Uzmanies no darījumiem, kas tiek pārvirzīti ārpus portāla! Lai noformētu darījumu NAV nepieciešama Tava epasta adrese, kartes dati vai jebkāda cita sensitīva informācija.

Mobilās versijas kvalitātes zudums

Nezinu, vai līdz ar reklāmu parādīšanos, bet sludinājumu ievietošana mobilajā versijā ir neiespējama- pievienojot bildes, lec ārā ielogošanās logs, kuru piespiežot, visa ievadītā info pazūd. Šis logs aizsedz arī apakšsadaļas izvēli, kā rezultātā pat tad, ja brīnumainā kārtā izdevies aizpildīt visu pārējo, sludinājumu nevar publicēt, jo nav aizpildīts apakšsadaļas logs.
inky
Ha ha, man ļoti līdzīga problēma ir ar favorītu logu. Administrācija 2x ir atbildējusi, nevarēju nosūtīt viņiem video, jo viņu epasta serveris pieņem tikai mazas vēstulītes. Katrā ziņā, pēdējā atbilde teica, ka tā noteikti ir telefona problēma un lai lietoju citu pārlūku :D
Caur Firefox it kā strādā, bet Chrome ta arī palika apdalīts.
inky
Ziņa no Andeles - mums portālu no telefona lietot tā arī nebūs iespējams :) :
"No uzņemtā video acīmredzama ir problēma portāla lietošanā, taču diemžēl pēc šī nav iespējams noteikt problēmas cēloni. Tehniski, izskatās ka telefona pārlūks nesaglabā lietotāja sesiju. Šis ir ļoti rets un specifisks gadījums, savādāk ļoti daudzi lietotāju nespētu pienācīgi darboties ar lapu, bet tā kā citu šādu ziņojumu nav, secinām ka problēma ir ar Tavu telefonu. Lūdzu pamēģini atvērt lapu ar citu pārlūku, vai izdzēst un uzstādīt lietotni no jauna. Tikmēr mēs mēģināsim šādu problēmu konstatēt uz mums pieejamām ierīcēm."

Un pēc tam, kad pēc 15 dienām pārjautāju, kā sokas, saņēmu šādu atbildi:
"Paldies par Tavu ziņu. Lai arī citiem AndeleMandele lietotājiem mēdz būt dažādas problēmas ar portāla lietošanu, tomēr, ja neesam saņēmuši līdzīgas sūdzības ar precīzu problēmas aprakstu, mēs nevaram uzreiz apgalvot, ka viņu problēma ir identiska.

Ka jau tika minēts, problēma ar kuru esi saskārusies ir reta, bet, protams, var būt arī kādam citam. Tomēr atkārtoti vēršam uzmanību, ka liela iespējamība, ka tā ir tādēļ, ka kāda no viedierīcē uzstādītajām lietotnēm konfliktē ar interneta pārlūku. Šī iemesla dēļ netiek saglabāta lietotāja sesija (cookies). Šādu sakarību ir ļoti grūti identificēt attālināti.

No mūsu puses tomēr iesakām lejupielādēt citu interneta pārlūka programmu un pārbaudīt vai situācija atkārtojas.

Vēl ir variants atjaunināt rūpnīcas uzstādījumus un pārbaudīt vai šajā gadījumā problēma vēl joprojām ir aktuāla, bet, protams, saprotam, ka šāds variants ir pārlieku drastisks. :)"
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.