Pieteikšana

Man tāds jautājums:,, PIRCĒJI'' priekš kam pieteicās(aizņem rindu) un pēc tam KLUSĒ???
T.T.
Ko nozīme PIETEICAS?
Parasti pieteikumos uzdod jautājumus par preci un tie karājas , šāda gadījumā ir jāvaino portāla veidotāja ka ir šāds bardaks.

Un kādu rindu tie aizņem?? Pārdevējs var pārdot tam kas gatavs pirkt uzreiz
skaistaslietas
Man aŗī ļoti bieži gadās, ka piesakās uz preci ar tekstu "ja vēl pieejams tad ņemu" nu tad es uzreiz arī aizsūti smuki savus datus ja tā ir omniva vai uzrakstu citas iespējas, visu uzreiz. Bet cilvēks vienkārši vairs neatbild, pat kad nosūtu vēstuli vai būs interese iegādaties, tad neatbild. Tak neviens pa galvu nedos ja pārdomāsi un nepirksi preci, pat nevienam neko nav jāpaskaidro, bet elementāri nospiest pogu atteikties un viss. Lai nejauktu viens otram galvu. Es šitādas,kas piesakās un pazūd pēc dienām 2-3 pat izdzēšu, paskatos no sākuma vai dāma ir bijusi online vai nav, ja ir bet vienkārsi neatbild tad dzēšu pieteikumu.
Dace Burlakova
Man pat ir bijis ka uzprasa rekvizītus un apsola vakarā pārskaitīt no drauga konta,pēc trīs dienām uzraksta vai nevar rezervēt vēl uz divām nedēļām,pēc divām nedēļām vairs neraksta neko,bet prece bija rezervēta vairāk kā divas nedēļas un vēl sūtīšanu biju ar mieru apmaksāt:)
T.T.
www.andelemandele.lv

Luk si persona sodien pieteicas ka nems, prasa kontu , nosutu....un tad sakas :
Prasa atlaidi, raksta ka nems tikai ja sutisu tulit pat( vards varda)? Kad pat nauda no vinas puses nav ieskaitita.
Piedavaju braukt personigi, pieprasa adresi, kad nosutu talr. sazinai vairs ne zinas ne minas.

Si pati persona pieteicas masai uz preci, pieprasa adresi, menesa laika 2 reizes solija atbraukt ,pat laiku noruna...un neka pazud
skaistaslietas
Es vispār nekad nevienam neko nerezervēju, nekad. Neviens no tiem,kas solās atbraukt kaut kad pakaļ, nekad nav atbraucis. Pat kad tiek iedota adrese, numuri, atlaides. Nav ko ķēpāties, tāpēc vienmēr atdodu tam,kas maksā man uzreiz un ar ko varu visērtāk vienoties. To arī pieminu savā profila info, lai pēc tam neviens uz mani neapvainojas.
Bet tā ir, ja cilvēks grib preci tad viņam nav lieki jādomā, arī mēs paši kad kaut ko pērkam, ja ir jāsāk domāt vai to vajag, tātad nevajag, bet ja vajadzēs tad zinās un pirks uzreiz.
ina.reke
Tēma galīgs sviests???Te nav pienākums pirkt un vēl vairāk nav pienākuma tirgot!! Katram ir tiesības brīvi izvēlēties kā rīkoties. Represijas par nenotikušo darījumu un nesaņemto peļņu?? ???Tas ir nenopietni!! Nu nenopirka viena, nopirks cita...tikai tai kuru negatīvi novērtējat vars no jums nekad neko nepirks un vēl draugus noskaņos...un kurš būs ieguvējs???
T.T.
Jus neuztverat jegu rakstitam!

Pircejs var nepirkt un protams var pardomat un atteikties.

pircejs piesakas vakara atbraukt, pieprasa adresi, talr. un pazud ... ta ir elementara neciena, un kad sads pircejs sadu darbibu praktize vairakas reizes ....
Tapec jau seit tadas savairojas, ka meitenes neliek sliktas atsauksmes par meliem.

P.S
Pirms solit pirkt tulit un prasit adreses ,kontu utt. var uzdot un atrunat visus jautajumus



Es pilnīgi piekrītu! Man katru dienu uz kādu lietu piesakās....vēl palūdz 2-3 precēm mērus un,pat neatbild! Izlasa un neatbild! Nu,labi-neder vai pārdomāji...uzspied "atteikties"! Taču dēļ tā likt negatīvu atsauksmi....
selina1985
Es atkal biju domājusi,ka piesakās tikai tad,kad pircējs zina,ka tiešām preci ņems. Visus interesējošos jautājumus taču var uzdot komentāros vai vēstulēs. Kāda jēga pieteikties,ja vienkārši prece patīk,bet es nezinu vai ņemšu. Lielākā daļa pārdevēju tāpat pārdod tam,kurš pirmais ir gatavs reāli pirkt,nevis tam,kurš pirmais ir pieteicies.
Shopo-hopo .
Ne vienmeer ir taa ,ka piesakaas tikai tad kad ir izleemushaas pirkt...man ne iipashi patiik ka pieteikumus var dzeest peec kadas dienas ...ja redzu la pees pieteikuma ,nosaciitaa pirceja ir bijusi online,gribeetu dzeest pieteikumu...bet diemzheel par to administracija nav padomaajusi
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.