Perliukų medžioklė

Pakaļdarinājumi

Vēlētos ieteikt portālam precizēt noteikumus par "fake" preču pārdošanu.
Atlasot preces pēc zīmola, bieži lielākā daļa no rezultātiem ir pakaļdarinājumi, kuri sludinājumā nomarķēti ar oriģinālo zīmolu, tā ka jāskatās cauri 10 fake precēm, kamēr atrodas oriģināls. Protams, neviens neliek man viņus iegādāties, bet tāda nianse atstāj diezgan tirgus iespaidu.
Ilze Zelča
Ar pakaļdarinājumu pārdošanu nodarbojās ekonomikas policija, Latvijā tas ir pārkāpums, tāpēc, ja redz, ka kaut kas tāds notiek, tad ir obligāti jāziņo. Pārdevējs tiks sodīts, šajā gadījumā var tikt piemērots sods arī tam, kurš veicina pārdošanu.
diskopele
Dāmas, paldies par tēmas pacelšanu!
Šobrīd no savas puses lūdzam pārdevējiem noteikti minēt, vai pārdodamā prece ir oriģināls vai replika. Tad neviena no pusēm netiek mānīta.
Ja pie kādas no "Pērlēm" nav rakstīts, ka tā ir replika, droši reportējiet mums šo sludinājumu. Tas ir izdarāms nospiežot pelēko karodziņu sludinājuma labajā pusē!

L.

DK 💜
166.14 pants. Viltotu preču pārdošana
Par viltotu preču piedāvāšanu vai pārdošanu -
uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz trīssimt piecdesmit euro, bet juridiskajām personām - līdz tūkstoš četrsimt euro, konfiscējot šīs preces.
(Otrā daļa izslēgta ar 17.05.2007. likumu.)
(11.12.2003. likuma redakcijā ar grozījumiem, kas izdarīti ar 17.05.2007. un 26.09.2013. likumu, kas stājas spēkā 01.01.2014.)
DK 💜
Pēc likuma spriežot, replikas pat nevar dāvināt?! Bet es domāju, ir obligāti jānorāda, ka tā ir replika, esmu saskārusies jau ar 2 viltotām coco mademoiselle smaržām - šeit pat! Esmu darījusi visu, lai sieviete izņem sludinājumu, jo nezinātāja var tās iegādāties .Nevēlos, lai kāda iekrīt, kā es.
…. .
Man gan liekas ka sis temas pacelsana ir nevieta.
1.TA IR TIKAI PIRCEJA IZVELE pirkt vai nepirkt, aizliegt pardot manuprat butu nepareizi.
2.Neviens pardevejs neies pieradit ir originals vai ne, ceki diez vai bus saglabajusies un par nopirktas preces identitati veikala, davinatu vai atvestu no arzemem nav iespejams atbildet.
3. Daudzas pircejas interese tiesi brendi( galvenais lai butu kvalitate), bet tadas zemas kvalitates ka HM, SEPALLA UTT. par tadu naudu ko te tirgo nav pievilcigas.
PS. tas ir mans subjektivs viedoklis)
zangmo-norzom
Ja norādīts, ka manta ir t.s. replika, nevis oriģināls, pārkāpuma nav, tomēr pie oriģināla (tirgot zem oriģinālā zīmola) to nevar. Var ieviest atsevišķu sadaļu izvēlnē Replika, tad zem tās nosaucot jebkuru zīmolu, (kura pakaļdarinājums lieta ir) būtu laikam pareizi. Repliku kā repliku (ja tā to arī nosauc) ir leāli gan ražot, gan pārdot, Itālijā piemēram, ir visai slavena repliku rūpnīca, kas izgatavo somas replikas brendiem. Pilnīgi legāli. Saucas Gilda Todetti. ;) Ļoti laba kvalitāte, tomēr daudz zemāka cena.
H&M kvalitāte ļoti atšķiras, tas tiesa. Ja saīdzina šo zīmolu Šveicei piemēram, un Āzijas vai Austrumeiropas valstīm.
Ši tema buvo neaktyvi daugiau nei 30 dienų, nauji komentarai nebepriimami.