*Uzmanies no darījumiem, kas tiek pārvirzīti ārpus portāla! Lai noformētu darījumu NAV nepieciešama Tava epasta adrese, kartes dati vai jebkāda cita sensistīva informācija.

Neizņem no pakomāta pērli

Labdien!

Vai Jums ir gadījies, ka pircējs neizņem preci no pakomāta un tā Jums tiek atgriezta?
Kā rīkoties?
Mor Galka
Labdien! Nesen bija... DPD bezmaksas nosūtīja paciņu atpakaļ uz manu pakomātu. Pēc tam uz uzrakstīju Pircējam ar šādas situācijas risināšanas iespējām: 1) nosūtīt atpakaļ 💲, ieturējot piegādes izmaksas vai 2) atkārtoti nosūtīt paciņu, bet par piegādi atkal būs jāsamaksā. Jautājums bija ātri risināts.
s_er_h
Rekords ir kundzei grāmatu sūtīt 4 reizes. 😂🙏
3 reizes neizņēma, bet ceturtā bija veiksmīga.
Iemācījos daudz par sevi un pacietību attiecībā uz klientu raksturu īpatnībām. 🙏
La Isla Bonita
Noteikti pārdomājusi pirkt un cer, ka atgriezīsiet naudu. Tieši pateikt ir par gļēvu, tādēļ arī neatbildēs. Bet es neatgrieztu, kamēr neatbildēs un skaidri nepateiks + nesegs atkārtotas sūtīšanas izmaksas, jo privātais pārdevējs nav veikals, viņam nav jāņem prece atpakaļ tikai tādēļ, ka kāds pārdomāja par vēlu, tikai uz plikas neizņemšanas fakta.
La Isla Bonita
Tieši ap lētām precēm ir vislielākās dejas vienmēr un tās vairāk pievelk nenormālos un kapeikpisējus. Pieredze, ne tikai mana. Tieši šai pašai precei palielinot cenu, parādās pavisam cita pircēju kategorijā, pārbaudīts.
Kamēr pati neiziet uz kontaktu ar skaidriem norādījumiem, ko vēlas tālāk, nerakstiet un sēdiet uz dibena līdzeni. Es vēl bikses izliktu pārdošanā atkārtoti.
liene.klintsone
Jā, laikam te tā ir. Jāliek lielākas cenas :)
Tākā esmu pārgājusi no 36 uz 38, tad iztirgoju savu skapi :)
Es, vienkārši, gribot ātrāk visu iztirgot esmu uzlikusi pārāk zemas cenas kvalitatīvām, pat pilnīgi jaunām precēm. Tāpēc varbūt daļai pircēju liekas aizdomīgi un nemaz neskatās, jo domā, ka kāda vaina :)
Pateicos Jums par atsaucību un ieteikumiem.
tatjana-grossmane
Ar zemām cenām tā ir - cilvēkiem šķiet ka ja cena ir zema un norādīts ka prece ir lieliskā stāvoklī, tad droši vien tā nav un noteikti tirgo lupatas 🙈 parasti tāda domāšana it tām meitenēm kas pašas tā dara, jo droši vien nespēj saprast ka ne visām andele ir iztikas avots vai komercdarbība: daudzas te pārdod LIETOTAS drēbes/mantas par attiecīgām cenām, nevis liek lietotai precei neadekvāti augstu cenu. Esmu jau vairākkārt mainījusi sākuma cenu uz augstāku un tad beidzot pārdevu 👍
Par kapeikpisējiem: dažas dienas atpakaļ 3 eiro vērtai precei pieteicās meitene ar vārdiem "sveika, vai varam sarunāt pa 3 eiro ar sūtīšanu?"... Tas bija naktī un no rīta kad izlasīju viņas ziņu pieteikums jau bija atsaukts. Es padomāju ka varbūt kļūdījās. Tad es nedaudz samazināju cenu un viņa atkal sūta pieteikumu - atkal piedāvā iegādāties par savu cenu (vēl zemāku un lai ir sūtīšana iekļauta) 😄 te jau man pašai palika interesanti cik tālu viņa ies un es atbildēju - labi, lai ir (faktiski es viņai šo preci uzdāvinātu). Pēc stundas viņa... ATTEICĀS atkārtoti 🙈🙈🙈
alisija117
Man arī preces ir par lētām naudiņām, jo vienkārši aizņem skapī vietu, kuras neder. Arī ir bijis, kad preces maksā 3-5eur un arī piesakās un prasa vai nevar sarunāt ar cenu. Un arī ir bijis ,kad uzlieku augstāku cenu -pārdodu.
agrita.a
Es parasti pasekoju līdzi, vai izņem... nereti esmu atgādinājusi. Varbūt kāds teiks nevajadzīgi, bet nu tāda rūpe...🙄Man bija pircēja, kurai nepienāca mobilajā īsziņas, līdz ar to, protams, arī kodu pakomātam nesaņēma. Kaut kas tālrunī bija nepareizi uzstādīts. Nācās risināt citādāk. Es piezvanītu kundzei, ja Jums ir viņas nr.. Ir bijis, kad nepareizs tālruņa nr. norādīts, tad arī ziņa, protams, nav.
tevunman
Tieši tāpēc -ne vienu reizi vien -rakstīju,ka ir JĀBLOĶĒ IESPĒJA atzīmēt kā NELASĪTU". Ja atvēri saraksti,izlasīji-tam ir jābūt redzamam- lai nebūtu iespēja izlikties ""par beigtu-neko nezinu-neesmu mājās"".
dimants04
Jā,vienreiz tā gadījās,bet pircēja pati uzrakstīja man un piemaksāja par atkārtotu nosūtīšanu,BET … nepateica ne lūdzu,ne paldies par manu skraidīšanu uz pakomātu šurpu turpu… arī,kad beidzot preci izņēma,arī tad neko neuzrakstīja-ne paldies,ka beidzot saņēmusi,ne to,cik laba prece(jo patiešām bija laba)-arī tādi ir cilvēki-uzskata,ka viss ir pašsaprotami…🙁
liene.klintsone
Bet, ja sūtījums ir saņemts jau atpakaļ.
Omniva sūta pat 2x īsziņu - vienu kad ieliek pakomātā un pēc 4 dienām vēlreiz atgādinājumu.
Protams, ka varēju es viņai katru dienu zvanīt un atgādināt, bet neuzskatu to par savu pienākumu :)

Šovakar pircēja 20 min.atpakaļ atjēdzās un jautā, kur ir viņas bikses, ka neesot saņēmusi sms.
Kad es viņai aizsūtīju sūtījama vēsturi, tad atzinās, ka tomēr esot saņēmusi paziņojuma sms, bet neesot aizgājusi izņemt.... un tagad atkal klusē :))


Šī tēma nav bijusi aktīva vairāk nekā 30 dienas, jauni komentāri vairs netiek pieņemti.