ētikas normas, pārdodot drēbes

Meitenes, vai Jūs izmazgājat drēbes, pirms tirgojat? Tas taču pašsaprotams, vai ne?
Nesaprotu, kā var bezmaz vai novilkt un ielikt maisā uz sūtīšanu! Saņēmu sasmaržinātu mēteli, pēc birkas var redzēt, ka tīrīšanu nav redzējis!
zangmo-norzom
Personīgi es absolūti obligāti, nekādi nevaru aizsūtīt tādu, kas kaut vai tikai mērīta un jauna, bet apputējusi, sasmaržināta utt. Bet pazīstu jaukus cilvēkus, starp citu, kuri var nopārdot T kreklu, ar kuru tikko notīrīja savas automašīnas stilku :D
pel2201
Te tiesam.dazai kkas ar galvu nav kartiba raksta ka BERNU kleitinas nu tikpat ka jaunas un bilde ar izskatas bet atsuta nopukojusas next kleitinas un nevis baltas bet peleki nomazgatas.Bildes sapratu ka bij.nobildetas kad tikko nopirktas bet atsuta jau nolietotas.
JOPCIK vai pati tadas gribetu savam.bernam.vilkt mugura??
Ta skala dazai stipri divaina kas ir ka jauns ka tikai tikt vala no drebem.
RIEBJAS SITADAS SMERETAJAS.KAPEC NEVAR BUT NORMALI CILVEKI NESAPROTU UN BERNAM.NOPARDOT NORMALAS DREBES.
ES PAT BERNAK.NEVARU SAVELUSAS DREBES UZVILKT.KUR NU SEV!!!!!

aa_sika
Nu bet tā gaume smaržām arī dažāda :D šo negribas pat no maisa vilkt ārā..
Turklāt, odere pie paduses saplēsta, kabatas saplēstas, šūtas kā pagadās.. Izmērs norādīts nepareizi un visam klāt dievojas, ka defektu nav un prece lieliskā stāvoklī :)
sniegalapsa
Es arī pavisam nesen saņēmu mēteli, (ne no šejienes, tika iegādāts ar cita portāla starpniecību) , oderē saplēsts, appūkojies... Sludinājumā bij rakstīts kā ideālā stāvoklī, bez defektiem. Vasarā bij sāpe vēl lielāka, vējjaka tika atsūtīta nonēsāta, pa 50 eur. Ir bijusi viena maiņas reize, kur preci saņemu ar pleķiem- pēc tās reizies nemainos... Daudz tādu melnumiņu, bet es ticu , ka vairums ir godprātīgas pārdevējas... Ja ir kāds defekts, par to ir jānorāda pie sludinājuma, lai nav nepatīkamu pārsteigumu! Un par sasmaržināšanu- tas jau ir cits stāsts.. vēl trakāk ja smaržo pēc pulvera (tā izteikti) it kā prece tīra, bet tas aromāts tik kodīgs...
aa_sika
Jā, vēl tieši prasīju, vai nav nolietojuma pazīmes, vai viss smuki un forši, man atbild, ka ir bez defektiem.
Laikam katram tie uzskati par bez-defektu preci lieliskā stāvoklī ir citādāki.. :)
Pēc pulvera smaržojoša vismaz liecinātu, ka cilvēks ir parūpējies, lai pārdotu tīru drēbīti, nevis pagājušovakar, šķiet, vēl bijusi klubā ar to pašu jaku, kuru no rīta aizsūta pakomātā :D
zangmo-norzom
Šo es arī neizprotu, ja lietai ir defekti, vai tā nav iztīrīta, var taču norādīt, cena lūk laba, bet pašai jāaiznes iztīrīt, nu vismaz esmu tādus sludinājumus redzējusi. Tad attiecīgi, kas grib, lai ņem, un nes uz ķīmisko, arī tā nav liela problēma ;)
A. Ā.
priekš tā jau ir atsauksmes, kurās var uzrakstīt savu negatīvo pieredzi un tādejādi brīdināt pārējās pircējas. Galu galā tai pašā atverskapi.lv arī bija tādi saraksti un nejau katrs izčeko to sarakstu pirms ko pērk, bet tas arī nav nepieciešams, ja šāds info jau ir pieejams pie pārdevēja profila.
aa_sika
pēc meitenes tukšā piedāvājuma spriežu, ka tikai 2 pārdotās lietas bija viņas plāns un pēc mēteļa pārdošanas viņa arī nav rādījusies online. Un kā man bija zināt, ka viņa tik dranķīgu preci pārdos? :D Tas nozīmē neuzticības zīmogu visiem, kuri tik tikko sākuši kaut ko tirgot, ar domu, kas zin, varbūt novalkāta lupata, ja jau nav atsauksmes. Grūta dzīvīte andelē! :D
Es ar šeit saņēmu bērnam adītu jaciņu - netīru ar smaku, pie rokām riktīgi netīrs un ar saraustījumu - pārdevēja atvainojās un atzinās, ka neesot izmazgājusi un esot nostāvējusi maisā.

Vēl citā saitā esmu saņēmusi džegingus ar asins traipiem - nu laikam jau visām skaidrs no kā sievietei var būt asins traipi kājstarpē - bet arī viscaur.

Par sarakstu ++
zangmo-norzom
Es to lietu pirms sūtīt gandrīz vai zem lupas izpētu, un pat ja bijusi tikai mērīta, vienalga rakstu klāt, ka bijusi mērīta. Vienalga kaut arī glabāju tikai skapjos, vēl vienmēr drusciņ uztraucos, vai saņēmējai būs laba. T.i., ideālā stāvoklī. :)
z.a.n.e.
Es bieži esmu saņēmusi drēbes ar defektiem kaut sludinājumā minēts,ka defektu nav.Tad rodas iespaids kas katram ir defekts - es piem.nevalkāju nobumbuļojušās drēbes (arī ne pa māju) un ,protams, tādas nepiedāvāju arī citiem,bet cits tādas pārdod un ne par lētu naudu un nemaz nejūtas vainīgs.Ir gadījies saņemt maiciņas kuras ož pēc sviedriem,utt.
Lai gan arī jauku un foršu pārdevēju netrūkst!
zangmo-norzom
Ak, jā, arī atceros, bet ne šajā portālā, bija ar maiciņu tāds gadījums, ne jau ka slikta, bet nu, ne tāda, lai varētu vēl vilkt, jo tomēr nonēsāta, sabumbuļojusies tāda kā, un par cik bija izejamā, tad nu nekā :) Nu toreiz nodomāju, kurš uzņemas to darbu bildēt, un sūtīt, ja lieta šādā stāvoklī :D
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.