KRĀPNIECĪBA CAUR OMNIVU!

Labdien! Šodien pieteicās pircējs (krievvalodīgs pajauns vīrietis), kas vēlējās nopirkt Lego automašīnu. Teica, ka pasta izdevumus apmaksās pats, man atnāks links, kur jāaipilda kartes dati un viņš pārskaitīs naudu. 3 x meģināju, bet kodu no Omnivas nesaņēmu (savus kartes datus visus aizpildīju). Rakstu viņam watsapā, saka, lai pamēģinu ar citu karti. Saku, ka citas nav. Jocīgi no sākuma likās šāda shēma, nekad par tādu nebiju dzirdējusi. Sazvanīju Omnivu - tas nav viņu pakalpojums, uzdarbojas krāpnieki!!!! Bankā karti nozlēdzu. Tas pats esot bijis ar DPD. Nevienam nedodam savus kartes datus. Vīrietis uzreiz pazuda, kad pateicu, ka tā ir krāpniecība, numurs nav aktīvs.
R.B.
Guna, bet pasai jau UZREIZ nelikas aizdomigi, ka prasa kartes datus?! Par to tacu runa visur un vienmer "NEKAD nedodiet savus kartes datus aizdomigiem cilvekiem vai neievadiet nepazistamas lapas", nu elementara drosiba katram ir jaievero.
Sledziet karti, pasutiet jaunu un turpmak ieteiktu atvert banka kontu, kam piesaistita karte tiesi pirkumiem. Kad noskatat kadu preci mazak pazistama iveikala vai tomer velreiz gadas sads saubigs darijums, vismaz uz kartes bus tikai ta konkreta summa nevis visi lidzekli. Ir bankas, kas kartes blokesanas gadijuma uz bridi bloke ari konta esosos lidzeklus, piemeram, Luminor, tapec jadoma par sadam situacijam jau ieprieks.
Paldies, protams, par bridinajumu.
upmalite
Likās, un zvanīju, un prasīja, kas tas ir, ka nekad neko tādu neesmu dzirdējusi. Tāpēc arī Omnivai zvanīju, bet dati jau bija ievadīti :) viss beidzās labi, policijai rakstu iesniegumu, varbūt pēc tā nummura var kaut ko atrast.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.