Hei, hei! Atceries, ka e-pasts, whatsapp, sms darījumā nav vajadzīgs. Samaksu caur kurjeru saņemt NAV iespējams. ⚠️ Smart-ID apstiprinājums nekad netiek prasīts, lai saņemtu naudu. ⚠️ Sargā savus datus! Ja pircējs mēģina darījumu pārvirzīt ārpus portāla, atsakies no tā.

Piegādes izmaksas

Pēdējā laikā esmu novērojusi ka ļoti daudzi pārdevēji ņem fiksētu summu par piegādi. Neatkarīgi no pakomāta veida. Saprotu ka teorētiski DPD un Omniva tie 5 centi īsti neko nemaina, bet piemēram kādam citam starpība 2€ vai 1,70€ ir jūtamāka. Vai arī esat pamanījuši šādu “stilu” pārdevējiem?
amicus-verus
Jā, arī esmu pamanījusi. Ir gadījies, ka atsūta konta nr, un es uzreiz pārskaitu naudu, un tad atnāk otra ziņa ar summu, un tur +2€, bet es jau esmu pārskaitījusi, jo iepērkos bieži un cenām līdzi sekoju. Tad sajūta neforša, apmēram tā it kā es nepareizi būtu pārskaitījusi.
Ja sludinājumā rakstīts, ka piegāde ar pakomātu kaut 10€, tad ok. Var cenā arī piegādi iekļaut, tad arī ok. Bet, ja piesakoties tas tiek pateikts, tad galīgi neliekas ok. Es arī tā pati nekad nedaru, neliekas godīgi pret Pircēju. Kaut centiņš vairāk nebrīdinot, bet kaut kā vienkārši nepieklājīgi liekas.
Ilze Ilze
Varbūt pierēķina vel ceļa izdevumus/morālo stimulu lai aizvestu līdz pakomatam. Varbūt par iepakojumu. Varbūt nezin pakomātu cenas. Varbūt sūta tikai ar vienu pakomātu veidu tāpēc ar citu pakomātu cenām nevar salīdzināt. Atkarībā no summas starpības man varbūt rodas jautājumi un var jau pajautāt pārdevējai, bet parasti neprotestēju. Vai tiešām psiholoģiski vieglāk ja visu ar sūtīšanu saistīto pieliek pie preces cenas? Tā jau salīdzinot ar lielajiem veikaliem šāda veida saitos nebūs nekāda dižā peļņa. Lielie veikali ir daudz bezkaunīgāki nekā tie 5 vai 30 centi un kaut kā visi pieņem to par pašsaprotamu un neraksta sūdzības. Galu galā pircējs pats izvēlas.
icequeen
Ja sūtīt ar DPD vai omnivu tad nekādu problēmu neredzu, ja norāda jau sludinājumā 2 eur par sūtīšanu. Bet ir daudzi pircēji, kas vēl joprojām domā, ka DPD/omniva maksā 1,85 eur. Situācijas dažādas. Labāk jau norādīt sludinājumā vai sarakstē info par sūtīšanu un nekādu problēmu. Arī šķiet normāli pārskaitīt 2 eur, piemēram par DPD sūtīšanu, bet par pārējiem pakomātiem tad saskaņā ar šī brīža cenrādi.
nanitis
Es redzēju, ka liek 2 eur vai vairāk, kad ir rokdarbi/ dāvanas/ pārtika un vienu sludinājumu izmanto vairākkārt, tad pārdēvējam nav izdevīgi maksāt otrkārt par sludinājuma izvietošanu, un tāpēc prasa pircejam citu cenu.
Bet iespējams Ilze Ilze ir taisnība, un ierēķina vēl klāt ceļa izdevumus, morālo stimulu un iepakojumu :)
La Isla Bonita
Katrs tiesīgs noteikt jebkuru cenu par sūtīšanu, un tai nav obligāti jāsakrīt ar Andeles cenrādi. Galvenais, lai tas uzreiz skaidri un gaiši ir norādīts - ideāli sludinājumā vai sliktākajā gadījumā - uzreiz pēc pieteikuma, nevis pēc samaksas. Pērkot porcelānu un citas plīstošas lietas, pilnībā saprotams, ka nepieciešams papildu iepakojums, kas nevienam bezmaksas nekrīt. Pati to pievienoju par brīvu, jo daudz otrreizējie materiāli ir krājumā.
zane-f
Piekrītu, katrs šeit var likt kādu cenu vēlas. Tikai tam ir jābūt skaidri norādītam. Un pircējs var izvēlēties- piekrist tam vai nepiekrist.
Es personīgi nepērku pie tiem, kas prasa palielinātu cenu par sūtīšanu. Šeit pārdevēju ir vairāk kā pircēju un varu izvēlēties.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.