Hei, hei! Uzmanies no darījumiem, kuri tiek pārvirzīti ārpus portāla! Nedalies ar savu e-pasta adresi, lai veidotu sūtījumu. Vienmēr uzmanies no pircējiem, kuri lūdz ievadīt kartes, internetbankas datus vai PIN kodus.

Palasiet atsauksmes...

Kāpēc šādas krāpnieces joprojām drīkst tirgoties portālā? Izskatās, ka bizness iet uz urrā. Cik vēl pircējas tiks apkrāptas???
www.andelemandele.lv
anna-kocina
Šī ir tā pati sieviete, par kuru jau laiku atpakaļ biju publicējusi diskusiju, atsūtīja man džemperi, kuru iegādājos pa 60eur, kā Guess, kad džemperi saņēmu ar pakomāta starpniecību, biju vīlusies, jo tam bija manāms nobumbuļojums, sastāvs noteikti nebija solītais kašmirs, bet parasta sintētika ar akrila piejaukumu, Uz dzempera bija pašrocīgi piešūta Guess birka, bet kārtīgāk papētot oderi, kur norādīta kopšanas informācija un sastāvs, etiķete bija neviss Guess, bet Atmosphere..
Ļoti negodīgi, neesmu par negatīvisma vairošanu, bet noteikti sadarboties neiesaku. Komunikācija arī ļoti bezkaunīga.
anna-kocina
Jā,Vācijā outletā esmu pirkusi pa šādām cenām, vienreiz patrāpījās, superīga Guess soma pa 39.99eur, kā arī naudas maki pa 19eur, vēl vecāka gada kolekcijas varēja nopirkt pat pa 9 vai 11€ .. Tā kā par cenām piekrītu.
Bet pie mums Guess veikalā, noskatītais kašmira džemperis bija zem 200eur, nenopirku.. Pēcāk līdzīgu dženperi pamanīju šeit, bija vairāki pieteikumi, ja nemaldos 4 vai 5, pārjautāju vai orģināls un vai tiešām kašmira, apgalvoja, ka jā. Īpaši neiedziļinoties pārskaitīju naudu.. Kā jau mums sievietēm, gan jau zinat to sajūtu, kad kaut kas dikti iepatīkas, un jau uz sevis vizualizējat cik labi izskatīsies kopā ar kādu citu jau esošu apģērbu..
Atverot paciņu, sekoja vilšanās par nolietojumu (labdarībai tādu man būtu kauns ziedot), papētīju, pamanīju birku kura rūpīgi bija piešūta, bet diemžēl bija aizmirsies izgriest īstā ražotāja anotāciju..
Šajā gadījumā gan, pašas vaina arī, pati izvēlējos saņemt caur Omniva, kā arī neapskatīju daudzās sliktās atsauksmes..
Ielaisties komunikācijā ar šo pārdevēju arī diža jēga nav. Teica, ka gan jau esmu novalkājusi un vēlos atgriest, un orģinālo ražotāja anotāciju ar šujmašīnu esmu piešuvusi pati, lai varētu pārdevēju apvainot un saņemt atpakaļ naudu! Mmmm jā! Man ar 3 maziem bērniem ir tik daudz brīva laika, lai shēmotu šādus murgus.. 😂 Pārējās sliktās atsauksmes arī gan jau sarakstījušas sievietes nepatiesi, lai celtu neslavu. Haha
elinabadune
Nesaistīti ar konkrētās krāpnieces tēmu... Es secinu, ka arī būšu pārdevusi jau čupām savu personīgo lietu, jo palēnām revidēju savu skapi, kas bija krājies 30 gadu garumā, un revidēju sava bērna skapi, kur lietas paliek par mazu jau pēc pusgada, un mammas skapi, kas pilns kopš padomju laikiem un vēl draudzenes skapi. Un paredzu, ka tur būs ko andelēties vēl vairākus gadus. Un pa šiem gadiem jau kaut ko jaunu arī nopirkšu un to pēc 10 gadiem atkal varēs andelēt. Tā ka - 300 vai 500 lietas, nu tas ir gada laikā 1 vai 2 dienā. Varbūt tik daudz nesanāk, bet nedēļā gadās pārdot šo to. Galvenokārt jau laikam tāpēc, ka man nav mērķa kaut ko pelnīt, bet par mazu naudiņu tikt vaļā no lietām, kas vēl ir tīri pieklājīgas un bijušas gana vērtīgas. Tas tā... par tiem mantu daudzumiem.
janetajumtina
Es atļāvos uzrakstīt adminiem,jo pēc manas pieredzes,viņi izbano šādus lietotājus(man tiešām ir bijusi pozitīva pieredze,cenšos par maznozīmīgiem sūdiem nesūdzēt nevienu)šoreiz saņēmu mulsinošu epastu. 🤷‍♀️ Kādēļ nez šī lietotāja ir izņēmums? Ļoti daudziem izliek "baneri" ar brīdinājumu parasti.
i.i.
Es no viņas nopirku Karen Millen kleitu. Pārjautāju par izmēru un droši zināju, ka tas ir mans un derēs. Bet tad surprise, kleitai S izmēra vietā bija L, piesviedrētas paduses, netīra krādziņa, birka labi netīra, slikti oda.

Man rādās sajūta, ka viņai kāds tās drēbes maisiem nes un tad tādas pašas arī bliež tālāk un saprašanas par izmēru, tīrību nav. Diemžēl.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.