Pirkumi/pakas un Covid vīrusiņi

Kādu laiku jau prātoju, un ievietošu šo nepopulāru tematu.
Ja ticat, ka vīruss eksistē, tas loģiski dzīvo kādu laiku arī uz virsmām.
Pērkot preces, pat netiekoties, nav bail saņemt pakas, kuras varēja nākt no inficētas ģimenes/mājas, vai caur kādu inficētu piegādes operatora darbinieku?

Aizdomājos, jo daudzi slimo bez simptomiem, respektīvi neapzināti nosūta citiem paku ar vīrusiem.
Vai pat slimo.
Gribēju iegādāties džemperi no pārdevējas Daugavpilī. Tā atbildēja, ka slimo, vēlāk atbildēs.
Pēc pāris nedēļām atbildēja, bet man palika bail.. a kā es zinu, ar ko viņa slimoja? Vai, kas pa ceļam grābstīsies ap to paku?
Neomulīgi kļuva.
Dzēsts lietotājs
Šis arī man šķiet aktuāls jautājums. Lai cik tas nebūtu neērti, pēdējās lietas pērkot es jautāju arī par pārdevējas veselību. Protams, atradīsies, kas teiks, ka var samelot, bet šeit viss iet uz savstarpēju uzticību. Es personīgi esmu pārbaudījusies, rezultātu varu nosūtīt pircējām, smaržas, garšas ar vietā, tāpēc nebaidos pārdot 👍 savukārt, par omnivas paciņu piegādātājiem, man patīk, ka viņi izņem un ieliek paciņas cimdos un ar aizsargmasku 😉
mmeldrs
Esmu par to domājusi un atradusi risinājumu. Izpakojot paciņu, maska virsū, paciņas iepakojums uzreiz ceļo ārā uz konteineru, bet pati pērle (ja iespējams) veļasmašīnā. Maska nost, rokas ar ziepēm un atliek vien cerēt, ka piesardzīva ir piesardzības pēc.
juspi
Paldies liels par padomiem! Ļoti pareizi un pārdomāti. 😷🧤🧼💧 Es savukārt tikai baiļojos, bet, tā kā jāzina, ko nopirkusi - pakoju uzreiz vaļā, riskējot. Ne visu var iemest mašīnā - grāmatas, dubļonka 📚🥾utt. Ļoti patika variants ar cimdiem un masku.

Noteikti ir grūti pajautāt pārdevējai par veselību. Saskaros ar to mūzikas skolā, kad mani "atšuva" visi. Skolotāja novembrī bija saslimusi, un atgriežoties paziņoja, ka nav viņai jāatskaitās par savu veselību. Ne viņa, ne skola, ne Izglītības kvalitātes dienests nepalīdzēja. Bērnam jāiet uz stundu🎻, bet es nezinu, vai nedēļu noslimojusi skolotāja nav vīrusa nēsātajā. Jo skolotājai nav jāuzrāda ne skolai ne vecākiem zīme vai negatīvais tests, ka tas nav bijis Covids. Tagad tāda privātuma politika, ka cieš klients. Jebkur.
maija1984
Vīruss eksistē, un? Bija, ir un būs nospļauties. Taisiet psihozi, kur tā jātaisa, nevis no vīrusa ar smieklīgi mazu mirstības procentu, kura fonā tiek pārdalīta vispasaules sile.

P.S. Pats vieglākais vīruss, ar kādu nācies sastapties. Kā arī plašajā paziņu lokā (tai skaitā lērums riska grupu) no n-tajām pasaules valstīm, nevienam nekā smagāka par gripveidīgiem simptomiem.
P.P.S. Šausmu stāsti par miroņiem neinteresē, jo ķieģeļi arī dažreiz krīt. Izrociet zemnīcas un sēdiet aizsargtērpos visu atlikušo dzīvi.
juspi
Cik atceros pētījumus, arī ilgāk par 3-5 dienām, tiešām atkarībā no materiāla, turklāt iet bojā gaisa/gaismas ietekmē. Tumšā bezgaisa aizskočētajā 3 slāņos maisā domāju, ka dzīvo ilgāk. Un paciņas mēdz nākt arī 3.dienā.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.