Negodīgi tirgotāji

Vēlējos iegādāties 5 tasītes par 15 euro no Sarmas Tomilovas. Piedāvājot šo pērli, pārdevēja nenorādījāt, ka tasēm ir atsitumi(skat. foto). Bija minēts, ka prece ir lietota, bet sīkāk problēmas netika aprakstītas. Par šādu cenu es šo preci nepirktu, ja būtu informēta par trūkumiem. Sūtījums bija iepakots labi, tādi bojājumi nevar rasties transportēšanas laikā, tie ir radušies ilgas lietošanas laikā. Ir tikai 2 nevainojamas tasītes no 5. Pārdevēja argumentē, ka krūzītes ir senas, bet sens nenozīmē sists. Uzskatu, ka tiku maldināta un man ir izkrāpti 15 euro.

juspi
Jūs prasījāt par defektiem, pērkot traukus?
Jūs izteicāt savu sašutumu pārdevējai, saņemot paku?
Ko atbildēja pārdevēja? Dažreiz pārdevējas ņem atpakaļ bojātu preci.

Man tā gadījās 1 reizi. Bija norādīts, ka prece bez defektiem, bet saņemot apavus uzreiz ieraudzīju,
ka zole saplaisājusi. Nobildēju, aizrakstīju.
Pārdevēja atvainojās, paņēma atpakaļ, uzreiz atskaitīja atpakaļ saņemto, man tikai
sanāca otro pārsūtīšanu zaudēt. Ticu, ka viņa nepamanīja zoli, jo no augšas viss bija OK.
Pat neatstāju sliktu vērtējumu, jo ticu, ka tā bija nejaušība.

Savukārt bija reizes, kad neatstāju sliktu vērtējumu, jo pati nepajautāju, vai ir defekti.
Defekti bija, un nediskutēju ar pārdevēju, jo mana kļūda, pašai vajadzēja prasīt bildes un jautāt.
Pārdevējas bieži neraksta par defektiem konkrēti, jo tad mazāk pircēji interesējas par preci.

Žēl, ka neizdevās pirkums.
renate.balode
Uzskatu, ka pārdevējam par trūkumiem jāinformē pie preces apraksta, pretējā gadījumā tā ir pircēja maldināšana.Bija norādīts - prece labā stāvoklī. No pārdevējas atvainošanos nesaņēmu, piedāvāju problēmu risināt mierīgā ceļā, bet saņēmu atteikumu.
juspi
Skaidrs, tad tēmai tiešām ir pamats.
Man katrs otrais pirkums (lieliskā stāvoklī, bez defektiem vai pat jauns) atnāk ar nepaziņotu defektu. Kaut gan aprakstā raksta, ka defektu nav, un es vēl pārjautāju. Gadās, ka nepajautāju, tad uzskatu, ka pati vainīga.

Receptes nav. Vērīgāk pētiet bildes, Vairāk prasiet pārdevējiem (kaut gan gadās tādi pārdevēji, ka šķiet, ka tu, kā pircējs, viņus baisi apgrūtini. Atbild īsiem ne-teikumiem, ar kļūdām, bez pieturzīmēm, ka vispār grūti saprast, kas i ko.)

Bet te var vismaz pajautāt. Internetveikalos vispār pasaka - mums šādas informācijas nav, mēs zinām tikai to, ko jūs redzat mūsu pustukšā lapā.

Tiešām žēl, ka palikāt bez karotajiem trauciņiem. Turaties! 🌞 🤗
juspi
Ziemas sākumā ieraudzīju piedāvājumos tādu dubļonkas tipa plānu mētelīti bērnam. Izmēri derēja, izskats arī, cena arī patīkama - rezervei būtu labs. Pieteicos, cik atceros, man pat rekvizītus atsūtīja. Bet tad ģimenē sākās slimošana un darbi, un kādu laiku es negāju mandelē. Bērni sev mantiņas vēl apskatīja, bet sarakstes aprima. Kad visi bijām veseli un ķeramies pie garderobes papildināšanas, izrādās, ka mētelītim tika divkāršota cena (acīmredzot mans sludinājums beidzās, tad pārdevēja ielika jaunu par lielāku cenu). Tad pazuda. Nospriedām, ka nekas. Tad laiku pa laikam vēl redzējām šo mētelīti, bet vairāk nerakstīju - bija neērti, ka sanāca pazust, un atgriežoties negribējās maksāt vairāk. Bet februārī mētelītim cena nokrita divreiz zemāk nekā bijasākumā, kad taisījos to pirkt. Turklāt paciņu varēju papildināt vēl ar vienu apģērbu komplektu bērnam. Aizrakstīju. Pārdevēja neko man nepārmeta. Visu mierīgi sarunājām un vakar jau izņēmām paku. Kaste kā balles kleitām. Iekšā rūpīgi viss salocīts un sapakots. Tīrs, smaržīgs un ar dāvanu. Atzīšos mega paka man izmaksāja tikai 4 EUR. To visu pakojot laukā, man pat bija neērti, ka par grašiem saņēmu šādu brīnumu. Bērns sajūsmā par mēteli.

Un šādus stāstus vēl varu izstāstīt. Gadās pilnīgi fantastiskas pārdevējas un pircējas, saziņa ar kuram un kuru paciņu saturs pārsniedz gaidīto un pozitīvi uzlādē visai dienai. Viņas lieliski komunicē, neko neslēpj, apdāvina ar savu uzmanību un rūpību. Tik patīkami saņemt paciņu ar šādu labu enerģiju un vēlējumiem.

Es arī dažreiz saku - viss, vairs nekad un neko. Bet tad atrodas šāda PĒRLE un esmu gatava skatīt jaunus sludinājumus.

Iesaku sākt kritiskāk pētīt interesējošas preces, bildes, uzdot vairāk jautājumu. Ja intuīcija pretojas, ja jūtat, ka labāk nevajag, tad atsakāties no pirkuma. Kaut kur vēl kļūdaini pirkumi būs. Bet būs arī pozitīvi brīži, un, galu galā, paklačošanās ar mums, meitenēm, te forumā 🤗
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.