Uzmanies no darījumiem, kas tiek pārvirzīti ārpus portāla! Lai noformētu darījumu NAV nepieciešama Tava epasta adrese, kartes dati vai jebkāda cita sensitīva informācija.

Krāpniecība

Labdien! Vai kādai ir pieredze ar krāpniecību, kad nauda pārskaitīta, bet prece tā arī nav saņemta? Summa pietiekoši liela..(200€) Kā vislabāk rīkoties? Esmu jau sazinājusies ar administrāciju, diemžēl vēl atbildes nav, tāpēc ceru uz ātrāku atbildi/ieteikumiem šeit. Patērētāju tiesību pārstāvis ieteica rakstīt iesniegumu policijā. Vai kādai ir pieredze ar ko tādu?
La Isla Bonita
Pieredze tāda, ka tas ir pircēja paša risks. Ja saņēmējam ir Latvijā esošā banka, kādreiz policija paņem šo lietu, pakrata krāpniekam ar pirkstiņu, un ja viņš ir kāds mazgadīgais vai iesācējs, var naudu arī atgriezt. Ja nē, viņš to policiju pasūta trīs mājas tālāk un tad jāiet uz tiesu. Kā arī policija jau pašā sākumā var atteikt ierosināt lietu padarītā maznozīmīguma dēļ, turklāt konkrēti kritēriji, kas ir maznozīmīgs, īsti nav. Vēl var vērsties uz banku, lūdzot anulēt pārskaitījumu. Izskatīšana maksā naudu (agrāk bija 10 eiro, tagad noteikti vairāk), un tā ir tikai izskatīšana - ja krāpniekam naudas kontā nav, neko nedabūsi. Tad atkal tikai tiesa, un tikai tiesu izpildītājs var arestēt to kontu uz ilgāku laiku un gaidīt, vai kādreiz tur neiekritīs kaut kas priekš tevis. Diezgan bēdīgi. Personīgi es saņēmu gan no bankas, gan no policijas tikai tukšas atrunas gan 50 eiro, gan 400+ eiro gadījumā. 50 eiro esot par maz, 400+ - vaininieks teica, ka visas savas saistības izpildījis, pārbaudīt neviens neies, teica - tātad tas tā ir vai ej to apstrīdēt uz tiesu. Bet zināmi arī veiksmes stāsti, īpaši ja bija kolektīvais iesniegums un krāpnieks jau bija policijai uz zīmuļa. Bet arī tad soda viņam nekāda - tikai pakrata pirkstu un liek atmaksāt naudu. Nu tas arī sakrāpjas citus un no tiem līdzekļiem arī atgriež, jo sūdzas tikai katrs 3. vai 4.
zane-f
Ieliec tēmu, lai atsaucas, kurš vēl ir apkrāpts. Jo šādi krāpnieki reti, kad apkrāpj tikai vienu, parasti ir vairāki, kas uzķērušies. Un tad var rakstīt kolektīvo iesniegumu policijā un kā jau te raksta, tad ir lielākas izredzes vismaz naudu dabūt atpakaļ.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.