Par preces nosūtīšanu

Man tāds jautājums pārdevējām, cik ilgā laikā pēc naudas saņemšanas par preci, jūs to preci nosūtāt pircējam? Es parasti nākamajā dienā. Ja Omniva strādā čakli, tad jau aiznākamajā dienā prece ir pie pircēja. Un vai jūs vienmēr uzrakstāt pircējam sūtījuma numuru vai aizsūtāt čeka foto? Man reāli besī tās pārdevējas, kas nepaskaidrojot kāpēc, vilcinās ar izsūtīšanu, protams, saprotu, ka neviens nesēž pie pakomāta un momentā nesūta, bet tad var uzrakstīt, ka nosūtīšu tad un tad. Tagad man situācija, ka naudu pārskaitīju pirmdien pusdienās un paciņa vēl nav saņemta, sūtījuma numura arī nav.
andele.mandele
Ilgākais ir nākamā diena, vienmēr nosūtu kodu, lai pircējs var sekot līdzi savam sūtījām. Tas ir ērtāk gan man, gan pircējām. Ja paciņa gadījumā aizkavējas omnivā, tad pircējs to redz pēc kodiņa un nav man jāsatraucas, ka man rakstīs un prasīs kur tad tā paka ir. Un arī pircējam ir drošības sajūta, ka paciņa izsūtīta un ir ceļā. Cenšos nosūtīt pēc iespējas ātrāk pēc naudas saņemšanas, jo saprotams ka naudu esmu saņēmusi un arī pircējs vēlas pēc iespējas ātrāk saņemt savu iegādāto lietiņu.
Zane !
Es mēģinu vēlākais nākošajā dienā, diemžēl man omniva nav 5min attālumā. Bet, ja zinu, ka nesanāks, tad saku kad nosūtīšu.
Un minu, ka kodu arī nosūtīšu.

Ja kaut ko pērku, liekas muļķīgi prasīt, jo gribētos, lai bez prasīšanas man arī atsūta kodu, bet prasu, lai nosūta kodu.
Zane !
Nesen bij atgadījums, bet gan Fb, ka nopirku šo to, teica, ka rīt nosūtīs, un nākamajā dienā raksta - ka brauc jau uz citu pilsētu un aizmirsa paņemt līdzi. Atvainojās, un teica, ka nosūtīs pirmdien. Bija jānosūta piektdien.
Ir otrdienas pēcpusdiena un prasu - vai nosūtīja ? Atbild, ka jā. Prasu - vai var atsūtīt kodu ? Atbild, ka nepaņēma kvīti vai kas tur, un ka ir nosūtīts, lai es tikai gaidot.
Tad gan sāku bažīties, jo neteica, ka ir nosūtījusi, kodu nevar atsūtīt un lai es gaidot 😀
Bet beigās viss bija ok.
Cerams jums arī būs!
metra112
Es sūtu pēc iespējas ātrāk un pasaku uzreiz, kad varēšu to izdarīt. Ir bijuši gadījumi, kad fiziski pati nevaru iziet no mājām, jo bērni apslimuši utt, bet tad palūdzu vīru to izdarīt. Un mana pieredze rāda, ka sadarbojoties ar pasta staciju, vienmēr uz paciņas uzrakstu adresi un tel.nr, un nosūtu pircējai izsekošanas kodu, jo bija gadījums, kad pārdevu Karcher rokas tvaika tīrītāju un tajā reizē uz pakas neko neuzrakstīju, sms gan pircējai nosūtīju ar kodu. Pēc nedēļas viņa jautā vai esmu izsūtījusi, ka neesot saņēmusi, biju stresā, nesaprašanā. Veicot pamatīgu izmeklēšanu ar PS, noskaidrojās, ka paka ir noliktavā, kurjeram esot beigušās uzlīmes un tāpēc tā nevar tikt nosūtīta saņēmējam, te gan es nesaprotu viņu politiku, ja reiz sistēmā ievadīju visus datus, bet nu ok. Pēc tā atgadījuma ir mācība.
anita-n.
Mana pārdevēja līdz ko pārskaitīju naudu, beidza kontaktēties, pat neuzrakstīja,ka nauda saņemta. Uz manām vēstulēm neatbildēja. Pēc trim dienām es uzzināju viņas telefona numuru un uzrakstīju, kas par lietu. Atbild, ka viņa preci izsūta 3 darba dienu laikā, uz jautājumu, kāpēc par to neinformē pircēju, atbild, tas taču pats par sevi saprotams, jo neviens tak preci somiņā līdzi nenēsā. Uzrakstīja, ka preci pēc tām 3 dienām ir nosūtījusi. Nu redzēšu, vai šodien saņemšu.
janetajumtina
Es cenšos nākamajā dienā,reizēm izdodas tajā pašā,bet visi esam cilvēki ar saviem darbiem,pienākumiem,nesēžam pie pakomātiem ar opciju izsūtīt nekavējoties,tā var gadīties kādā situācijā,kur tiešām jau bija plānots braukt uz pakomātu. Ja ir nogale,tad lieku svētdienā vai pirmdienā,jo 99% gadījumos(pēc manas pieredzes),kurjers nogalē pakas neizņem,izņem tikai pirmdienā.
Retu gadījumu un apstākļu dēļ,ja sanāk ilgāk,tad vēlākais tās ir trīs dienas.
Protams,ir bijuši komiski gadījumi,kur meitene jau tajā pašā dienā sāk brēkt-izsūtījāt? izsūtījāt? Tas nav adekvāti. :)
Vai arī-saku,ka izsūtīšu rīt vakarā,bet jau no paša rīta saņemu vēstules-izsūtījāt,izsūtījāt? :D Ir bijis arī tā,ka ielieku sestdienā pakomātā un svētdienā man jau raksta,ka paka ir pazudusi,pārāk ilgi sūtās,lai es sūtu čekus. :D Ir novērots,ka daudzas ir stipri nervozas šajā sakarā,kaut termiņi tā jau ir nu ļoti īsi :)
Daudzas nemāk lasīt Omnivas darba laikus un domā,ja ieliek paku vakarā,no rīta jābūt klāt un ja nav,atkal sāk satraukties.
Man šķiet,visām dodu izsekošanas kodu,pat tas nelīdz,vienkārši neskatās.

Toties,kad pērku es,man visas akceptē,jā,rīt izsūtu vai vēlākais parīt. Realitātē gaidu nedēļu :D
Man parasti nesteidz,nevienam nelieku skriet uz pakomātu,bet jau sarakstes laikā uzjautāju orientējošos laikus. Neko briesmīgu tajā neredzu,neviens nav pielīmēts pie pakomāta,galvenais ir komunicēt un updeitot.


Nesen lasīju diskusiju krāpnieku forumā,kur liela daļa ļoti uzstājīgi paziņoja,ka VISIEM ir jāizsūta burtiski tajā pašā mirklī,kad nauda ir ienākusi. :D Protams,būtu jau forši,bet vai tiešām ir tāds uzskats,ja esi andelē,tad tas ir vienīgais,kas ar tevi dzīvē notiek? Mēs jau nekad nezinam kurā mirklī kāds meičuks uzrakstīs,ka pērk preci,mums nav jāsēž 24/h pie jau sapakotas pakas un vēlams pie omnivas. Tas nav interneta veikals,te ir dzīvi cilvēki,kuri pārdod savas privātās lietas un iespēju robežās cenšas ātri izsūtīt paku,bet ne jau tajā pašā mirklī/stundā. Vai tad neviena no pārdevējām nestrādā?


Izvērtās gari,bet par šo lasīts daudz,skatoties citu pieredzes un reizēm nesaprotu tās nostājas.






janetajumtina
ooo yeessss,jau cik reizes man ir nākuši atgādinājuma epasti,lai paka tiek izņemta,citādāk sūtīs atpakaļ,jo tūlīt beigsies uzglabāšanās termiņš :D pircējai neesot laiks izņemt,bet laiks ntās reizes dienā prasīt ''izsūtījāt?'' ,ir gan. :D
anita-n.
Es neprasu, lai izsūta uzreiz, lai vismaz uzraksta, kad domā sūtīt. Savādāk sanāk, ka pārdevēja vairākas dienas klusē, neko nedara, bet pircēja ir histēriķe, jo nedēļas laikā nav saņēmusi savu preci. Ja vajag varu kaut nedēļu gaidīt līdz izsūta, bet tad ,lūdzu , paskaidrot, kāpēc tik ilgi gaidīt.
janetajumtina
anita-n. es savu komentāru nebiju domājusi par Tevi,es to rakstīju vispārīgi par savu pieredzi,savām domām,apkārt novēroto. Man ir ļoti žēl,ka padomāji,ka tas ir par Tevi,jo tā nav. Kādēļ,lai es Tevi sauktu par histēriķi? :D Es rakstīju par meitenēm,kuras ir lietas kursā par izsūtīšanu,bet joprojām bombardē.

Šajā gadījumā,protams,mīnuss pārdevējas lauciņā,jo vienmēr vajag painformēt,kā gan citādāk pircējs zina aptuveno laiku,kad izsūtīs paku? To jau nevar izzīlēt.

anita-n.
Nē, Janeta, es nedomāju tevi. Vienkārši pārdevēja lika noprast, ka es pārāk stresoju par to nosūtīšanu. Paciņu šodien saņēmu, bet atkal prece, kas norādīta kā lieliskā stāvoklī ir, ar defektu - jaka ar riktīgu izplēstu caurumu piedurknē :( Man vispār šoks. Nu kā tā var!! Uzrakstīju pārdevējai īsziņu un atkal atbildē klusums.
janetajumtina
Hmm,tādu man andelē neatrod,dīvaini,varbūt man abas kreisās rokas un nemāku atrast.
Nedomāju,ka bildēs ir jālien ar lupu,tieši tam ir norādīta sadaļa,kurā norāda preces stāvokli un/vai pieraksta aprakstā sīkāk kas un kā.
Informē,ko atbildēs,jo Tava priekšnojauta ir bijusi stipri precīza par to,ka pārdevēja ir aizdomīga pašā būtībā.
janetajumtina
un vispār-vai tad kāds vēl ņem čekus? Visām pakām,kuras formē internetā,ir izsekošanas kodi.Kādēļ ņemt un glabāt papīrus,ja tas pats kods ir internetā? Nezinu nevienu,kurš izvēlas salt pie pakomāta padsmit minūtes,meklējot reģionu,maksāt ar karti,gaidīt,kamēr lēnais pakomāts sāks strādāt. Kad noformē internetā,pie pakomāta paku var nosūtīt max 15 sekundēs un arī čekus nevajag,viss ir pieejams online ļoti ērtā veidā. Lai gan,reizēm redzot milzīgās rindas pie pakomāta,tomēr vēl ir cilvēki,kuri izvēlas salt un ilgi stāvēt pie pakomāta,tā gan man ir nesaprotama izvēle.

Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.