Henrijs Briedis - krāpnieks ar "izcilu" krāpšanas shēmu

www.andelemandele.lv
Cilvēks vai nu slims uz galvu, vai ir tik apmāts ar vienalga kā iesmērēšanu, ka neredz krastus.
Shēma superīga, nekādas atbildības - pieteicās foruma tēmā, kur meklēju māla krūzītes un glāzes-graņonkas. Nosauca cenas, uzrādīja preču bildes.
Naudu pārskaitīju, paku ilgi nesūtīja. Pieprasīju naudu atpakaļ, aizbildinājās, vilka laiku, bet tomēr pēc nedēļas+ izsūtīja.
Saņēmu - pakā tikai glāzes. Turklāt attēlam neatbilstošas: viena galīgi nolietota un duļķaina, otra mazā izmērā.
Piesaku pretenzijas, sākās jampadracis. To sūtīšot vēl, to kāds nāks rokās iesniegt. Atnesa rokās, bet vienu glāzi - kā varēja saprast, no tā cilvēka nopirka to glāzi un lika man piegādāt. Par laiku nevienojās - 10 minūtes pirms šī cilvēka ierašanās vajadzēja steidzami, esot ārzemēs, meklēt, lai kāds pieskrien pie mājas un saņem. Nu Ok, ar glāzēm lai būtu kārtība, lai tā duļķaina nav nekam derīga ar'.
Bet kur krūzes? Sāk sarakstē pārprasīt, kas par krūzēm, par ko vienojāmies, vai vajag apakštases utml. Lai gan sarakstē viss ir.
Beidzot tiekam skaidrībā, man piegādāšot rokās. Neskatoties uz to, atnāk ziņa, ka izsūtījis ar DPD. Numuru pats nedod, bet pārprasīju - iedeva.
Šodien saņēmu krūzes - kopīgais ar manis meklētajām ir tikai māls. Neatbilst vispār nekam, turklāt ar nošķēlumu. Saprotu, ka no šīs personas pieprasīt preces atbilstību nebūs vērts.
Paņemt par 2 glāzēm, 2 krūzēm un piegādi 10 eiro un rīkot sev un citiem tik daudz liekas kustības. Tikai DPD pakalpojumi izmantoti 2x, pirkta glāze no cita cilvēka, izdevīguma nekāda... Patīk personai hemorojs, acīmredzami. Nes sarakstē visādu purgu, velk laiku - laikam, aiz neko darīt un komunikācijas trūkuma.
Bet man nepatīk, tādēļ tos, kuriem nepatīk hemorojs un komunikācija ar neadekvātu personu, kas izgandēs dāvanu tuvam cilvēkam, brīdinu, ka reaģēt uz personas piedāvājumiem nebūtu vērts. Ar galvu noteikti nedraudzējas.
nja...
kaut kad sen viņam tirgoju plates, arī vesela opera bija, plus viņam naudas nepietika, lūdza uz parāda sūtīt (ko, protams, neatdeva, bet man tā viena plate neko nenozīmēja toreiz). pameklē fb, tur pilns par viņu, īpaši grāmatnieku grupās. man šķiet, viņam ir kàdas problēmas.
La Isla Bonita
Diemžēl, nobloķētie turpina redzēt jūsu tēmas forumā un saglabā iespēju rakstīt vēstules. Var glābt tikai laba atmiņa un ieradums vienmēr ieskatīties savā melnajā sarakstā pirms atsaukties uz kādas personas piedāvājumiem. Būtu labi, lai bloķēšana dotu kādus jūtamākus rezultātus.
s_er_h
Cik ir nācies sadarboties/sazināties ar šo cilvēku - man šķiet, ka viņš nav apzināts krāpnieks, bet vienkārši nedaudz apjucis cilvēks. 🙂
Neaizstāvu viņu, bet jau pēc saziņas stila šķiet, ka cilvēks darbojas nedaudz pāri savu fizisko/garīgo iespēju robežām.
Visi darījumi tā arī paliek - "uz pauzes".
La Isla Bonita
Ja, es arī rakstu, ka izdevīguma no manis vazāšanas aiz deguna viņam nesanāca nekāda, jo daudz liekas kustības un liekie izdevumi pašam. Bet tas čakars gan izbesī, jo sačakarēja man cilvēkam gaidīto dāvanu. Sarakstē nesaprot vispār, ko viņam saka - ka laiks jau ir pagājis, ka tas nav tas un par to nav vienojušies. Tik sola sūtīt, čakarē un tad atsūta nezin ko. Kā saka, laika zagšana arī ir zagšana. Protams, nav apzināts, bet nu šis čakars ir reizēm sliktāks par apzinātu krāpšanu. Izcila shēma - tā ir ironija, jo apkrāpj ar šādām nesaskaņotām darbībām arī sevi un rada sev izdevumus.
ieva-z
Ar šo cilvēku labāk neielaisties nekādos darījumos. Es atvedu no Rīgas uz Liepāju daudz vinila plates, pie kam Rīgā bija jābrauc no Sarkandaugavas un Pļavniekiem pakaļ, jāstiepj un jākrāmē pilns bagažnieks (auto man ir liels). Atbraucot uz Liepāju kungs nebija radīs iespēju pabraukt pretim, sēdēja pie mājas un prasīja kaimiņiem kur es dzīvoju- vienā vārdā, nepatīkams un nekaunīgs tips. Par plašu atvešanu, protams nav samaksājis, kaut vienojāmies par 10€🤔🤣
bajaret
Henrijs Briedis apkrāpa arī mazu bērnu (ibook.lv ar segvārdu henrix123) - paņēma bērna krāto naudu (es pārskaitīju), bet bērna izvēlēto grāmatu neatsūtīja un naudu atpakaļ neatskaitīja. Nozaga bērnam Ziemassvētku prieku un uzticēšanos cilvēkiem... Nožēlojami. Mana vaina, ka nepalasīju atsauksmes! Lai darīts top atdarīts!
La Isla Bonita
Ir vairāki varianti. 1) sagaidīsiet, bet katru dienu būs jāatgādina un pēc mēneša beidzot izsūtīs; 2) sagaidīsiet, bet galīgi citu, un nebūt ne dārgāku kādu; 3) neko nesagaidīsiet. Ja vajag viņa tālruņa numuru, varu iedot. Bet viņš arī neslēpjas, vienkārši sola vai raksta nesaistītas muļķības (runāt nemēģināju, tas man pāri spēkam).
a_lankovska
Arī mani šis tips apkrāpa - jau mēnesi gaidu divas grāmatas (samaksāju 10€), bet regulāri ir kādas atrunas un solījumi, ka līdz šīs nedēļas beigām nu gan būšot. Jau esmu atmetusi cerības saņemt grāmatas vai atgūt savu naudu, bet tā kā sazinājāmies caur forumu/privātām vēstulēm, nevaru pat atstat sliktu atsauksmi.
Pirmo reizi kas tāds atgadījies, turpmāk pati būšu daudz uzmanīgāka un visdrīzāk caur forumu vairs nebūs vēlmes ko iegādāties.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.