Viļņaini mati

Sveikas! :)
Rakstu tām, kam dabiski ir viļņaini mati un zin, cik grūti iet ar veidošanu.
Pēc mazgāšanas mati pūkojas vai izskatās ne taisni, ne lokanu, citreiz atkal pēc pūdeļa, ja pārāk ilgi žāvē 😅

Kādi ir jūsu iecienītie produkti un kad tos lietojat (sausos, slapjos matos)?

Meklēju produktu, kas matus padarītu zīdainus un ļautu dabiski lokoties.

Pēc visa kas ir izmēģināts vislabāk strādā tas, ka matus neizžāvē līdz galam un slapjos matos iepūš Gliss Kur kondicionieri.

Protams vislabāko efektu var panākt ar lokšķērēm un taisnotāju, bet ikdienai tas nav labs variants.

Varbūt zināmi kādi eko produkti?
mauricija
Sveika! Dzīvoju pēc jau pieminētās cgm metodes- pa īstam no pagājušā gada novembra, daļēji- precīzi gadu. Svarīgākais ir dziļās maskas (mitrinošas un proteīna). Tiešām ļoti svarīgi neizlaist masku likšanu.
No LV piedāvājuma maz kas mums der, bet atrast var. Iesākumam ļoti labi der Garnier hair food maskas.
Šampūni bez silikoniem, parabēniem un citām drazā'm, kas sausina.
Slapjos, pilošos lieku leave in kondicionieri (arī to pašu hair food var, viņš labi der gan kā maska, gan kondicionieris, gan leave in- šis vispār ir svarīgi, jo kamēr īsti nesaproti, kas Taviem matiem patīk, tērēt čupām naudas, nezinot rezultātu, nav prātīgi).
Ar pārējo vēl aizvien eksperimentēju- lieku kremu, kas lokas aktivizē, želeju, reizēm arī putas vai tikai putas. Ziemā visu liku slapjos, tagad apžāvēju un tad veidošanas līdzekļus.
Žāvē tikai ar difuzoru un ne lielā karstumā vai ļauj pašiem žūt.
Meklēt atbilstošus līdzekļus var www.curlscan.com
Starp citu, ja iepērkaties ASOS, tur ir Shea moisture produkti, kas ir daudzu cgm dzīvesstila piekritēju atzīti, man arī patīk :)
charmantelle
Man palīdz ielikt eļļu matos pirms to mazgāšanas, vislabāk atstājot uz nakti. Vajag paeksperimentēt, kādas eļļas matiem patīk vislabāk. Maniem labi der makadāmijas eļļa, arī DNC paciņu eļļas (var nopirkt Drogās), zinu, ka citiem ļoti patīk kokosriekstu eļļa. Personīgi maniem matiem nepatika CGM metodes un co-washing, taču cenšos izvairīties no šampūniem ar stipriem sulfātiem, vairāk priekšroku dodot produktiem ar dabīgu sastāvu. Vienmēr matu maska, arī eļļa matu galiem. Nežāvēju ar fēnu, nelietoju taisnotāju, lokotāju, būtībā izvairos no jebkā, kas varētu lieki sausināt matus, jo no tā arī rodas tie pūkainie, nekārtīgie mati. Esmu dzirdējusi arī labas atsauksmes par Olaplex, taču pati neesmu vēl izmēģinājusi.
mauricija
Tikko izgāju Olaplex kursu. Dalītas jūtas. Ja no cgm viedokļa, nemanīju, ka loku veidošanos tas ietekmēja, kā mēdz apgalvot. Par atjaunošanu, hm, arī nezinu. Jā, palika mīkstāki, bet pēc labas un ilgas maskas noturēšanas matos efekts krietni līdzīgs.
Ilgtermiņā? Lasīju, ka efekts turas ap mēnesi, tātad realitātē tikai kosmētisks efekts sanāk.
Lasīju, ka Curlsmith jaunais līdzeklis tiek salīdzināts ar Olaplex un daudzas apgalvo, ka labāks. Būs jāpamēģina.
Par co-wash cits stāsts. Iedziļinoties amerikāņu rakstītajā, ir skaidrs, ka co-wash principā ir veids kā noildzināt pilnas rutīnas mazgāšanas dienu. Kāda jēga? Tāpat tu ieklāj matos un skalo, veido, fēno...ok, sanāk laika ziņā kaut kāds ietaupījums, drusku... Bet pa lielam tas viss. Bez tam, mūsu platuma grādu mati lielākoties piesaucami pie wavies un ir atšķirības kopšanā nekā curly matiem.
wgm metode arī pasaka, ka co-wash wavies matiem nav īsti piemērots.
Cik esmu mēģinājusi, tā arī ir, ar co-wash nevar īsti izturēt tik ilgu laiku kā normāli mazgājot, ātrāk taukojas. Tomēr esmu iegādājusies Curlsmith co-wash ko lietot vasarā, kad, piemēram, pēc peldes vai vairāk svīstot, tāpat matus sanāk mazgāt biežāk.
Dāmas, vispār Facebook ir izveidota grupa Latvijas cirtainajiem, nav sevišķi aktīva, jo maz vēl sekotāju un kaut kā tur īsti neviens negrib dalīties, bet jo būsim vairāk, jo labāk sanāks komunicēt.
Zinot, ka ar matu līdzekļiem eksperimenti notiek pie cgm, grupā atļauts arī pārdot un pirkt www.facebook.com
moonies
Sveika. :) Man ir viļņaini/ čirkaini mati un pēc mazgāšanas matus nekad nežāvēju ar fēnu, es ļauju viniem pašiem nožūt. Kad mati ir sausi, tad viņus arī nedrīkst ķemēt, jo ķemme izjauc cirtas un padara matus pūkainus. Ceru, ka palīdzēs. Nelietoju nekādus produktus izņemot šampūnu un balzāmu. Varu atsūtīt manu matu bildi ja interesē.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.