Uzmanies no darījumiem, kas tiek pārvirzīti ārpus portāla! Lai noformētu darījumu NAV nepieciešama Tava epasta adrese, kartes dati vai jebkāda cita sensitīva informācija.

Uzlauzts profils

Šorīt saņēmu pieteikumu preces iegādei. Prece - ja nemaldos, šujmašīna par 7500 eur. Gāju savā profilā un redzu, ka tiešām tirgoju šo brīnumu. Iegāju profilā, ieraudzīju, ka man ir nomainīts e-pasts un atrašanās vieta. Piedzīvoju šoku. Uzdevu jautājumu administrācijai par sava profila un datu drošību, atbildes nav.
Nez kādēļ pēc šī incidenta manī ir radusies nedrošība par šīs vietnes drošību, informāciju, maksājumiem utjp.
La Isla Bonita
Kas teica, ka vainīga vietne? Ja, piemēram, cilvēkam gadiem visos resursos ir viena parole, samērā vienkārša, viņam ļoti patīk to nekad nemainīt un saglabāt visas paroles datorā, vietnēm tur būs maz nozīmes. Vienmēr pārbaudi jāsāk ar savu datoru - kur gāji, ko saglabāji, kādas atļaujas devi. Un ja ir attiecināms, vienmēr jāpaklausa Google brīdinājumiem, ka tik un tik saglabātās paroles var būt apdraudētas.
Dina Din
Kā jau minēju - no datora šajā vietnē neeju. Tas ir viens. Otrs, ar ko andele ir labāka par Gmail vai kādu citu vietni. Konkrēto preci biju redzējusi cita lietotāja profilā, nodomāju, ka cilvēkam nav pilna krava. Tagad saprotu, ka es neesmu nedz pirmais, nedz vienīgais gadījums šeit.
Dina Din
“Lieliska” ziņa no administrācijas, kura mani tikko informē, ka manā profilā ir veiktas nesankcionētas darbības un uzrunā mani svešā vārdā. Piebildīšu - mans vārds šeit nav ticis mainīts, un, tomēr administrācija rakstot man atbildi šeit, uzrunā mani pilnīgi svešā vārdā.
marite.rudko
Jūs esat liels malacis, ka dalāties ar šiem notikumiem. Tā ir prātam neaptverama nekaunība! :( Nevēlos novērst no tēmas, bet tā kā man pirms andeles uzlabojumiem atnāca informācija, ka uzbrucēji mēģina nozagt manu informāciju no vietnes www.andelemandele.lv, atļaušos dalīties ar vakardienas svaigāko notikumu. Lieta tāda, ka šonedēļ pasūtīju preci no zināmas pārdevējas, pie kuras es jau biju pasūtījusi, bet šoreiz norādīju sūtīt ar LPP (Latvijas Pasta Pakomāti). Nesūtīju pirmo reizi ar šiem, vienmēr bijusi visātrākā piegāde un nekādu problēmu nav bijis. Par laimi pārdevēja nerezervēja pakomātu. Kamēr viņa taisījās to darīt un gatavoja preci, pa to laiku man vakar uz mobilo atnāca īsziņa no Pasts.lv : "Labdien! Lai mēs Jums varētu sūtīt SMS par Jums adresētiem sūtījumiem, lūdzam aktualizēt savus datus: www.manspasts.lv. Atvēru šos datorā, bet tur skaidra informācija, ka kontaktinformāciju man jānorāda tajā gadījumā, ja uz sūtījuma nav norādīts tālruņa numurs. Nevēlējos nekādas informācijas ievadīt un anulēju darījumu.
Šādas aplamības un blēdības ir jāceļ gaismā.
La Isla Bonita
Tā ir vispaŗīga informāciju e-aicinājumu saņemšanai, kurai ar pakomātiem un konkrētā sūtījuma noformējumu nav nekāda sakara. Un tā nav nekāda blēdība, jo pasts sūta tādus paziņojumus saņēmējiem, kas vēl nav ievadījuši pilnu informāciju e-aicinājumu saņemšanai (nevis tikai tajā ghadījumā, ja nav norādīts uz konkrētā sūtījuma, bet vispār, ja sūtītājs tomēr nenorāda vai citu iemeslu dēļ tas no ziņojuma pazūd - nu jāmācās takš lasīt!). Piesardzīgiem ir jābūt, bet paranoja un nemācēšana lasīt un saprat izlasīto ir jāarstē. Lielisks tandēms ar stulbo tēmas autori, kura par braukšanu augumā uztver visu, ko viņai stāsta par informācijas noplūdes iespējām. Redz, viņas telefons ir neievainojams cietoksnis, bet visi, kas izsaka citus pieņēmumus, braucot viņai augumā.
21. gadsimts, bet aprobežoto mežoņu bars tik pieaug.
marite.rudko
Es nestrīdos, paldies par informāciju. Nē, pārdevēja vēl nepaspēja norādīt neko, bet ja norādītu, tad norādītu visu kas nepieciešams. :) Iespējams, tā ir vienkārša sagadīšanās - vienlaicīgi mans sūtījums un ziņa no Pasta. Vienkārši no malas izskatās tā, ka kāds profilā izlasīja un informāciju Latvijas pastam padeva tālāk, pirms pārdevēja vēl paspēja noformēt sūtījumu. Vai arī vienkārši Latvijas pastam sagājis tū-tū, ka bez pamata sūta šādus ziņojumus SMS veidā. :) Jo neviena cita pasūtījuma man nav. un līdz šim nekādu problēmu nav bijis.
"Aprobežoto mežoņu bars tik pieaug." Piekritīšu administratoram. :) Redzi, visi cilvēki nav vienādi uztveroši, tāpēc ar vienu daļu ir ļoti viegli manipulēt. Tādi tic visam ko viņiem saka. Bet es noteikti nekādā veidā nevainoju andeli, jūs esat forši. Vienkārši nevajag klausīt tiem, kam nav taisnība.
marite.rudko
Mīlīši, mans tekts šeit neuzrādās, saits kuru norādīju šeit izdzēšās un neparādās. Rakstu vēl : www.mans pasts .lv/ lv/e-aicinajumi/ CwdtMJie . Adresīti atkārtoju vēl reizi, bet atstarpītes neskaitās. Nu neesmu tehnikas guru, bet tāpēc jau nav jāņirgājas par cilvēkiem.
Dina Din
Iztiksim bez vīzdegunīgas un rupjībām.
Nav normāli, ka admini, jautājums- vai pats neesat admins, neredz manu lietotāja vārdu un dēvē mani svešā vārdā.
Otrkārt - es visu ļoti labi par parolēm zinu. Un no datora andeli gadiem neesmu lietojusi. Parole nebija nedz vienkārša, nedz atkārtojās. Tā kā iedzeriet ūdeni un elpojiet lēni.
Kā jau norādīju - attiecīgā ierīce pa mistisku summu šeit iepriekš tika tirgota no cita profila, tātad šis stāsts nav pirmais.
Un ja te būs tik lecīgas atbildes, laikam būs jāvēršas attiecīgās iestādēs, kas pārbaudīs manu datu drošību šajā vietnē. Ok, bigdzek, izelpo un vnk ej garām. Tu tak nezini, ar ko reāli tagad saraksties.
marite.rudko
Es nezinu kas ar to šujmašīnu, kā arī diskusijas veidotāju personīgi nepazīstu, bet es nepiekritīšu, ka Dinai Din ar saprašanu ir 0. Absolūta izcilniece portālā - gan kā pārdevējai, gan kā pircējai visas tikai piecas zvaigznes!!!
andelemandele-administracija
Hei, hei! Gribējām kā labāk, bet sanāca kā sanāca. Centāmies ziņu nodot personiskāku, lai mūsu brīdinājums tiktu uztverts pozitīvi, cik nu tas šajā situācijā būtu iespējams. Vēlreiz par to atvainojamies.

Diemžēl, bet tēmas autores profils tiešām ir ticis nesankcionēti izmantots. Tomēr profils nav ticis uzlauzts.

Pēc rūpīgas datu izpētes tik konstatēts, ka trešā persona profilam piekļuva, izmantojot autorizācijas rīkus, kuri ir piesaistīti profilam - tas var būt gan Facebook, gan Google ID, gan Draugiem.lv, gan Apple ID gan e-pasts ar paroli. Tēmas autorei jau minējām kas tieši ir piesaistīts viņas profilam.
Rekomendējām lietotājai nekavējoties nomainīt paroli sociālo tīklu profiliem un nomainīt profilā pievienoto saziņas e-pastu.

Lai arī autorizācijai tiek izmantots tālrunis, tomēr aplikācijā sākotnēji arī ir veikta autorizācija, izmantojot kādu no profilam piesaistītajiem autorizācijas rīkiem.

Vēlamies atgādināt, ka forumā saziņai ir jābūt cieņpilnai. Lūdzu cienīsim viens otru un iztiksim bez personīgiem uzbrukumiem. Mēs esam dažādi un tas nav iemesls vienam otru aizvainot.

marite.rudko
Dina, mūsu dienās taisnība tam, kam lielāka ietekme un teikšana! Tā ka par taisnību nav jēgas strīdēties. Tas cēlonis nāk no citurienes. Kaut neesmu tik ilgi šeit kā Jūs, bet domāju, ka šeit tiek strādāts uz kādu citu. Andelei no tā labuma nekāda nevar būt.
Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.