci, pērkot lietotu attālināti vienmēr rēķinos, ka pastāv iespēja, ka kaut kas var nebūt līdz galam labi un iespējams pat pati pārdevēja kādu defektu nav pamanījusi. Un šajā gadījumā, ja atgriezta nauda- vispār nevajadzētu būt kādām pretendzijàm. Autorei iesaku neiespringt par šādā neadekvātām pircējām un atsauksmēm, neņemst pie sirds.
anna.deri
@kr-as. Nu pārdevējai jau arī abas rokas nav kreisās un izlabot atirušo vīli paņemtu tieši tik pat daudz laika kā pircējai. Un no kurienes ideja, ka pircējai vispār kaut kas būtu jālabo vai jābūt mierā ar preci, kuru pa taisno var izlidināt miskastē?
kaykay
Nu šeit patiesībā izskatās, ka pircējai tomēr būs bijusi taisnība.. 🙄 ja tiešām tik saplēsta vīle, tad tas jau ir pietiekoši liels defekts. Nez kāpēc pārdevējām vienmēr šķiet, ka pircējas pašas saplēš un nosmērē preces 🤦‍♀️
anna.deri
Pārdevēju pirms atsauksmes atstāšanas nekontaktē tāpēc, ka defektīva/ne-jauna/kā savādāk aprakstam neatbilstoša prece ir atnākusi vienu reizi par audz respektīvi, pieredze ar šo ir bieži un cilvēks vairs negrib skaidroties, sarakstīties ar pārdevēju, nest labot sūtīt kaut ko atpakaļ etc. Vnk iebliez sliktu jeb objektīvu atsauksmi, izmet un aizmirsti. Jo nav nekādas vēlēšanās klausīties pārdevēja attaisnošanos, ka nezināja nepamanīja utt., jo 90+ procentos gadījumu pārdevējs ļoti labi zin, ko pārdod, bet cer, ka izšļūks, jo nu lietota manta taču par lētu naudu. Savā laikā tieši šī iemesla dēļ pārstāju iepirkties Ebay, jo "new without tags" reti kad bija "new", labi vēl, ja kaut cik normālā stāvoklī. Un vēl nepareizi ir atgriezt naudu un ļaut pircējam paturēt preci, tas rada scammerus, tu pati viņus radi un citiem pārdevējiem pēc tam ir ar to jācīnas. Aizsūti atgriešanas uzlīmi, lai atsūta preci atpakaļ un tad atdod naudu.
young.stunner
Piekrītu. Es vēl nesaprotu, kāpēc man, kā pircējai (neesmu saistīta ar šo gadījumu), būtu vēl jāskaidrojas ar pārdevēju, ja es to preci tāpat paturēšu sev. Būtu vēl saprotams, ja es to sūtītu atpakaļ un prasītu atgriezt naudu.
Es tikai ielieku atsauksmi un viss. Bet vienreiz gan vienkārši izmetu preci sliktas smakas dēļ, pat neuzrakstot atsauksmi, jo likt vienu zvaigzni arī nav īpaši patīkami (nebija dārga prece).
Ja vēl lietojama prece, bet neesmu informēta par kādu acīs krītošu defektu, tad gan lieku 4 zvaigznes un skaidrojumu. Prece, ko pārdodat, ir labi jāapskata un defekti ir jāpiemin! Jānorāda atbilstošs stāvoklis. Daudziem tas pieklibo!!
La Isla Bonita
Nekā nekorekta atsauksmē nav. Nav izrunājusi - tās ir viņas tiesības, nekur nav pateikts, ka atsauksmi drīkst likt tikai tie, kas novadīja pārrunas. Turklāt pircēja norāda, ka nav saņemtas atvainošanās un viņa ir tikusi aizvainota kā pircējs - tātad acīmredzami, kāda komunikācija tomēr bijusi par šo gadījumu? Tas, ka atdevāt naudu utt., ir ļoti labi, bet tas neuzliek pircējam pienākumu mainīt atsauksmi uz labvēlīgāku jums. Vēl tā piezīme, ka pircēja atirušo vēl paārdījusi pati - uz kā tā ir nopamatota? Tikai uz saviem pieņēmumiem? Nu lūk arī rezultāts. Jā, saprotama ir vēlme, lai komunicē un kopā rod risinājumu, lai novērtē veiktos pasākumus, bet ne pašā atsauksmes tekstā, nedz tās atstāšanas faktā nekā nekorekta nav. Viss ir pēc būtības.
jamami
Komunikācija bija no manas puses. Un kā jau minēju, man nav lielas pieredzes šajā platformā.
Un jā, pateicu, lai atdod atpakaļ. Nedomāju, ka tas ir aizvainojoši. Skumji, ka šeit var nepamatoti noķengāt, pēc principā “man tā šķiet un man ir tiesības”. Un jā, var nepananīt nelielu defektu, ja jaut ko dari steigā, bet tāda, kādu pircēja ielika bildē NEVAR nepamanīt.
La Isla Bonita
Neredzu ne ķengāšanu, neko citu. Emocijas emocijām, bet nekas nenorāda uz nepamatotu atsauksmi. Defekts ir? - Ir. Liels vai mazs, pircēja nenorāda, bet ir taču, un atzīstat, ka ir, varēja nepamanīt. Ārdījusi speciāli, lai atdod viņai naudu? Bet cik var noprast, naudu viņa neprasīja, atdevāt pati. Atsauksmi, protams, var mainīt vēl xxx reizes, bet esošajā redakcijā, ko redzu tagad, nekā nepamatotā, ķengājošā, tiesību bakstošā vai apmelojošā atsauksmes tekstā nav. Ir samērā liels pircēju loks, kuri vispār uzskata 1 zvaigzni par augstāko vērtējumu un birdina tos vieniniekus pa labi un pa kreisi, labu gribēdami. Var iedomāties, kāda škrobe tādu saņemt. Bet nav nekādas razborkas ne atsauksmēs, ne forumā par šo. Nu lūk cilvēks ir tāds, atstāja kā jūtās vai kā domāja, lai iet un dzīvo tālāk, pāraudzināt viņu neizdosies. Jūs mēģinājāt labot visu pa maksimumu, bet nu atsauksmi tas neietekmēja - ierasta situācija, tiešas saistības arī nav. Aizmirsties un palaidiet situāciju. Savu atbildi, ja varat labot, papildiniet, ka nauda atgriezta un manta pircējai atstāta arī, pircējs apmierināts maksimāli, cik bija iespējams.
anna.deri
@jamami. Man liekas Jūs īsti neapzināties kā Jūsu komunikācijas stilu uztver citi cilvēki un tam nav sakara ar būšanu šajā pārdošanas platformā īsu laiku. Ar cilvēkiem tomēr vajag sarunāties laipnāk, nemētāties ar nepamatotiem apvainojumiem, multiplām izsaukuma un jautājuma zīmēm, it sevišķi, ja Jums nav taisnība.
Nezinu Nesaprotu
Es personīgi arī - ja pārdevējs ir gatavs sadarboties un savu kļūdu atzīst, un gatavs vienkārši atskaitīt naudu atpakaļ - tad nav korekti par šo sadarbību likt tikai 1 zvaigzni. Tas ir tikai cilvēcīgi, ja kaut kas tiek palaists garām, protams, cita lieta, ja tas tiek darīts ar nolūku, kādam preci vienkārši iesmērēt, Jūsu gadījumā skatos, ka tas tā nav, jo uzreiz bijāt gatava risināt situāciju. Es portālā esmu tikai 5 dienas, bet, ja man gadītos tāda situācija, es kā pircējs vispirms sazinātos ar pārdevēju un attiecīgi, ja pārdevējs gribētu risināt situāciju, es par šo sadarbību būtu likusi 3 vai 4, atsauksmē minot, ka pārdevējs iesaistījās situācijas risināšanā. Jo būsim godīgi, šajā situācijā prasmīgas rokas šo kostīmu ātri vien savestu kārtībā, jo defekts jau nav nemaz tik liels. Rezultātā labs kostīms par pliku velti!! Man pat būtu kauns Jums atstāt tik sliktu atsauksmi. Bet cilvēki ir dažādi, diemžēl tādu te ir daudz
anna.deri
Nu un pašai šāda atbilde uz pircējas atsauksmi liekas korekta? Ja vēl bija e-pati līdzīgā stilā, tad par ko brīnīties? Aizsūta defektīvu preci un vēl uzbrūk sarakstē! Pelnīts feedbacks.

pardodu.labas.lietas
19. jūlijs, 9:29
Preces aprakstā bija minēts: lietots, lieliskā stavoklī. Prece ir saplēsta. Pārdevēja saka, ka neesot pamanījusi. Atvainošanās vietā aizvaino mani kā pircēju.

jamami
Kas tieši bija saplēsts??? Tāds kā ielikāt bildi noteikti nebija. Tērps uzvilkts pāris reizes.
Turklāt ir nekorekti nesazināties, bet likt atsauksmi. Es Jums uzreiz atskaitīju visu pirkuma summu. Ļoti nekorekta pircēja. Tāpēc uzreiz nobloķēja, lai nevaru ielikt atgriezenisko saiti viņas profilā.
Ši tema buvo neaktyvi daugiau nei 30 dienų, nauji komentarai nebepriimami.