Pārdevēju vērtējums, Ziemassvētku iepirkšanās

Sveikas!
Vai jums ir sanācis nopirkt preci no pārdevēja ar super labām atsauksmēm, bet saņemtā prece nepavisam nav lieliskā stāvoklī?
Gatavojām paku bērniem, kam nepieciešama palīdzība - apģērbs, kāda rotaļlieta utt.
Vairākas kolēģes nolēmām nopirkt labas, kvalitatīvas, lietotas rotaļlietas, apģērbu.
Saņēmām Didriksona jaku ar nobružātām, mazliet netīram piedurknēm, jakas malām, noteikti ne pēc viena bērna. Šo bija kauns likt pakā. “Tas tik normāls nolietojums, kas es uz jaunu cerēju?”
Debenhams jaka meitenei atsūtīta ar maizes gabaliņu un smiltīm kabatās. Šeit satīrot viss ok.
Jauna cepure un šalle ar cigarešu smaku. Šo paņēma atpakaļ, bet atstāja TĀDU atsauksmi manā profilā. Uh! Pēc divām nedēļām pamanīju, ka atsauksme dzēsta.
Apģērbs meitenītēm ar pleķiem un maziem caurumiņiem. Šo pakā nevarēja likt. Pārdevēja nemaz neatbildēja.
Apģērbs, kas smaržo pēc humpalām. Šo pārdevēja paņēma atpakaļ, atvainojās.
Puzlei trūkst gabali. “Tā gadoties, atpakaļ nepieņēma.”
Grāmatas ar plēstām lapām. “Tā tiešām gadās, ja gribu jaunas, lai dodos uz grāmatnīcu.”
Lego saņemts ar matiem, ēdienu drupačām, ar plastalīnu un sakrāsotiem gabaliņiem. “Neesot jauns, tas normāls nolietojums!”
Šīs preces bija norādītas kā lieliskā stāvoklī esošas.
Mani standarti par augstu? Saņemto skatījām kopā ar kolēģēm un bijām vienisprātis par preču stāvokli.
Tā tiešām ir norma??? Ka tik iesmērēt citam un tālāk vienalga?
Visām tik labas atsauksmes, nerodas pat aizdomas, ka atsūtīs preci sliktā stāvoklī.
Rakstīt sliktas atsauksmes un tad saņemt čupu tādas atpakaļ, ka esam neadekvātas pircējas?
Tik skumji palika :(
Lai nav tikai sliktais - mēs saņēmām arī patiesi super lietas, ļoti adekvātas cenas, skaisti iesaiņotas, izmazgātas, smaržojošas, tā, ka nav kauns nodot tiem, kam patiešām vajadzēja.
rita-kl
Sveiki, izlasīju un palika skumji..... Man arī gribas izteikties par vērtējumiem. Kad pèrku vai no manis pērk, bieži izlasu vērtējumus un arvien biežāk tie man rada neizpratni - pircējai salikti nu super novērtējumi..... Tad kāpēc pērkot no manis pircēja (protams tās ir mazākā daļa) uzvedas pavisam savādāk - piesakās, saņem kontu, uzraksta pat uz kurieni jāsūta un klusums,dienu, divas....Redzu ka visu laiku ir Andelè, bet pērk citas preces. Uzrakstīt taču var-pārdomājušas,nav garastàvoklis utt. Es to uzskatu par necieņas izrādīšanu un slikti, ka nevar ielikt novērtējumu kamēr prece nav nopirkta. Tagad es vienkārši tādas pircējas "atkabinu" no sevis, lai pērk citur.
Bet paldies tām jaukajām daudzajām pircèjām kuras ciena manu un savu laiku!!
skridzss
Pēdējā laikā tā arī ir kad drēbes atnāk drausmīgas. Ne vienmēr,bet ir atnākušas ar kaķu spalvām un drausmīgu cigaretes smaku, kuras vienkārši jāizmet ārā. Un jā atsauksmes ir saliktas labas, bet patiesībā, ka nav kauna tādas izsūtīt otram cilvēkam, liekas ka no miskaste s izņemtas. Un drēbes ar sliktu smaku uzdzen šermuļus un sliktu dūšu, tādas tik uz miskasti es nesu. Ir lietas tiešām atnāk izmazgātas, tīras prieks saņemt. Bet pēdējā laikā nu drausmas un jā atbild viss lieliskā stāvoklī, bez defektiem,tik pērciet un tālāk met ārā. Kā tik iesmērēt un naudiņu saņemt.
zane-f
Jā, piekrītu ir daudz netīrīgu cilvēku, kuram tas viss liekas pilnīgi normāli. Nu kas tur pāris kaķu spalvas un cigarešu smaka...pats tādā vidē gadiem dzīvo, pieradis un viss kārtībā. Un ja pretī tāda pati pircēja, tad viss sakrīt, veiksmīgs darījums.
juspi
Nevajag uzreiz pircējas pazemot. Manī, kad kārtējā "neveiksmīgā" paciņa sasniedz, arī uzvirmo dusmas. Kad preces kvalitāti papildina vēl kādi faktori - lieku proporcionāli mazāku vērtējumu. Ko panācu? Ka man par pārdevējai taisnīgi piešķirtajām 4 un 2 zvaigznēm, pārdevēja ieblieza 1 zvaigzni kā pircējai. Un pie citas pārdevējas manis apkrāpšanas mēģinājumā, viņa atļāvās mani izsmiet un uzrakstīt garu tekstu par manu "nepareizi izvēlēto ceļu dzīvē", jo man (re kā!) sliktas atsauksmes kā pircējai. Administrācija apkrāpšanu noignorēja. Un politikas - ja pircējs var pierādīt, ka prece nav laba, tad pārdevējs nedrīkst atriebties ar zemu vērtējumu pircējam andelei NAV.

Pēdējās paciņas saņemtas šonedēļ:
- ziemas mētelis dēlam (bez defektiem) atverskapī - patiesībā mētelis nav pārmazgāts pirms pārdošanas, un tik biezu nezinu kā mazgāt šādos aukstumos, varbūt pavasarī tik izžūs. kabatā austiņas. gar kabatām un zem rāvējslēdzēja lente ar baltiem uzrakstiem - visi uzraksti saplaisājuši, daļa gabaliņu jau atkritusi. rāvējslēdzējam 2 milzīgi kuģīši - abiem nobružāta krāsa. pārdevējai tikai max. atsauksmes. uz manu vēstuli neatbildēja 3 dienas. pazemināja pat cenu mētelim, bet manu pieteikumu ignorēja, kamēr brutāli nepieteicos VISĀM viņas precēm. Atstāja kontu bez vārda/uzvārda un atkal pazuda. tirgo jau ilgi, nav pirmais darījums. 18.01. pieteikto Steidzami mēteli saņēmām tikai 28.01.

- Lego komplekts andelē, ideālā stāvoklī visas detaļas uz vietas. - patiesībā trūkst 1 detaļa. figūra saraustīta gabalos - nav izjaukta. salikta 2 maisiņos brutāli aizlīmēta kastē. viens no maisiņiem jau pamatīgi saplēsts bija. kas bija - tur iemeta un nosūtīja. deta;las nevarēja pārskaitīt, jo paši nebija izjaukuši.

Lego komplekts ss - ideālā stāvoklī, visas detaļas. patiesībā 6 detaļas trūkst. figūras daļēji izjauktas (tad pārdevēja pat nevarēja pārskaitīt detaļas, ja nav izjaukusi figūras) viena no instrukcijām salīmēta ar līmlenti. kaste bija atplēsta, tad ar tonnu līmlentes salīmēta. detaļas un figūru gabali vienkārši sabērti kastē ar matiem (suņa vai vīrieša mats un gari saimnieces mati (spriežot pēc bildes whatsappā)). pārdevēja pat nav atvainojusies. paziņoja, ka viņas dēls teica, ka visas detaļas bija (neizjauktas figūras!!!) un tas ir mans bērns šīs 6 detaļas pazaudēja. (bērns pat nav redzējis kastes saturu, jo skaitīju un jaucu pati). ka instrukcija nebija saplēsta. aizsūtīju bildi - viņa neko neatbildēja. ka bija jābrauc (uz rīgu tikai šī lego dēļ) pašiem skatīties, bet es izvēlējos sūtīt. (droši vien arī sēdēt viņas dzīvoklī, jaukt un skaitīt detaļas...)

ziemas zābaki jauni 37.izm. andelē - tiešām jauni tikai izmērs 34.-35.izm., nevis 23.5 cm pēda, bet tikai 22-22.5 cm. paveicās pārpārdot tajā pašā dienā, piebrauca ar bērnu, pielaikoja un derēja pirmklasniekam ar pēdu 21.5 cm (man bērnam 22.5 pēda 4.klasē, kam der 37.izm.) pārdevēja garumu nekomentēja, bet bija tik pieklājīga, ka ieliku 5 zvaigznes. tikko sākusi andeles andelēšanos. negribējās bojāt statistiku.

TMNT liela automašīna andelē - viss ideālā stāvoklī, nekas netrūkst. - patiesībā te var DAUDZ ko rakstīt, sākot ar trūkstošajām margām un izpūtējiem katrā pusē, uzlīmēm, palauztu plastmasu (kļuva pat balta no locīšanas) un karstuma deformētu apakšu. atsauksmes pārdevējai ideālas. ko darīt ar savu atsauksmi vēl nezinu.

Grāmata - tiešām jauna un ātri saņemta, bet nevaru atstāt vērtējumu, jo tā joprojām man ir tikai Rezervēta un manis atstātā atsauksme neuzrādās pie pārdevējas.

Žurnāli Ilustrētā.. 100 gb (2 pakas) par šokolādi andelē - ideāli. viss labi sapakots un ātri nosūtīt. Žurnāli lieliskā stāvoklī.

Pēc visām šīs nedēļas pakām pateicu bērniem, ka vairs neko nepirkšu.
Jā, pieteicos tagad 2 bērnu grāmatām, bet tās izskatās OK, un pāris drēbēm pa māju no vienas pārdevējas, kur vilšanās diez vai iespējamas.

Pazudusi jebkāda vēlme iepirkties.

Everybody lies. /Dr.House/
skridzss
Tur jau tā lieta ne visas pircējas ar ir sušķes un saņemot mantu viss ir rožaini un jauki un liek labas atsauksmes un dzīvo uci puci, viss ideāli.... Es personīgi atsauksmes lieku, kad tiešām atnāk tīras un nesaplēstas drēbes un ieliku 5 zvaigznes. Bet ja atnāk, kuras jāsviež ārā, tad priekš kam man likt sliktu atsauksmi, ka iepriekš bij meitenēm pieredze, saņemt pretī sliktu atsauksmi, kad esi slikts pircējs u.t.t Tad labāk nelikt neko... Ne visi atsauksmes liek un neviemēr..
Līga 🌸
Man nebija doma pazemot ne pircēju, ne pārdevēju. Drīzāk pārdomas par visu šo. Man tiešām žēl par Jūsu pieredzi, jo ļoti labi zinu to sajūtu. Atceros sēdējām ar kolēģēm pauzē, dzeram kafiju, galdam pa visu stāv mūsu Andeles pirkumi un nevaram saprast ko ar to visu darīt. Mums visām kopējais mīnuss bija 120!eiro. Nu nevarējām tālāk šo visu vienkārši nodot. Jā un tā bezspēcība - ieliec sliktu atsauksmi un tiec par to pats sodīts.
jamaika
Ir bijis visādi, bet nu ne tik traki. Vistrakāk , izskatās, ka ir ar bērnu precēm, tas tiešām skumji.

Esmu sapratusi, ka te daļa tirgo, ka tik notirgot - feikus, saplēstas, netīras drēbes. Un tāda kategorija, laikam būs vienmēr. Tāpat kā ir godīgi, tīrīgi kārtīgi cilvēki un blēži, krāpnieki.
Es cenšos nemeklēt dārgas, modīgas, brendu preces un esmu sev pieņēmusi, ka , ja nu kas, tā summa nav tik liela, lai bendētu nervus. Te kā dzīvē - kaut kur zaudē, kaut kur - vinnē. Bet vienmēr , protams, gribas - pa smuko.
Lai visam jauka un veiksmīga andele un iepirkšanās.
juspi
Atvainojos, bet daļēji nepiekritīšu. Katrai precei - savs pircējs. Kāds meklē bērnu kombinezonu kalniņam Huppa pa 20 EUR, bet cits raksta, ka zābaki domāti bērnam pagalmā spēlēties un nepiedāvāt ne glaunus, ne dārgus, jo tikai līdz sezonas beigām jāiztur.

Man arī piedāvājumā ir gan gandrīz jaunas drēbes, gan stipri palietotas, bet pagalmam derēs - attiecīgi defektu apraksts un cena. Šāds apraksts "godīgi, tīrīgi kārtīgi cilvēki un blēži, krāpnieki" der tikai pasakām, vai nu tikai pozitīvs tēls, vai nu dzimis nelietis. Es godīgi rakstu par defektiem, un godīgi lieku zemāku cenu nekā labām drēbēm. Bet, ja apģērbs vairs neizskatās kā "pilsētas variants", nenozīmē, ka esmu krāpniece un šāds silts un vesels ziemas kombis ar pabalējušu krāsu jāmet miskastē.

Neesiet tik kritiska pret cilvēkiem, kas tirgo arī 2. un 3 šķiras drēbes, un pret tiem, kas tās tiešām pērk bērniem dauzīt pa pagalmu, ja jau humpalas ciet.
juspi
Ar pazemošanu domāju, ka "ja citas pircējas neliek sliktas atsauksmes vai lieks labas sliktai pārdevējai, tad tās pircējas pašas ir sušķes". Nē, dažreiz žēl likt, dažreiz jau viss līdz brošai, citreiz no pārdevējas izturēšanas jau saproti, ka, saņemot sliktu atsauksmi nevajadzīgs skandāls neizbēgams.
juspi
Ja vēl domāsiet atkārtot ar kolēģiem šo ZS akciju, iesaku visu pirkt gada garumā un vienmēr tikties ar pārdevēju preces novērtēšanai. Tiktāl, ka skaitīt puzles gabaliņus uz vietas. Izstāstot šī gada stāstu, jebkurā normāla pārdevēja Jūs sapratīs un ļaus. Lai veicas!
ivetak
Vispār pie drēbēm līdzās opcijām ,,jauns", ,mazlietots", ,,lietots" vajadzētu ieviest opciju ,,tīrs" un ,,nemazgāts". Riebjas, ka pasūti bērnam, piemēram, vējjaku, bet piedurknes netīras, speķainas, zābakus, bet zoles ar zemi un iekšpuse netīra. Citu cilvēku bērni nav kaut kādi bomži, kuriem der mantas jebkādā stāvoklī. Ja gribēšu ,,pagalma variantu", apkārt pilns ar humpalām, kur var nopirkt par 2 - 3 eironaudiņām (ne par 20 - 40) tādas lietas un vēl labākas. Vai tiešām pieaugušus cilvēkus, sievietes, jāmāca, ka mantas pirms pārdošanas vajag sakopt?! Tak elementāri, es pat ziedojumu kastēs metu tīras mantas! Tas atsit jebkuru vēlēšanos pirkt kaut ko bērniem, jo pēdējā laikā katra trešā pasūtītā bērnu lieta ar defektiem, labāk samaksāt vairāk, bet nopirkt normālu.
Piekrītu...es arī ar sliktu pieredzi, diemžēl. Pērkot drēbes bērnam, sludinājumā norādīts, ka ar trūkumiem. Bet trūkumi var būt nenozīmīgi, kaut kur savēlies audums, pabalējis utt. Un parasti arī norāda trūkumus, tad arī var izvērtēt, vai der šādas mantas. Es, savukārt saņēmu pilnīgi visas drēbes ar neizmazgājiem milzu traipiem un caurumainas. Kā arī, es šādas drēbes nedodu pat labdarībai, kur vēl naudu prasīt. Visu izmetu miskastē. Necieņa pret bērnu.
viss-lets
Varbūt ne pa tēmai mazliet, bet esmu mazliet nepatīkami pārsteigta par cilvēku attieksmi par to, ko nozīmē labā stāvoklī, es norādu drēbēm labu stāvokli, kad tās ir nēsatas,ir krāsa pabalējusi vai izstapijies, kaut kur suņa spalva iespējams pielipusi, ko neesmu pamanijusi utt
Un TIK nepatīkami ir saņemt vērtējumu sliktu,par to, ka esmu norādījusi LABĀ STĀVOKLĪ, uz jautājumu kāpēc man ielikat 4 zvaigznes vai mazāk, atbilde ir - NEPATIKA, BET DREBEI NE VAINAS
PŪCIŅA PELIPUSI uc, manuprāt, nenozīmīgi, vēl jo vairāk,, kad esmu norādījusi preces stāvokli!!!!!!!! Aaaaaaa....
Un vēl viens interesants vērtējums..
3 zvaigznes par to, ka vēl nav saņemta prece, nu baaaaac, ir taču profilā man rakstīts, ka izsūtu 1-3 dienu laikā!!!!! Kodu VIENMĒR NOSŪTU!!!!!! Jāseko taču pašiem līdzi, es nesekoju nosutitajam pakām līdzi..
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.