Kā izlabot pircēja/pārdevēja vērtējumu?

Sveikas!Man ir sekojoša problēma - pircēja saņēma preci ar omnivu,ierakstija vērtējumā,ka viss bija labi,bet diemžēl novērēja ar zemāko atzīmi.Kad privāti jautāju kādēļ tā - viņa atbildēja ka neko it kā nespieda...
Tagad diemžēl man pie reitinga,jeb novērtējumiem vairs nerādās 5 pilnas zvaigznītes jeb puķītes,bet mazāk - attiecīgi zemāks reitings :( Ko nu?
shoppingfan
Ja es pareizi sapratu, tad vajag uzkrāt vēl 10 atsauksmes, lai tas pirmās 10 pazuda. Nezinu vai tas ietekmēs kopējo reitingu (par to jau ilgi rakstīju, ka nav nekāda paskaidrojuma kā šo reitingu rēķina, atbildi nesaņēmu). Man kopā 18 atsauksmes, bet pie profila var redzēt tikai 10.
aija-sirsnina
Man tas pats ,ierakstīja,ka viss ok,bet ielika 1 balli.
Otra problēma,jau vismaz 5 drēbes esmu pārdevusi,kur meitenes uzreiz raksta vēstuli,nevis piesakās uz pērli. Ja vēstule bijusi pirmā un tikai tad kāds pieteicies,tad pārdodu protams,kas pirmā jautāja -vēstules autorei.Un tad nevaru novērtēt ne es pircēju,ne viņa mani kā pārdevēju.
diskopele
Sveika!
atsauksmes nevar un nevarēs labot, taču no admin puses izgājām cauri ! vērtējumiem ar pozitīvu atsauksmi un izlabojām uz 5, taču turpmāk ceram, ka Dāmām vairs šādas neuzmanības kļūdas vērtējua atstāšanā nenotiks :)

L.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.