Omniva it ka pazaude paku

Sitiuācija - noperku nelielu pirkumu, Man ir tikai izsekošanas numurs , kuru man iedod tikai , kad prece nepienāk. Pārdevēja stasta , ka visu noradijusi pareizi , bet prece aizgajusi uz citu pilsetu. Omniva brīnās , bet saka , ka lietu risina. Tikmēr meitene sludinājumu dzēš. Vel gan varu atsauksmi atstat , tapat bildes ir , bet sliktu atsauksmi negribās likt vel , jo varbut tiešam omniva vainiga.
Omnivas izsekošanas numurs rāda , ka prece pie kurjera , ta apmeram , bet es ju nezinu vai ta mana paka vai cita. Tā jau no 11. 04.
Ko jus darat šādās situācijās?
ive-ta
Ja Jūs kontaktējaties ar omnivu, varat tak pajautāt, vai sūtījums ar konkrēto izsekošanas numuru ir adresēts uz Jūsu telefona numuru? Ja ir, tad pārējie jautājumi par pakas kavēšanos tik tiešām ir omnivas atbildība. Kas pie šā brīža noslodzes nav nekas ārkārtējs.
ive-ta
Pat neapstiprina, ka uz Jūsu telefona numuru ir šis sūtījums? Tā nemēdz būt, ja konkrēti pajautāsiet, tad atbildēs. Cik lasīts, tieši šādi te meitenes mēdz zvanīt un jautāt, ja saka, ka ir izsūtīts, bet nekas nav atnācis. Ja risina, tad visdrīzāk ir ko risināt.
ina32
Uzdevu ari konkretu jautajumu.
Pārdevēja komunicē krievu valodā. Apgalvo , ka paku izsutijusi , ka omniva ne tur nosutijusi. Ar to viss ari beidzas.
Omniva tik uzprasija pakas saturu. Pacina maza ( sporta cimdi) , nebrinitos , ka šajos laikos nozūd.
Bet no pircejas sapratu , ka paka bijusi Liepājā , ka vinai kaut kas zvanijis. Talak omniva vainiga un saruna beidzas. Apmeram ta- ko es kasos. Bet ne naudas , ne preces.
Laikam jau jabut vienkarši pacietigai, dzirdets , ka omniva mēnesi mekle
ive-ta
Omniva var sajaukt un nosūtīt paku citur, pašai vismaz 2x tā ir gadījies. Bēt pēc tam atrod un nosūta pareizajam adresātam. Vienīgais, tas prasa laiku. Ja omniva ir sajaukusi, tā ir omnivas atbildība. Galvenais, cik sapratu, ka Jūs satrauc vai konkrētā paka ar Jums iedoto izsekošanas numuru, ir tik tiešām adresēta Jums? Bet ja omniva jautā par pakas saturu utt., tad noteikti jau, ka ir. Ja Jūs ar savu nosaukto telefona numuru neatbilstu saņēmēja datiem, tad visdrīzāk omniva Jums tā arī pateiktu. Jo Jūs, kā saņēmēju, var identificēt tikai pēc telefona numura.
ive-ta
Galvenais, ir tik tiešām noskaidrot, vai pakai ir norādīts Jūsu, kā saņēmējas, telefona numurs, jo tad var arī pagaidīt. Ja paka pazudīs (cerams, ka nē), tad omniva sazināsies ar pārdevēju nevis pircēju. Sekojiet un skataties, kas notiek.
i.i.
Man ievadot kodu, visu laiku rādījās cita adrese un vēlāk, ka paciņa ir jau izņemta. Es pat sadusmojos uz pārdevēju, ka nosūtījusi uz citu pilsētu un mistiski kāds cits ir izņēmis. Vairākas reizes pārjautāju vai kods tiešām ir nekļūdīgs, jo man rāda citu pilsētu un ka paciņa ir veiksmīgi piegādāta. Bet beigās tomēr izrādījās omnivas gļuks un ar nokavēšanos, bet paku saņēmu.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.