Каталог

Negodīga pārdevēja

Iegādājos no ANNA PAULA PURNIŅA Tommy Hilfiger somu. somas aprasksts neatbilda somas patiesajam stāvoklim. Pirkšanas procesā, pārjautājot par defektiem, visi netika uzrādīti, bet vēlāk pretenziju saņemšanas laikā, teica, ka bildēs vajag skatīties. Sludinājuma bildēs ko tādu var arī noturēt par izgaismojumu, ēnu u.t.t., tāpēc jau tiek pārjautāts. Jautājumu risina agresīvi un ar personalizētiem aizskārumiem. Pat ar ieteikumiem te nerādīties :)
Acīmredzot pārdod lai tik būtu nauda saņemt. Iemānīto preci atpakaļ neņem, jo tā ir norādīts profilā un tas, ka kaut kas nav kā pēc viņas apgalvojumiem varēja saprast, vairs nav viņas problēma...Pēc pārdevējas vārdiem ja odere laba, rāvējslēdzējs strādā, tad soma ir laba. Kā defektu norādīja tikai švīkiņu, somas apakša esot labā stāvoklī...bet realitāte bija cita (skat.bildes). šādas nolietojuma pakāpes tomēr ir jānorāda, īpaši, ja pārjautā.
skumji, ka ir tāda bezatbildības un bezkaunības pakāpe.
skridzss
Skatos šitā kundzīte jau iepriekš ar ir likusi forumā krāpniece u.t.t Arī iepriekš atnākuši soma nodilusi un kas tik ne. Varu teikt vienu šeit ir andele, ja nepatīk tak pērciet veikalā, nevis pa laikam pasūta no kādas somu un viss tik slikts ka ārprāts un taisa diskusiju forumā.
dzidziss
Izlasīju diskusiju, apskatīju pārdevējas Annas bildes. Normāla soma ar lietošanas pazīmēm. Bildēs VISS ir redzams. Pati tirgojos un man liekas, ka viss ir korekti. Protams, nevaru spriest par privāto komunikāciju, bet kas attiecas uz somas vizuālo stāvokli, tad man liekas, ka cena atbilst somas stāvoklim. Ir redzēti trakāki gadījumi, kur mēģina noplēst 20+ € par somām, kur ir reāli caurumi 😁
Комментарии к теме закрыты.