Negodīgi pārdevēji

Man atnāca džemperis par 35 eiro, viss savēlies. Pārdevējas atbilde bija:Nu tas taču kašmirs.
supolga
Un vēl , nepatīk man rakstīt par šādiem cilvēkiem, bet jābrīdina citi. Bītlene ar pleķiēm uz muguras, sludinājumā bija 2 foto un abi no priekšas. Lieliskā stāvoklī. Džemperi izmetu, jo pārdevēja atbildēja, ka tie tur nebija. Novēla vēl pie visa klāt vainu uz mani.
zelta-zivtina
Piedodiet ,bet par zīmola lupatu nemaksātu 35€,mazliet pieliekot var jau jaunu džemperi nopirkt, turklāt foto vienmēr viss izskatās labāk. Esmu uzlikusi latiņu 15€,ko gatava maksāt par lietotu, es labāk nopērku jaunu. Jāsaprot,ka šeit zīmolu drēbes nāk no humpalniekiem -lielākoties.
sanda70
Njā, visādi ir gadījies... Esmu sapratusi, ka mēdz būt dažādi viedokļi par piedāvātās preces stāvokli, kas arī rada šādas situācijas. Man tā ir bijis ar somām, pārdevēju viedoklis par "bez defektiem" diezgan atšķīrās no manējā 🙄 Pieļauju, konkrētajai pārdevējai likās, ka, ja reiz tas ir adījums, tad tam ir jāveļās, varbūt nav sastapusies ar kvalitatīviem adījumiem un ieraugot sastāvā kašmiru, "uzauga" cena... Domāju, vnk jālūdz papildfotogrāfijas, lai pārliecinātos, kā izskatās vietas, kuras vairāk nodilst, var būt saplīsušas vai tml... Turamies un veiksmi visiem 🤗
madara.mika
Jebkurai dārgākai precei par 20 eiro, manuprāt, pircējam ir vēlams pieprasīt no pārdevēja papildus foto attēlus ar preci, turklāt palūdzot nofotogrāfēt svarīgākās apģērbu vai aksesuāra detaļas (piemēram, piedurknes, apkakli, oderi, rāvējslēdzējus apģērbam, somas lences un tā tālāk). Jo godīgs pārdevējs, manuprāt, nofotogrāfēs kā ir, bez nekādiem filtriņiem, fotošopiem un tamlīdzīgi.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.